Дали има проблем

• 10 119
  • 216
  •   1
Отговори
# 30
Ами беше ми трудно да говоря с тях, защото те говориха за техни лични неща.
Не мога да изказвам мнение за семейните им проблеми.
А и като не ме питаха никакви въпроси, ми беше неловко сама да разказвам.
Не ме разбирайте погрешно не се оправдавам.
Може би наистина от страни съм изглеждала като смотана.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 11:40 от Анонимен

# 31
mariyadimitrova, правилно правиш, така е възпитано. Когато си гост в дома на непознати, особено по-възрастни от теб хора, очакваш те да поведат разговора. Някои са строги и официални, други са бохеми и се шегуват, редно е като по-зрели, а и на тяхно поле, да те предразположат и да си наясно с атмосферата. Остава да седна у някого на гости и една приказка да не ми каже.
Имай предвид, че това, че нямат хал хабер как се канят гости, не означава, че не те харесват все пак. И друго - ти също при запознанство с родителите на мъжа трябва да анализираш и да правиш заключения. С тези хора може да се сродиш. Тъй че не се чувствай като на изпит.

# 32
Много благодаря, следващия път ще се постарая и аз.
quote author=Mandy Bo link=topic=1687524.msg48483522#msg48483522 date=1725005539]
mariyadimitrova, правилно правиш, така е възпитано. Когато си гост в дома на непознати, особено по-възрастни от теб хора, очакваш те да поведат разговора. Някои са строги и официални, други са бохеми и се шегуват, редно е като по-зрели, а и на тяхно поле, да те предразположат и да си наясно с атмосферата. Остава да седна у някого на гости и една приказка да не ми каже.
Имай предвид, че това, че нямат хал хабер как се канят гости, не означава, че не те харесват все пак. И друго - ти също при запознанство с родителите на мъжа трябва да анализираш и да правиш заключения. С тези хора може да се сродиш. Тъй че не се чувствай като на изпит.
[/quote]

# 33
Значи, наистина ако е повлиян от родителите си, по-добре се отдръпни от този човек. На 33 години да се влияе от мнението на родителите си, просто няма смисъл да се коментира.
Предполагам нямаш опит с такова семейство. Аз съм с 3 години по-голяма от теб, но си изпатих с такъв човек. Толкова зависим от майка си, че чак съжалявам че толкова години не си отворих очите. Случи се едва, когато създадохме дете. В един момент тази негова майка взе да играе ключова роля в нашия дом. А сега същия този човек, повлиян от неговата майка, дори не се интересува от собственото си дете. 🙂
Внимавай с такива мъже. Нашия "татко" е 2 години по-малък от вашия приятел, но пак е прехвърлил 30-те и не му отива на годините.

# 34
Ами да, нормално да не се бъркаш в лични теми на непознати. Представям си как си говорят за стрина Гина как е взела кредит и се чуди как да го изплати. Ти какво да кажеш по темата. Има хора, дето след здрасти и почват да те питат за майчиното мляко. Аз пък лично не мога така да се натрапвам в на хората личните неща.

# 35
Ами аз не мога да кажа, че се влияе но след ден от срещата взе да се държи студено с мен.
Факт може и аз да се филмирам, като видях че семейната вечеря не мина добре.
Но да беше ми неловко през вечерта, като обсъждат техни неща.
После разбрах, че е разпитвала приятеля ми за мен откъде съм, какво съм и така нататък.
Следващия път ще се постарая повече, може би съм оставила лошо впечатление.

# 36
Не се упреквай. Струва ми се, е те е трябвало да се постараят повече, не ти. За какво са те поканили като ще си говорят за леля Гина образно казано и гък няма да ти кажат от куртоазия дори, защото уж трябва да се запознаете? Или да те огледат визуално? А той не опита ли да разчупи леда? Звучи ми точно като че за тях си била на изпит, тъпо, но кофти усещане ми остава от целия ти разказ. Гледай мъжа как се държи сега и по това съди и решавай какво ще правите, остави вечерята.

И така и не отговори той с тях ли живее? Ако знаеш кажи, защото ще си направим много по-важни изводи по това отколкото по вечерята, оттам и съветите зависят. Нарочно ли избягваш този въпрос?

# 37
  • Terra incognita
Каквото и да си говорим, човек когато покани някого в дома си, гледа да се постарае, да го предразположи, да се опита да го опознае. Тези хора са се проявили като ужасно невъзпитани, или пък са го направили нарочно. Да водиш лични семейни разговори пред новодошъл гост е върхът на простотията. Червените флагове са много- от това, че държи да те запознае с техните само след 2 м без изобщо да е ясно дали отношенията ви са сериозни, до това, че семейството изглежда невъзпитано и вероятно този мъж не е скъсал пъпната връв с майка си.

# 38
Той предполагам е знаел за родителите ти и вероятно са знаели, ако беше това проблема, въобще нямаше да те поканят. Питай него открито какво става, така или иначе такава връзка в даден момент пропада.

