Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 664
  • 728
  •   1
Отговори
# 15
Леле какво става,1 ден не съм отваряла и сте изписали света, че и нова тема! Браво, момичета, много сме активни!

Диди, стискам палци да устискаш още малко, но не се тревожи, медицината е напреднала и малчовците ще са в добри ръце и в кувиозчета, а ти ще се възстановиш и ще си ги посрещнеш удома! Всичко ще е наред, силно вярвам и изпращам много положителна енергия!

Пия, какво ли не пия, а уж са само витамини. Мултивитамин New Chapter (Garden of life го смених за последния 3местър,че го нямаха наличен), Omega 3 Prenatal Nordic Naturals 1х2, Пробиотик, Магнерот 3х2, Биозин мама 2х1 и Сорбифер Форте 1х1 (с който не съм много постоянна нещо откакто се разболях...

От Биозина ли, от каков, но днес сякаш съм по-добре. Настинка/вирус, каквото е там си отива, само кашлицата остана и е съвсееем лека. Да не се хваля предварително,но се надявам в пон да отида на педикюр и да съм тип топ здрава мама.

От едрите неща за пазаруване ни остана столче за кола + база и легълце за спалнята, и вече разни дребни покупки. Но още не е дошъл скрина и гардероба (края на Септ), щорите (тия дни чакаме), и има 1 ден дребни ремонтни дейности по детската (стенни рафтче за сглобяване, лампата е за смяна, новата е тук, и една дъска предпазна на голямото леглото ще сложим). За леглото за спалнята ни съм в голямо чуденка още, чакам да оздравея и да отидем в София да видим електрическото легло на 4moms. Не знам дали ще си струва да дадем 900лв за ново, но Infinity Toy Box предлагат под наем. Искам само на живо да чуя как шуми при люлеене, да не се окаже,че на нас ще ни пречи да спим. Ако може някакъв такъв "инструмент" да ни спести 1-2 часа сън, ще съм много доволна!

Дами,каква вайбър група? Не знаех,че има, как да се включа?

# 16
  • София
Тя е от фейсбук групата за ноемврийски мами, не е много активна напоследък.

# 17
Как се казва фб групата?

# 18
  • София
Скрит текст:

И линк към вайбър групата - https://invite.viber.com/?g=iDR0bBBBs1K3QqOx1grTol3naQHpZjAn

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 16:47 от ParaSiempre

# 19
  • София
Нова темичка Hug, да я пълним с хубави новини и никакви бебета преди средата на октомври.
Радвам се, че всеки споделя по-позитивна новина от вчера до днес.
Аз съм на финала на 6-и месец, пия Биозин мама, Огестан, Сорбифор за хемоглобина и Аспирин протект. Това е. Малко за презастраховане вчера правих обременяване с глюкоза, мина супер леко и важното е, че както очаквах - има хубав резултат.
Вие какво мислите за ваксината за коклюш, аз съм решила сега да си я сложа и АГ-то е много За същото.

# 20
  • София
Моето АГ казва да я сложа, аз съм нещо много разколебана, май ще я пропусна…

Всяко второ мнение е мое напоследък, извинете, личи ли, че вече не работя 😀 😀

# 21
Аа не е лошо да сме по-раздвижени, другите майчета вече колко теми изписаха, ние сме само на третата. 😀
Подозирам, че и аз ще се спамя повече, като спра да работя. 😂

Мен ме почнаха киселините, засега се справям като спя на по-високо, надявам се да не опирам до лекарствени средства. И безсънието се опитва да се прокрадне някъде там, всяка сутрин в 5 часа съм бодра.

Диди, ти си герой! Радвам се, че всичко е наред с бебоците. Стискам палци да устискате до 33 г.с., всичко ще бъде наред. 🍀

# 22
Аз не съм коментирала за ваксината, няма и да я слагам.
Иначе и на мен ми правиха обременяването, всичко е ок, сега на 4-ти съм на тонове и преглед, нямам търпение.

# 23
Тъй като споменахте работата, да задам един въпрос. Моят 45 дневен болничен трябва да е от 13-ти октомври. Мислех да съм до последно на работа, но заради тези неща с шийката реално си пуснах отпуск 2 седмици (тази и другата съм си вкъщи). В работата ми казват направо да си взимам болничен от сега (демек празниците като минат), но съм разколебана, защото не знам дали ще се отрази прекалено много на майчинството ако изляза 1 месец преди главния болничен. От друга страна колегите ми са прави, защото моята работа вече е разпределена между тях и аз малко се явявам само за присъствие, от което пък ми е малко кофти.

Според вас има ли смисъл да се мъча да изкарам до главния болничен Confused

# 24
Аз също ще работя до 45 дневния, но не мисля, че ако си вземеш от сега ще има някаква промяна, за 1 месец. Предишната бременност,заради вида работа, излязох още в 5-ти месец и си взимах нормално майчинство.

# 25
  • София
Ако имаш опция да доработиш от вкъщи, не пускай. Иначе и според мен си го пусни болничния, в сайта на НОИ може да си изчислиш прогнозно майчинство.

# 26
Miss, не мисля, че ще ти се отрази кой знае колко на сумата този по-малко от половин месец. Реално последния месец, който ще се вземе под внимание ще ти бъде септември, недей да се мъчиш.

И аз се явявам за присъствие на работа, особено тази седмица, моя болничен почва от 17.09 и от другата седмица до тогава съм в отпуск, че не съм почивала от една цяла година, че и повече. Не мога да работя вече, чувствам се добре като цяло, но тази седнала поза по цял ден почти ме съсипва.

# 27
А защо пиете аспирин протект? Аз пих с първата ми бременност, но сега ми казват, че нямало нужда и не мога да се сетя защо тогава имаше нужда.. а бях по-млада Grinning И мен ме посъветва АГ да си сложа коклюш ваксината и съм леко скептична, а не съм антиваксър, чудя се още как да постъпя, не отшумя ли този коклюш..

# 28
Лошото при мен е, че я няма опцията за хоум офис, но най-вероятно когато отида на преглед на 16ти ще говоря с лекарката по този въпрос.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 12:43 от _Miss_

# 29
  • София
А защо пиете аспирин протект? Аз пих с първата ми бременност, но сега ми казват, че нямало нужда и не мога да се сетя защо тогава имаше нужда.. а бях по-млада Grinning И мен ме посъветва АГ да си сложа коклюш ваксината и съм леко скептична, а не съм антиваксър, чудя се още как да постъпя, не отшумя ли този коклюш..

Аз лично, заради тромбофилия, първите месеци бях на инжекции. Ако не е предписан от лекар, няма нужда.

Лошото при мен е, че я няма опцията за хоум офис, но най-вероятно когато отида на птеглед на 16ти ще говоря с лекарката по този въпрос.

Хич не съм експерт, но мисля, че ако се вземе болничен и няма прекъсване на болничните, се гледат осигуровките преди старта на болничните, т.е пълната заплата.

По план и ако се чувствам добре мисля да работя до края на септември, реално болничен трябва да съм средата на октомври. Не ми е тежка работата, седя, но вече усещам как 9 часа в офиса ми идват в повече. Добре че мога да ставам и по-малко да се разхождам навън, а и вече времето позволява да се излезе.

Общи условия

Активация на акаунт