Дали има проблем

• 10 117
  • 216
  •   1
Отговори
# 45
За 2 години едно име не запомняш.  🙄
///
Не е добре така да се държат родителите му, нито той.

# 46
Ооооо, то и приятел е намесен. Чистокръвен софиянец с "опасна" провинциалистка. Нечувано, невиждано и недопустимо.

# 47
Ясно... не се кефят, защото си селянка и си се лепнала за маминия син да му вземеш златните софийски имоти... при такъв коментар от приятеля му и последвалия въпрос за ролята, щях да го разкарам. Имай малко достойнство. Явно, че и той се чуди дали си меркантилна провинциалистка. Съжалявам..

# 48
  • Deutschland
Кое ни е опасно на нас провинциалистите? Умирам от смях. Още ли съществуват такива хора, дето мислят че света се върти около столицата?

# 49
Още ли го има това мислене за златотърсачката от село? 😂😂😂 При все, че голяма част от "софиянците", не са баш такива...
Аз преди 15 години (а може и повече) така разсърдих цяло семейство и мъж и спряха да се правят на интересни. Бих го направила и сега. Отговори му на твоя човек, че си красива и умна, и ако си искала имоти си могла да намериш наистина многоимотен. И стой и гледай реакция. 😂😂😂

Казвала съм го и в друга тема - семейството на БНД трепереха над неговата гарсонка в краен квартал и кола мой набор. Семейството на мъжа ми са многоимотни и хич не са проявили такова отношение, имотни въпроси в тях не се обсъждат, нито някой гледа наследства.
Треперят тия, за които една стая е голямо постижение, тези с вилите и апартаментите не се впечатляват.

# 50
О, има го. Най-добрата ми приятелка (сега) постоянно ми говореше, когато се запознахме,  че "мякащите селяни" ще завладеят София, без изобщо да й хрумне, че аз може и да не съм със "синя" софийска кръв. Сега мнението й е различно, но много се забавлявах тогава

# 51
  • Terra incognita
Че то останаха ли “кореняк” софиянци с потекло на аристократи?

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 14:56 от VickyTaylor

# 52
На мен ми звучи като по-голям проблем не това че някой около младежа ги мисли тия работи, а че той ги взема под внимание, че и си позволява пред авторката да ги издума. Ако все други ще мислят вместо него, това е много по-голям проблем дори от въпросните простотии. В този случай е тая глупост, утре друго ще е но пак от друг намислено...

# 53
Щом ги е споменал, значи проверява и вярва засега в истинността на твърденията за "опасната" провинциалистка.
Авторке, не знам, но май наистина имаш проблем с общуването. На почивка сте, а се държат с теб резервирано и ти подмятат въпроси с неясни и половинчати твърдения. Още на ролята и "опасността" от провинциалисти, трябваше да седнеш и изговориш какво има предвид, че нямаш намерение да се занимаваш с глупости, че нито ще се доказваш, нито защитаваш. Да изплюе камъчето и да не се прави на интересен.

Аз бих му задала и един бонус въпрос, защо смята, че е толкова прекрасна партия, че провинциалистки да впрягат артистичните си способности заради него. (но това съм аз, бих му посякла самочувствието в зародиш, да не мисли, че ме превъзхожда и съм дошла от гората)

# 54
Само много ограничен човек, неизлизал от "селото си" (града), ще го е страх от хора от други градове...

# 55
Приятелят е мама, твърде плоско ги подхвърля, ама като гледам никой не се сеща. Столичани в повече, вероятно 2-ро или 3-то поколение бивши селяни каквито сме почти всички са се взели на сериозно и наистина си мислят, че някой приритва за панелката им.
Обаче тва синът им да им доведе момиче и да ги запознае, а те да не и продумат нито дума, да не и обърнат внимание е признак на голяма простотия. И фалшиво чувство за превъзходство.
Моите родители и двамата са от село, но с образование и са работили на високи позиции цял живот, никога не са се срамували от произхода си, нито са се държали по този начин с хора от провинцията.
Тези са изключително прости и винаги ще гледат на авторката с подозрения, никога няма да я приемат изцяло. Ако има малко достойнство изобщо не трябва да им ходи повече на гости в случай че стопли отношенията със златния

# 56
Ааа, сетих се, но не исках да го казвам. И на мен ми стана странно, че приятел му е казал точно това.

# 57
То реално няма и толкова значение дали е мама, татко, приятел, съсед, колега... Въпросът е че някой успява да му вкара такава простотия в главата, до степен да си промени отношението към приятелката си. Това никога не е еднократно нещо, ще има и още да се случва. Освен че човек щойто държи на партньора си обикновено е лоялен към него, та това идва са покаже и че не са чак толкова близки всъщност.
Тя трябва да му задава въпроси при такав ситуация а не той на нея... Плюс и себе си трябва да запита за какво ѝ е такъв човек.

# 58
Много бих се замислила, дали да не сменя отношението си с по резервирано, ако  съм на място на авторката. След този развой на събитията, в който си успяла още на втория месец да видиш част от характера му колко е податлив на чуждо мнение, сама бих се замислила дали е си струва.

# 59
Мария, аз това не разбрах от поста ти:
"...но каза без да го питам, че е влюбен в мен".

Общи условия

Активация на акаунт