Дали има проблем

• 10 132
  • 216
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ама тази настройка все още битува много разпространено особено измежду родители.

По принцип трябва да се избягват хора, особено мъже, на които гордостта е нещо готово, което не са изкарали с труд. Пък дали да от София или Пловдив, все тая. Това е чужд труд.

На авторката проблемът ѝ е самоуважението. Не я знам каква е, но спокойно да игнорне словоблудството, което разтеглихме и да му каже на тоя девствения, че е избрала друга роля.

# 196
Той тоя момък на авторката... последното дето ми идва на ум е че той с нещо се гордее. Ами намерил къде да си избива комплексите, че го и подскокоросват явно, ако действително някой друг му е подметнал за това че тя не е от София, а не го е родила неговата глава. Но за мен си е смотан и си го знае, аз не знам какъв мъж би оставил да се отнасят така с приятелката му, както са се отнесли родителите му. Че те така и него обиждат, показвайки такова отношение към избора му, а той нищо.
Да го пуска да пасе и да си сипе едно да го отпразнува.

# 197
  • София
Много мъже позволяват кофти отношение от мама и тате не просто към приятелка, а към съпругата си. Това тука е нищо, но е добър маркер какво да гледа отрано, преди да цъфне с 2 деца на ръце.

Диалогът им кърти
- Ти роля ли играеш, опасна селянко
- Не, аз съм автентична

Първо, ако играеше роля, както си трябва, досега да го е метнала с нещо. Второ той хич нямаше да се чуди, а щеше вече да се е раздал за нея. Облъчват го мама и тати, че е специален, то е ясно.

# 198
Аз ли съм пропуснала или никъде не се споменава кой от къде е в настоящия казус. Може и двамата да са от София или и двамата от провинцията.

# 199
  • София
Пропуснала си

# 200
Не знам в днешно време с какъв акъл ще си помислиш, че да заведеш някой на ресторант в София, е върха на лукса Joy Че и очевидно хиляди жени се опитват да се домогнат до това хахах
Можеш да си помислиш, че жената търси по-заможен, който да я води по ресторанти (това е образно казано, включва всякакви забавления, да й купува дрешки и бижута, да ходят насам-натам). На мен ми е по-странно как ще си помислиш, че търси софиянец заради апартамента на техните? Всъщност той самият в повечето случаи не го е придобил все още. Обаче ето, че има хора, които си го мислят. Разбирам да съществува все още жителство, но в днешно време ми се струва нерентабилно да избираш мъжа по местожителството. Други са критериите, дори на по-прагматичните жени.
Между другото двама души харчат между 100 и 150 лв на вечер в посредствен ресторант в областен град, което за един уикенд са 200-300 лв. За четири уикенда са 1000. Да заведеш жена веднъж не е невъзможно, но има хора, които се изхранват предимно по ресторанти. Тъй че и това е трудно постижимо за голяма част от мъжете.

# 201
  • София
Ама ако си решила да не се жениш м/у 25 и 30, по- рентабилно е да живееш е у някой мъж, докато си събираш пари, вместо да ги даваш за наем.
Пак да уточня - преразказвам, това не е моя идеология, говорили сме си по женски с разни момичета/млади жени, както мъжете си обсъждат дали тая става за брак или само за е**не. Едната като каже ами не го харесвам много и другата като изтърси - ама ще спестиш париЧКИ, стой още малко. (умалителното ми бърка в мозъка, не знам за вас)

Сега, на моите колеги доста се лепяха, защото повечето бяха от богати семейства, може и това да е изиграло роля. Тънкият момент беше, че мъжката част ми бяха и бивши съученици почти на 100%, та им знам кирливите ризи и си бяха самонадеяни лекенца някои.

# 202
Не ги знаем тези, дето ще спестяват парички какъв живот са водили, че детската стая на някой си там да им се струва вариант.. знам ли, никога не ми се е налагало да търпя мъж, защото ще спестя някакви пари от наем и дано никога не ми се налага. Звучи адски тъжно...

# 203
  • София
Ти си правиш сценарий с детска стая. Повечето имат по 2 апартамента и като умрат бабата и дядото, внуците живеят в тях.
Не са всички софиянци по 3 поколения, да се чакат пред тоалетната, както се твърдеше.

Нормален живот са водили, по- добре да си лягат със състуденти, които не са любовта на живота им (съмнява ме всички в темата да са мислели за всяко свое гадже, че е мъжът на живота им), отколкото с чичковци за гривни и дрешки.

