Термин Ноември 24 - тема 3

• 28 226
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И аз пия Сорбифер, магнезий имам изписан, но още не съм пила от него.

За калция, бях за почистване на зъбен камък в 4 месец, аз съм с проблемни зъби. Зъболекарката каза да обсъдя прием с АГто, защато има отношение към матката,но забравих какво. АГто ми пусна тест за калций но си беше в граници и не ми изписа допълнително.

# 286
Това, че бебето дърпало от калция в зъбите на майката е мит, който отдавна е опроверган. Иначе на много жени им се влошават зъбите по време на бременност заради повръщането и яденето на повече сладко/тестено и забравяне да се чистят зъбите с конец и да се мият. Също много хора не знаят, че в никакъв случай не бива да си мият зъбите поне 30 минути след повръщане - това много вреди, важно е да се изплакне устата с вода след повръщане и четкането след поне половин час. Това важи и за ядене също. Също и венците повече се възпаляват по време на бременност заради хормоните. Възпалените венци са си проблем, затова е важно да се чисти зъбният камък повече по време на бременност. Та важно е да се обръща внимание на зъбите по време на бременност, но бебето няма да ви вземе калция

# 287
Момичета,къде правихте или ще правите 3тата фетална морфология? Аз се записах при проф.Марков на 12.09,но се чудя дали прави 3D или 4D снимки, и като цяло ако някоя е ходила при него какво ви е мнението?

# 288
Аз правих и втората и третата ФМ в неговия център, но не при него, а при д-р Димитрова. Правят снимки, вече какво ще се види е отделен въпрос. Моето момиче например много се криеше и нямам хубави снимки.
За него, като специалист, нямам мнение, понеже не съм била негов пациент. Но самият факт, че си има собствена клиника и напливът пред кабинета му ми говори, че си разбира от работата.
Успех Simple Smile

# 289
Аз сега третата ще я правя в Надежда при доктор Михова, защото казаха, че искат последната да си е при тях, но си ходя на прегледи при д-р Чучумишев, има уникална апаратура и винаги ми прави страхотни кадри на малката, после ми ги праща по имейл.

# 290
Момичета,къде правихте или ще правите 3тата фетална морфология? Аз се записах при проф.Марков на 12.09,но се чудя дали прави 3D или 4D снимки, и като цяло ако някоя е ходила при него какво ви е мнението?

И трите фетална правих в Марковс при д-р Димитрова, в началото се криеше с ръчички, но после се размърда и си показа муцунката и успяхме да го хванем, станаха много хубави снимки Heart Eyes

# 291
Аз съм на последна 3-та морфология при проф. Марков в петък, 13-ти. Всичките съм правила там досега.

# 292
Аз ходих на 2ра фетална при проф. Марков и третата ще бъде при него след 2 седмици, аз съм с добри впечатления, не е толкова многословен, прегледа мина по-бързо в сравнение с при д-р Димитрова, но го отдавам на опита му, който по негови думи е над 70 000 бебета до тук Grinning

# 293
Здравейте, дами! Аз се връщам от ваксинация против коклюш, много бързо мина всичко. Ще докладвам, ако имам някакви странични ефекти, за момента ме предупредиха само за лека болка в ръката и загряване на мястото. Трета фетална ми е след две седмици, в 32гс в Пловдив при д-р Даскалов.

# 294
  • София
Здравейте, дами! Аз се връщам от ваксинация против коклюш, много бързо мина всичко. Ще докладвам, ако имам някакви странични ефекти, за момента ме предупредиха само за лека болка в ръката и загряване на мястото. Трета фетална ми е след две седмици, в 32гс в Пловдив при д-р Даскалов.

Успокои ме, аз съм в понеделник.
И аз ще правя 3-а фетална на 24-и, в 30-а седмица при д-р Славкова, първите две бяха при нея, на втората колкото време отдели на прегледа, толкова отдели в опити да накара бебчо да ни се покаже и да си свали ръчичката да го видим, дори ме обърна на една страна, но той инат, с мъка изкара една снимка на носле и брадичка.

# 295
Здравейте, мами! Днес мина и моята 3та фетална морфология в 30+2г.с. Бебка е добре и е станала 1,530кг. Всичко е наред, но поради повече стягане на матката ми увеличиха но шпа. Сега пия 3х2 магнерот и ще пия 3х2 но шпа. Също така и околоплодните ми води са повече и трябва да направя обременяване с глюкоза. Каза, че може би няма да има проблем, защото бебка не е с повишено тегло, но за всеки случай.  Та продължавам си както до сега хаповете и до термин 💗

# 296

И аз си я направих тази ваксинация, тя ваксината е комбинирана и ваксината за тетанус малко наболява, но не е нищо кой знае какво. Важното е детенцето да има антитела срещу коклюш

# 297
Здравейте дами, минах преглед. Поисках да ми изпишат желязо и калций, но АГ каза, че само ще ми натоварват бъбреците и не ми изписа.
Шийка също каза, че няма смисъл да мерим ако нямам стягане на корема.
За коклюша "да, може да се ваксинираш ако искаш".

# 298
Момичета, ние вече имаме дата за секциото и ще е през октомври.
Сега сме в 32-ра седмица, девойката е 2100 грама.

На приложението към амбулаторния лист има едно cerebro-placental ratio, което при нас е към долна граница. Чета лоши неща, но ако е под долната граница. При вас как е? Някоя запозната ли е по-подробно с този показател?

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 17:26 от Skady

# 299
Извинявайте, ако сте казали, но каква е причината за толкова ранно секцио?

Общи условия

Активация на акаунт