Хасково - 22

• 10 406
  • 172
  •   3
Отговори
# 90
Започва изглаждане на нов старчески дом. Поеаптно ще се бутне едната сграда и ще се построй нова, после другата.  Вероятно след ремонта битовите условия ще са по-добри.

# 91
То може и като хотел да го обзаведат, ама как ги гледат трябва да се пита, памперси сменят ли, къпят ли ги и други неща.

# 92
За настаняването питаш в социалните, за условията отиваш на място и гледаш и питаш каквото те интересува.
Аз да попитам къде правят мамография, но да няма стълби или да има асансьор.
В първа поликлиника, има рампа и асансьор. За другаде не се сещам.

Не е на легло човека, но с тежка деменция и нямам избор. Не мога да остана вкъщи, за да го гледам.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 19:19 от The ocean

# 93
ТЕЛКа с чужда помощ ли е?

# 94
ТЕЛКа с чужда помощ ли е?
Няма ТЕЛК.

# 95
Как така няма, изкарайте ТЕЛК с чужда помощ и ще има право на личен асистент. Може да е човек от семейството, може и друг, асистента ще получава 1300 лева заплата и ще му върви стаж, към пенсията ще получава и сума от социалните. Със ТЕЛК ще го приемат и по-бързо в дом, за дементните май домовете са специални, не ги вземат в нормалните. Но първо изкарайте ТЕЛК.

# 96
На момичетата, които ще раждат бих казала ако имат възможност да отиват в Пловдив или Стара Загора. Условията са ви най- малкия проблем, преживяват се. Докторите са си същите, което е по важното. Не виждам при кой ще родите?! Пък да отидете без уговорка при който се паднете си е руска рулетка. Да не дава Господ по сериозна ситуация. Не знам има ли вече някой да слага спинална и епидурална упойка. Има ситуации, в които не може и не бива пълна анестезия... Абе Господ да е с вас и да не се налага.

# 97
  • Хасково
За настаняването питаш в социалните, за условията отиваш на място и гледаш и питаш каквото те интересува.
Аз да попитам къде правят мамография, но да няма стълби или да има асансьор.
В първа поликлиника, има рампа и асансьор. За другаде не се сещам.

Не е на легло човека, но с тежка деменция и нямам избор. Не мога да остана вкъщи, за да го гледам.
В старческия дом не приемат хора с деменция.

# 98
Аз родих в Хасково,наложи се спешно секцио и за 20мин.се свика спешен екип .Сложиха ми епидурална упойка,много съм доволна от отношението на всички в отделението.Престанете да плюете и да говорите от трети лица!

# 99
  • Пловдив
В ДСХ хора с деменция или други психически заболявания не се приемат. За Димитровград не съм сигурна ,дали не искат ТЕЛК за дома, но там и местата са доста ограничени.

# 100
На момичетата, които ще раждат бих казала ако имат възможност да отиват в Пловдив или Стара Загора. Условията са ви най- малкия проблем, преживяват се. Докторите са си същите, което е по важното. Не виждам при кой ще родите?! Пък да отидете без уговорка при който се паднете си е руска рулетка. Да не дава Господ по сериозна ситуация. Не знам има ли вече някой да слага спинална и епидурална упойка. Има ситуации, в които не може и не бива пълна анестезия... Абе Господ да е с вас и да не се налага.

Не съм съгласна с написаното. И доктори и анестезиолози си вършат работата съвестно. На мен наистина само условията са ми проблем, но Вие явно няма да ги коментирате.

Аз родих в Хасково,наложи се спешно секцио и за 20мин.се свика спешен екип .Сложиха ми епидурална упойка,много съм доволна от отношението на всички в отделението.Престанете да плюете и да говорите от трети лица!
Вие скоро ли сте раждала, имате ли впечатления след ремонта в родилно?

# 101
Преди 2г,родих беше ремонтирано отделението.Не е лукс,но беше чисто ,подържано и топло.Всяка стая си има баня с топла вода.

# 102
Радвам се да е така, както пишете, да са съвестни лекарите, да обръщат внимание и да има условия. Не говоря от трето лице. Родих първото си дете в Хасково и се зарекох ако имам второ да не стъпвам тук нито на лекар, нито за раждане. Родих второто си дете в Пловдив. За съжаление моите впечатления са лоши. Радвам се, че нещата са се променили от тогава.

# 103
  • на село
Миналата година дъщеря ми роди в Хасково, доволна и тя и ние, предвид,  че тя имаше усложнение при раждането и се наложи операция, всички риагираха много бързо и слава богу всичко е добре.
 Иначе само аз си знам какво преживях.

# 104
  • Англия
Една баба от нашия блок заболя от деменция и много почна да ходи и да се губи. Дъщеря ѝ, колкото и трудно да се реши, я записа в някакъв старчески дом в Първомай(доколкото си спомням)

Общи условия

Активация на акаунт