Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 679
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте отново,  насрочиха ни час за секцио другата седмица, няма да чакаме повече. Мъничето ще трябва да излезе и навън да навакса с грамажа. Много пъти плаках днес от емоции.  Знам че сме при най-добрите и че всичко е за добро на бебето,  но въпреки се разплаках бая пъти днес. 🙏❤️

Всичко ще е наред ❤️
Чакаме да кажеш като мине.

Аз днес минах консултациите с анестезиолог и кардиолог и попълних документи за хоспитализация, дадоха ми списъче и инструкции какво да нося и вече все по-реално ми се вижда. Леко ме е страх, макар че вече раждах веднъж 😁🫢

# 691
Mamamishka, не се притеснявай, щом така е най-добре за бебчето, нека се действа. Flowers Four Leaf Clover

Съвсем скоро ще се гушкате Heart

# 692
Mamamishka, стискам палци всичко да е наред и скоро да се гушкате.

Момичета как сте с болките в кръста, от вчера е направо ад, като поседя малко и страшно много започва да ме боли, от този понеделник съм в майчинство и ми се искаше да започна да отмятам неща, пък то..

# 693
  • София
Същото, няма как, мен и чаталът ме боли, ако мога така да го опиша, по-цветущо 😀 И нощем ме приболва, сънят е мираж и така.

Сега съм в Надежда и хапвам преди тоновете в ресторанта, видях Надежда Стаменова тук за обяд също 😀 Та, се сетих, miaa7, обърна ли се бебчето, то кога почва да се обсъжда верзио с нея?

# 694
Mamamishka всичко ще бъде наред, стискаме палци и чакаме добри новини другата седмица! Simple Smile

Мен май вече всичко ме боли- хубавото е, че поне не е едновременно Laughing. За кръста специално- най- вече когато седя по- дълго време на стол или на дивана в една и съща позиция.

Иначе до сега не е имало нещо по- специално, което да ми се хапва и да не може сега. Най- вече плодове като ги видя в магазина, но те все са ок. Сега съм на вълна тиква- ММ е обещал тази вечер вече да донесе и да приготвим.

# 695
Същото, няма как, мен и чаталът ме боли, ако мога така да го опиша, по-цветущо 😀 И нощем ме приболва, сънят е мираж и така.

Сега съм в Надежда и хапвам преди тоновете в ресторанта, видях Надежда Стаменова тук за обяд също 😀 Та, се сетих, miaa7, обърна ли се бебчето, то кога почва да се обсъжда верзио с нея?

Още не знам, на 23.10 съм на тонове и преглед пак, тогава ще съм почти 35 седмица и ще видим какво е положението. Добре, че ми писала да ме подсетиш, че да запиша час при нея за консултация за раждането, звънях миналата седмица, ама нямаше график. Иначе всички консултации при нея започват от 35 седмица нататък.

При теб как минаха тоновете? 🥰

# 696
  • София
Добре минаха, движеше си човекът, нямам контракции, така да устискаме още малко 😀 Единственото досадно е, че като си на тонове без ЖК след тях, трябва да висиш пред кабинети да ти ги разпише някой лекар…та това правя сега 😒

Иначе днес питах и в Надежда не дават предварително документите за прием да си ги подготвиш и попълниш…

# 697
Mamamishka, стискам палци всичко да е наред и скоро да се гушкате.

Момичета как сте с болките в кръста, от вчера е направо ад, като поседя малко и страшно много започва да ме боли, от този понеделник съм в майчинство и ми се искаше да започна да отмятам неща, пък то..

Кръстът ме боли от време на време, но с упражнения минава. Препоръчвам този канал:

https://youtube.com/@prenatalexercisebybb?si=oNYn472QxAHnUPN8

Особено упражненията с топка са супер.

