Термин Ноември 24 - тема 3

• 28 066
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
И аз имам петно около пъпа, както и петна по целите гърди. По принцип съм с много светла кожа, на слънце не се излагам. Не ми пречи, ще мине

# 211
roscheto и при мен стана това с пъпа, много ми беше странно, но явно е нещо нормално. Аз на тонове ще започна да ходя чак на 30-ти, тогава ще съм 33 седмица, не знам като ви чета, май малко късно, но акушерката така ме записа, след това ще ходя всяка седмица по веднъж. Стягане имам от време на време, най- вече като се поизморя повече.

# 212
Моята докторка знам, че започва с тоновете от 34 седмица.  Все още нищо не ми е казвала. Аз също имам стягане, особено бебето като е по-активно и ако се преуморя. Затова пия магнерот 3х2 и но шпа 3х1.

# 213
И при мен има леко тъмно кръгче около пъпа, но не е много тъмна линията още, може би ще потъмнее с напредването на бременността, не знам 😅
Иначе аз знам, че всеки лекар преценява кога да започне следенето на тонове, не всички процедират еднакво.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 22:22 от miaa7

# 214
И аз така - вчера бях на контролен и за изследвания и док каза, че ще се видим отново на 10.10, когато влизам в болничен. Тонове след 34-а седмица се слушали, но направихме вчера един заради едно пристягане и болка вдясно. Каза, цитирам “има мижави подготвителни контракции, едвам доловими”. Дано така остане. Той обаче ме съветва стъпка по стъпка, а не цялата инфо наведнъж.

А, да, за ваксината го питах - не препоръчва да се ваксинирам сега докато трае бременността, но аз имам така или иначе остатъчна една година от имунитета за коклюш, дифтерия и тетанус. Та призова родата, която иска да се види с детето, да си прегледа ваксинационния паспорт, защото детето е много уязвимо докато не получи само то имунитет. Но препоръча всичко това, защото е въпрос, който трябва да отнеса по-нататък към педиатъра и ЛЛ.

Моята докторка знам, че започва с тоновете от 34 седмица.  Все още нищо не ми е казвала. Аз също имам стягане, особено бебето като е по-активно и ако се преуморя. Затова пия магнерот 3х2 и но шпа 3х1.

# 215
Аз съм в 31+4 и още нищо не е споменал докторът за тонове.

# 216
Дами към какви люлки и шезлонзи сте се насочили?

# 217
Cangaroo la scala, взехме я втора употреба за 150 лв. Смятам,че е по-добре,защото всички части се перат, както и играчките, пък и реално едва ли ще се ползва повече от 9-10 месеца.

# 218
  • София
BabyBjorn Balance Soft взехме след много препоръки (и на намаление в немския Амазон 😀)

# 219
Как се справяте с комарите, мажете ли се с нещо ?

# 220
За комари - репелент, ако ще съм навън и застояла на едно място. Както и подходящи дрехи - дълги и широки (че някои комари през тесните дрехи хапят)

# 221
Какъв репелент, тъй като на повечето пише, че не се препоръчват за бременни ?

За комари - репелент, ако ще съм навън и застояла на едно място. Както и подходящи дрехи - дълги и широки (че някои комари през тесните дрехи хапят)

# 222
На мен една жена ми прави био спрейче- отвара от лавандула, евкалипт, лимонена трева и някакви масла вътре, с репелент не се пръскам, защото са страшна химия.

# 223
Аз се пръскам с Бочкото на детето.

# 224
Доколкото знам, няма никакъв проблем да се ползват репеленти по време на бременност. Аз си ползвам, когато се налага

Общи условия

Активация на акаунт