Термин Ноември 24 - тема 3

• 28 219
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
Аз тези бабешките съм ги виждала по китайските магазини. 😀

О, не типично бабешки. Просто така им казвам. Всъщност от магазин за бельо си купих черни бикини по-дълбоки и широчки. Но по принцип не нося такива. Simple Smile

# 271
Здравейте, 31гс съм, утре съм на преглед и бих искал да си сверя часовника.
Дали на този етап има нещо по-специфично от обичайните прегледи до момента? Ще попитам за ваксината против коклюш мнение. На ехограф ме гледа около 1 Мин, твърде кратко ли е?
Желязо ми е точно на долна граница, но ми каза да не приемам такова. Rolling Eyes

# 272
Желязо ми е точно на долна граница, но ми каза да не приемам такова. Rolling Eyes
Това е странно. Когато моето желязо падна под долна граница, докторът ме видя чак след 2 седмици и тогава ми изписа слаб железен препарат. През това време обаче аз вече бях взела мерки, пих силен железен препарат няколко дни и вдигнах желязото до нормални стойности още преди прегледа (тествах се сама в независима лаборатория, за да следя нещата). Не смятам, че е добре да има витамини, минерали и т.н. извън границите, особено недостиг, за дълъг период от време.

# 273
Наближавайки раждането, е много важно да си следим желязото. Особено секциото е свързано с повече кръвозагуба, но цялостно ниското ниво на желяза е изтощаващо за организма.
Може да питате лекаря дали не е хубаво да приемате нещо, да повдигнете темата сами. От много пациентки, някои лекари малко неглижират нещата, трябва и сами да се следим.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 13:29 от slanchogledka^

# 274
Здравейте, 31гс съм, утре съм на преглед и бих искал да си сверя часовника.
Дали на този етап има нещо по-специфично от обичайните прегледи до момента? Ще попитам за ваксината против коклюш мнение. На ехограф ме гледа около 1 Мин, твърде кратко ли е?

И при мен желязото е малко над долната граница и все пак приемам допълнително такова, освен това лекарката ми каза да си пусна кръвни феритин, албумин, протеин и ЖСК, след като и те излязоха ниски ми удвои дозата на желязото за седмица и ми изписа още някакви неща. Никога не съм обръщала внимание точно колко време ме гледа на ехограф, но пък всеки път ми мери шийката с вагиналния ехограф, което сигурно го правят всички и последно ми взе секрет за микробиология, тъй като вече навлизаме в трети триместър.

# 275

И при мен желязото е малко над долната граница и все пак приемам допълнително такова, освен това лекарката ми каза да си пусна кръвни феритин, албумин, протеин и ЖСК, след като и те излязоха ниски ми удвои дозата на желязото за седмица и ми изписа още някакви неща. Никога не съм обръщала внимание точно колко време ме гледа на ехограф, но пък всеки път ми мери шийката с вагиналния ехограф, което сигурно го правят всички и последно ми взе секрет за микробиология, тъй като вече навлизаме в трети триместър.

Аз съм в 32гс и шийката са ми я мерили точно веднъж до сега. На последната фетална в 29гс също попитах дали ще бъде измерена, но ми обясниха, че в тези късни седмици измерването не е много показателно и силно зависи от позицията на бебето. Т.е може да я измерят къса ако бебо натиска повече, но реално да няма проблем и отклонението да е само временно. С обикновен ехограф през корема било достатъчно да се види, че е затворена и нормална дължина, пък колко точно мм не е от значение май.

През това време обаче аз вече бях взела мерки, пих силен железен препарат няколко дни и вдигнах желязото до нормални стойности още преди прегледа (тествах се сама в независима лаборатория, за да следя нещата). Не смятам, че е добре да има витамини, минерали и т.н. извън границите, особено недостиг, за дълъг период от време.

Skady, какъв железен препарат приемаше ти? Ако не се притесняваш да споделиш разбира се.

