Термин Ноември 24 - тема 3

• 28 085
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Единствено на Аутана пише,че не се препоръчва за бременни. И то може би защото не е тестван,да не ги съдят (в САЩ за всичко могат да те осъдят). Иначе и аз знам,че няма проблем да се пръскаш, използвах си Бочко както обикновено.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 10:50 от slanchogledka^

# 226
  • София
И аз ползвам Бочко, че мен много ме хапят

# 227
Няма чак така драма да се използват, но всичките са с ужасен състав, ако тръгнете да проверявате де. И аз си бях взела Бочко в началото, но като видях състава го подарих на бабата и дядото 😂

# 228
Здравейте! А към какви помпи за кърма сте се отиентирали?

# 229
  • София
Medela Solo съм взела аз.

# 230
Момичета, почнахте ли да перете на малките дрешките? На какъв препарат сте се спрели? Аз купих Персил Сензитив, течен. В една тема тук, във форума, прочетох че прахообразните препарати били по-добри за дечица, аз нашите дрехи само с прах си ги пера, но прецених, че ще е по-добре течен да взема за малкия човек. Струват ми се по-безобидни.

# 231
И аз ще взема течен препарат, защото пък четох как прахообразните се измиват по-трудно от платовете и могат да доведат до алергии. Мислех си за Тео Бебе.
Иначе помпа купих на Филипс Авент електрическа единична и ,ако се налага, ще купя една handsfree от амазон, която ми е препоръчана от приятелка.

Аз малко започвам да се шашкам с гледането на бебе, захранване, хигиенни навици и разни такива. Сумати неща съм чела, видеа съм гледала, ама ме обхваща някаква паника, не знам... Не идват ли с ръководство тези бебенца? Grinning Знаете ли за книга, в която е описано схематично седмица по седмица каков трябва да започнеш да правиш,как се развива, на какво да наблегнеш.... Като календар, да ми е лесно Grinning

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 18:42 от slanchogledka^

# 232
  • София
Ето този съм взела, още не съм ги изпрала обаче, трупкам в коша му 😀 Ще изчакам още седмица-две и тогава ще изпера.

Скрит текст:

Дописвам да отговоря на slanchogledka^ - има едно приложение - Беборан- то може да ти е полезно, там пише седмица по седмица какво се случва в общи линии за сън, хранене,  физическо развитие и т.н., разцъкай го 🙂

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 18:48 от ParaSiempre

# 233
Електрическата на Филипс авент съм си взела.
А за препарати съм купила Тео бебе с лавандула, Максима също е супер. Другите не мисля, че стават за новородено.
Каквото имам като пелени и дрехи вече съм го изпрала, изсушила и изгладила, прибрани са по шкафовете вече .

# 234
Ние чакаме скрин и тогава ще започнем да перем дрешките. Взела съм Тео Бебе двата вида и бебешки омекотител Здраве. Днес започнахме да правим и бебешки пюренца от домашни праскови и ябълки.
Помпа съм взела на Филипс Авент, защото нямаха електрическа на Медела, само ръчна, а и шишета на Медела нямаха повече от едно. Взехме и шишета на Филипс Авент и така знам, че всичко ще е съвместимо с всичко друго.

# 235
Ние буквално днес поръчахме дрешки от HM и Next. В HM имат до края на деня намаление 20% на бебешки дрешки и доста пари спестихме. Мисля да почна да ги пера началото на октомври и ще купим Тео бебе, него съм си харесала за препарат. Четох,че омекотител не е нужно.

# 236
Без омекотители в началото за бебешките дрехи.

# 237
Аз честно казано не виждам смисъл от специални перилни препарати за бебешките дрехи. Само тук го чувам това и според мен си е просто маркетинг. Далеч по-важно е да не се прекалява с къпането в началото например.

# 238
Разбира се, че има смисъл, много по-изчистени са от агресивните “нормални”перилни препарати. Нали може да се провери състава. Не смятам, че е по-малко важно бебето да не направи алергия от тежката химия, с която се пере…

# 239
Чак пък толкова тежка химия... Нали се изплаква. Ако бебето не реагира зле на някой препарат (повечети бебета нямат никакъв проблем), няма никакъв смисъл от специални препарати.

Водата пък определено изсушава кожата и е добре в началото само 1-2 в седмицата да се къпе, доколкото разбрах. Ще видим де, но специални препарати няма да купувам, ако не се наложи

Общи условия

Активация на акаунт