Седене на обикновен стол си е ужас. Затова аз ползвам възглавница за бременни, като съм седнала. Една мъничка такава, във формата на пеперуда. Ако нямате такава, слагайте една мъничка възглавница на кръста или пък одеалце/кърпа да подкрепя кръста специално. И внимавайте как ставате, ако сте легнали или сте се облегнали. Не ползвайте коремните мускули за надигане, а първо се завъртете настрани и после се надигнете. Това е много важно. Също и ако вдигате нещо от пода е важно да е внимателно - единият крак пред другия, с изправен гръб.

Но сериозно препоръчвам упражненията. Те са от кинезитерапевт специално за бременни. Има и упражнения за след раждане. Не приемайте болката за нещо нормално, не е. Ако не се вземат мерки, може да продължи доста време след това.

# 698
Добре минаха, движеше си човекът, нямам контракции, така да устискаме още малко 😀 Единственото досадно е, че като си на тонове без ЖК след тях, трябва да висиш пред кабинети да ти ги разпише някой лекар…та това правя сега 😒

Иначе днес питах и в Надежда не дават предварително документите за прием да си ги подготвиш и попълниш…

Много се радвам🥰 и аз ще трябва да чакам някой да ми ги подпише на 16.10, че АГ няма да е на смяна тогава.
А ти за кои документи говориш? Аз знам, че обменна карта се носи и каквото имаш преди това, ако не си се следила при тях? ти досега там ли си се следяла(извинявай, ако си казвала, ама не помня)

# 699
  • София
Ами освен обменната карта, си има и друг наръч бумаги, с които да се забавляваме при прием, доколкото разбрах, ще видим 😀

Тук си се следя, да 🙂 Пиши като се консултираш със Стаменова, много ми е интересно как протича срещата с нея и дано обсъждате само раждане и да няма нужда от верзио 🍀

# 700
Момичета , какво кръвно държите и как са ви краката?
Аз сега съм 36 гс от седмица някъде кръвното ми е малко по-високо от предишните седмици , в които ми беше стандартно 100/60 и краката си ги чувствам леко подути . Как е при вас положението?

# 701
Моите крака са подути в края на деня и сутрин не са. Кръвното ми е по-високо от обикновено, но само малко и докторът казва, че е нормално

# 702
Момичета, идвам от преглед. С бебката всичко е наред, седи си все така главично, вече е 1,950 кг - 33 седмица + 1 ден. На 24ти ще съм за първи път на тонове.

За жалост шийката бая се е скъсила - 1,4 см. Продължавам лекарствата може би за удържане колкото може. Предложи няколко дни в болница или вкъщи, при което предпочетох да съм вкъщи. Каза, че в един момент и това, че съм в повече покой няма да помага особено.

Обаче има обрат за раждането. По медицински причини може и да се наложи секцио в един момент, защото заради един мой проблем може да се получи голямо рязкъсване на тъканите и по-добрия вариант да е секциото. Явно иска да го премисли и да си направи консултации. За сега това е отворен въпрос.

Казах на АГ, че за мен е по-важно кой вариант е по-добър. Пък и вече приближавам 9 месец и ми е по-спокойно, че бебка е достатъчно развита и няма да има проблем.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 11:11 от _Miss_

# 703
Ами освен обменната карта, си има и друг наръч бумаги, с които да се забавляваме при прием, доколкото разбрах, ще видим 😀

Тук си се следя, да 🙂 Пиши като се консултираш със Стаменова, много ми е интересно как протича срещата с нея и дано обсъждате само раждане и да няма нужда от верзио 🍀

Аз от тук гледам какво искат, другите ще чакаме АГ да ни ги дадат 😅https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/spisak-za-rodilnoto/

Ще пиша задължително. Много благодаря, дай боже при всички ни всичко да е надед🙏🏻

# 704
Sigma123, моето кръвно също се вдигна малко, пак е в нормите, но попринцип съм 90/60, сега е 100/70, понякога 110/75, но остава в нормите. Краката и пръстите на ръцете вечер и на мен ми се надуват, особено ако се заседя малко повече. Малко се притеснявам, защото от ФМ ми излезе, че след 37ма седмица имам риск от прееклампсия, но ще видим за сега смятам, че всико е в норма.

Общи условия

Активация на акаунт