На мен ми бяха изписали Малтофер по веднъж за месец и сега като пуснах контролните, желязото и феритина и двете бяха по-ниски от първите излседвания преди да ми го изпишат... След 2 дни съм на преглед и ще попитам с какво да продължа, защото явно или малтофера просто не става или дозата е много, много ниска. И двете са под долна граница а ТЖСК е много високо.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 15:22 от mishmash9

# 276
Моето желязо никога не е било извън нормите, но винаги към долната граница.
Въпреки това ми изписа сидерал и билкова кръв.
Шийката, на последния преглед каза, че вече не се мери. 31-ва седмица съм.

# 277
Привет момичета, тъкмо се връщам от 3-та ФМ. Бебчо е добре, вече е почти 2кг, аз съм 30+1 седмица. Шийката ми е добре също, както каза докторката: "още бая време ще си се поносите", хаха. Иначе е главично разположен и има всички предпоставки да се роди нормално. Относно желязото, моето е ниско, пих 3 месеца СОРБИФЕР ДУРУЛЕС, утре съм на контролен преглед и ще видим как са изледванията и дали ще продължавам да го пия.

# 278
Skady, какъв железен препарат приемаше ти? Ако не се притесняваш да споделиш разбира се.
Сорбифер Дурулес.
Пих също билкова кръв, но не всеки ден.

Момичета, някоя от вас има ли изписан калций? Чувала съм, че към края трябва да се пие калций, а моят доктор не ми изписва и това е.

# 279
Интересно, за калция знам, че не се пие допълнително по време на бременност, защото води до калциране на бебето. Skady, защо мислиш,че е хубаво да се пие допълнително?

# 280
Аз също пия сорбифер, имайте предвид, че трябва да има няколко часа разлика между приема на магнезий и желязо, както и между еутирокса и желязото.
Калций не е задължително да се приема, ако си хапвате нещо богати на калций.

# 281
Това за желязото и магнезия е много полезно, че споделяте. На мен никой не ми го беше казал, много кофти. Добре, че ММ беше прочел, преди да почна и желязото, че аз щях да си пия двата препарата накуп. Моят хемоглобин беше 98 на последната ПКК, желязото под долната граница. Добре, че обърнах внимание на АГ, та да се сети да ми включи желязо, че сигурно щях да си откарам до раждането без лекарства.

# 282
Също ако консумирате млечни продукти трябва минат 3-4 часа между приема на желязото и млечните продукти, иначе не се усвоявало достатъчно

# 283
Интересно, за калция знам, че не се пие допълнително по време на бременност, защото води до калциране на бебето. Skady, защо мислиш,че е хубаво да се пие допълнително?
Една приятелка, която е била бременна 2 пъти, ми го каза. Също и нашите родители, цялото поколение май, са имали проблеми със зъбите след бременностите, поради това, че бебето дърпа калций откъдето намери.
Калциране на бебето чак, не знам. Дозите в едно хапче калций са много ниски, на повечето опаковки пише препоръчителен дневен прием по 5 на ден Grinning Дали При Това положение по едно на ден би било проблем?

Това за желязото и магнезия и аз го спазвах. Четох някъде, че трябва да има разлика от няколко часа между тях и си я спазвам.

# 284
Аз с такова нетърпение чаках захлаждането, сега си мисля колко добре ми беше с роклите и широките потници Smile. Тъкмо излизах днес с един дълъг клин за бременни, къс ръкав и суитчъра на ММ, който все още мога да закопчая. Мисля така да съм на разходките и из квартала, вече за по- дълго излизане или ако реша да отида до офиса някой ден нямам идея какво ще облека.Пробвах различни варианти, но освен една блуза с къс ръкав и отгоре жилетка закопчана до някъде, друго не ми става. Може би все пак ще се наложи да взема една две блузи поне, дънки за бременни ми дадоха и са ок. А за яке- ще ползвам едно по "овърсайз" с копчета- до където може да се закопчае, до там.
За желязото- аз бях писала и преди- ходя на вливания ежемесечно, но последния път нямаше много резултат. В четвъртък съм на преглед и ще питам пак дали все пак да не взема и някакъв препарат...

Общи условия

Активация на акаунт