# 204
  • Out of the Mix
Манди, какви са критериите на по-прагматичните жени?

Не е само до пари. С малко, с много, с излишни повече от достатъчни за всичко, никога не съм избирал и искал да се храня само в ресторанти. Повечето хора около мен също - предпочитаме домашна храна, купуваме си конкретни продукти от конкретни прозводители и брандове.
Не само това, а дори и в бутикови и скъпи места, магазинчета и т.н., правят постоянно шашми, примерно в скъпа маслинова паста "доливат" в "саламурата" олио, което го видях с очите си един път, и много сериозно си поговорихме с управителя, защото е безумие. Просто пример.

Иначе, естествено, излиза се, не се седи само вкъщи. В началото на връзката докато не се живее заедно, никой не готви и не се "затваря до печката".

Ама ако си решила да не се жениш м/у 25 и 30, по- рентабилно е да живееш е у някой мъж, докато си събираш пари, вместо да ги даваш за наем.
А на този мъж какво би му било в главата и какви действия и разговори би могъл да води с момичето?
Мисълта ми е - е така просто ще седи докато тя си "опече работата", и после "чао"?
Много глупав трябва да е такъв мъж да допусне такова нещо, ако поне не получава нужното "отношение" от такава опортюнистка. Още по-голяма грешка ще е да се реши да я "нанесе" в тях.
В такъв случай тя ще го използва за това, той за друго, няма друг вариант.
Дефиницията затова това какво е го оставям на въображението на интелигентните съфорумки, нали широкоскроен съм. GrinningJoy

Нагледал съм се и наслушал иначе и аз на такива "сметчици" колкото искаш.
В повечето случаи сметките излизат без кръчмар.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 11:41 от Revoker

# 205
Защо да е глупаво "...трябва да е такъв мъж да допусне такова нещо, ако поне не получава нужното "отношение" от такава опортюнистка. Още по-голяма грешка ще е да се реши да я "нанесе" в тях.
В такъв случай тя ще го използва за това, той за друго, няма друг вариант...."

Всеки има повече от една връзка в живота си. Не виждам нищо лошо младите да се забавляват докато са студенти. Тя била спестила от наеми, докато живяла при него и натрупала състояние, което ѝ позволило "да отскочи"...  Ейй, голямата печалба. ... Той пък за това време би трябвало да е натрупал същата сума, спестявайки пари за секс, примерно. В същото време са се забавлявали на макс, а някои софийски сухарки са злобеели самотни. Още помня колеги в университета как завиждаха на провинциалистите, че идвали тук с издръжка и с буркани и с екстри, плюс платени квартири. А те се гърчат при родителите си. Синът ми разказваше, как на негови колеги от провинцията им купили апартаменти за да не плащат квартира, а аз не ща да му купя едикакво си..
В момента 3/4 от софийското население не са кореняци и е толкова снобско въобще да се подхваща тази тема.

# 206
Нормално е, човек да се бори за следващото ниво.
Селянките искат да отидат в София, да живеят градски живот. Софиянки отиват в чужбина.
Това не би трябвало да е определящо в избора на партнор.

# 207
А несофиянките не ходят в чужбина явно...

# 208
Според мен е изиграло роля, че са от богати семейства и имат пари, да. А не че просто са софиянци и имат покрив над главата си. Защото познавам достатъчно такива и никоя не им се лепеше.
Иначе си има жени, които се натискат да стоят при заможни мъже, които не харесват, като мъжете може да са от всякакви населени места, религии и етноси.
Revoker, за прагматичната студентка по-важното е да има пари и да бъде щедър, да харчи по жената. Пак казвам, студентката не я топли жилището на мъжа, защото няма да е нейно никога. Да приемем, че може да остане за децата й, ако изобщо мисли за деца в ранните 20 и изобщо иска деца от този мъж. Но в повечето случаи нали не е това целта, а временна връзка. Тя иска да се забавлява и да харчи сега.
Иначе, разбира се, когато го е зарязала, той става трамплин. Ако му роди две-три деца казваме друго - не е спала, като е гледала.

# 209
Нормално е, човек да се бори за следващото ниво.
Селянките искат да отидат в София, да живеят градски живот. Софиянки отиват в чужбина.
Това не би трябвало да е определящо в избора на партнор.
Ето още една която си мисли ,че само у София се живее градски живот!

Общи условия

Активация на акаунт