# 39
Скрит текст:
Каквото и да си говорим, човек когато покани някого в дома си, гледа да се постарае, да го предразположи, да се опита да го опознае. Тези хора са се проявили като ужасно невъзпитани, или пък са го направили нарочно. Да водиш лични семейни разговори пред новодошъл гост е върхът на простотията. Червените флагове са много- от това, че държи да те запознае с техните само след 2 м без изобщо да е ясно дали отношенията ви са сериозни, до това, че семейството изглежда невъзпитано и
вероятно този мъж не е скъсал пъпната връв с майка си.
И аз така мисля. Ако мъжът е решил на 2-рия месец да запознава момичето с родителите си, нещо не е наред. Като нищо я води за одобрение от маминка. Още повече, че май одобрението е на повърхностно ниво, щом нищо не са я питали. Може би колко тежи и дали яде?
Аз затова посъветвах Мария да обърне внимание на родителите, на семейната динамика и да внимава много - какво говорят, какво обсъждат, как се държат с нея. Толкова много внимание обръща какво впечатление е оставила и дали са я харесали, че забравя тя също да получи впечатление що за стока са.
Момиче, ти избираш, ти си младо момиче, не се оставяй теб да те избират.

# 40
Здравейте, откакто открих бг.мама.
Само пиша някакви постове от здравословно състояние до лични взаимоотношения, може би ставам досадна, но ще се радвам да ми дадете съвет.
Запознах се с един мъж на 33г, аз съм на 27
Излизаме от два месеца и реши да ме запознава със семейството си.
До тук чудесно много се зарадвах, но и се притесних.
Отидох уважих майката с цвете, имаше и племеничета за тях играчки.
Бях притеснена, но никой никакъв въпрос не ми зададе, нито от къде съм, нито на колко години съм, какво работя и така.
И ми направи впечатление, че въпросното момче с което излизам на следващия ден се държеше студено и резервирано и бих казала заядливо.
Възможно ли е да има проблем или да са сметнали, че не съм подходяща.
Попринцип аз съм дете на разведени родители и ако им е казал се притеснявам да не ме отхвърлят.
Може би ще кажете всеки втори човек е с разведени родители, но някой хора наистина имат предразсъдъци и преди ми се случвало.
Затова малко се паникьосвам, ако са сметнали че не съм подходяща.
Поздрави : )

Ние как да ти отговорим защо се държи така?
Да не сме му в главата. Питай него.
Ето ти един съвет. Никога не позволявай грубо отношение.
Държи се студено, резервирано и заядливо. Ок.
Веднага си отваряш устата и питаш какъв е проблема. И защо си позволява да се заяжда.
Ако не получиш извинение и сносен отговор, прекрати комуникация и връзка и кажи, че е недопустимо поведението му и нямаш желание да се виждаш с него.
Да ходи да избива комплекси другаде.

После разбрах, че е разпитвала приятеля ми за мен откъде съм, какво съм и така нататък.
Следващия път ще се постарая повече, може би съм оставила лошо впечатление.
Тези въпроси най-приятелски е трябвало да ти ги зададе като си била там, а не зад гърба ти да пита.
Явно е неспособна на елементарни разговори.
Какъв следващ път?
Мъжът се държи студено и простете, ти искаш да ходиш при майка му. Я се освести малко.

Изясни си с този къде си първо. Ако случайно продължите, макар че би било тъпо, ако пак получиш покана за гости, кажи, че ви е рано за такова нещо.
И да, рано е било.

И цитирай както трябва моля те. Натискаш цитирай и пишеш след цитата, а не триеш нищо, не пишеш във цитата Grinning

# 41
Ами не живее с тях, но доста говори за майка си и семейството си.
Не мисля, че е лошо като ги обича.
Досега не съм се запознавала със роднини и не знам дали 2м са много или малко.
Отидохме на почивка но продължава да се държи резервирано, но каза без да го питам, че е влюбен в мен.
После ме попита, дали в живота играя роля.
Казах му, че се старая да съм себе си и така правилните хора винаги ще бъдат с мен.
После спомена че негов приятел е казал да внимава с хората от провинцията, защото опасни.
Аз казах, че това е до човек и как може да говорят така.
Това е от мен, ако продължава така да се държи ще го питам какъв в проблема.
Много ви благодаря и за положителните и отрицателни коментари.

# 42
  • Terra incognita
Този човек няма собствено мнение и никога няма да бъде способен да взима самостоятелни решения, без да се допита и повлияе от майка си и аверите. Отдалече лъха на човек с проблем с доверието и силно контролиран и манипулиран от близките.

# 43
  • София
Явно го надъхват разни хора, но по-лошото е, че ги слуша. Не мисля, че е добра идея да оставиш въпроса така. Видно нещо го гризе, и ако не си говорите по между си, ще си говори с "доброжелателите" и нещата няма да са в твоя полза.

# 44
  • София
Момиче, успой се. Търсиш под вола теле! Според мен, просто на твоето гадже семейството не му е много интересно къде си завира п*шката последните 2 месеца. Аз съм така с гаджетата на сестра ми - тя ги сменя на 2-3 години, като всичките са ми супер скучни, а аз съм доста любопитен и комуникативен човек. В крайна им запомням името от уважение, да не би случайно да каже на настоящото ѝ гадже с името на бившото. Живей си живота и не се тревожи за глупости.

Общи условия

Активация на акаунт