Нашите кухни - тема 98

• 41 097
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря за отговорите. Пространство е малко и се опитвам да си представя някаква подредба, но този водомер много ме обърква (както и майсторите, които се извървяха досега). Слагам още снимки
Тази стена е 270 см. А трябва да се намери място и за пералня...

# 376
Единственото решение за водомерите, което аз виждам, е да се вдигнат на ниво над 85-90 см. над пода, така че да вратата на ревизията да бъде на кухненския гръб. По-добре сега да се разкърти шахтата и да се оправи отклонението от вертикалните щрангове, отколкото след това 10 години поне да се мъчите и чудите как да справяте.
Има ревизионни вратички за баня с вграждане на плочка, а и там ще бъде тясната страна на шахтата и няма да се вижда почти никак.

# 377

В канала на мивката могат да се вържат пералня и миялна. Връзки зад уредите не се правят. Повечето мивки даже имат такива сифони.

Оставяте мястото откъм ревизията празно/глух шкаф/ и на другата стена си слагате фурната и аспиратора (на първата Ви снимка виждам там отвора за аспиратора, кабела и кабела за котлон/фурна).

# 378
Благодаря, drago_2008! Обмислях да се лиша от съдомиялна, ако не мога да я наместя там.
Водомерът се отчита дистанционно, поне няма да се налага често да отваря тази ревизия.
man_darin_ka, единият "експерт" беше категоричен, че по водомера не мога да пипам нищо. Иначе инстинктивното ми желание на лаик беше да го вдигна (а защо ги слагат там долу?). Още не е късно де, щом има такава възможност.

# 379
Благодаря, drago_2008! Обмислях да се лиша от съдомиялна, ако не мога да я наместя там.
Водомерът се отчита дистанционно, поне няма да се налага често да отваря тази ревизия.
man_darin_ka, единият "експерт" беше категоричен, че по водомера не мога да пипам нищо. Иначе инстинктивното ми желание на лаик беше да го вдигна (а защо ги слагат там долу?). Още не е късно де, щом има такава възможност.

Просто ще трябва да се препломбира след изместването. Ако се сложи шкаф, ще трябва да се изреже страницата му, за да се отваря ревизията.
На 10 г се подменят водомерите.
А ако не е отчитан има 2 отчитания на "живо" и после почва дистанционното.

# 380
Може да се вдигнат - обаждаш се на който там отчита и се разбирате после да дойде да пломбира. Същата процедура е както при смяна на водомери. И го направи сега.
После ако за гръб използваш камък или още по-лесно термоплот, може да се изреже много елегантно прозорче с капак от същия плот и да се закрепи на магнити. Почти не личи. В стария ми апартамент направих същото, но за вградена в стената скара.

# 381
Аз не бих рязала плот, а бих го вградила в горен шкаф. Махам чашите (образно казано) и снимам водомера.

# 382
Не плота, Черна станция има предвид термогръбчето. Да се монтира ревизия и вместо плочка в нея да се вгради изрязаното парченце термогръб. Ако са плочки за гръб, то ще стане като в баните - ревизия с плочка, може да е стъкло или каквото си поиска.

# 383
Объркала съм се, благодаря, Драго. И термогръб не бих рязала.

# 384
Тя грешната дума е използвала. Но ако са плочки, зависи и от модела де, може да стане съвсем скрито.

# 385
Имам водомер в шкаф под мивка, до мивката и сифона се пада. На всеки 3 месеца трябва да се мушиш, да святкаш, да записваш показанията. При това не е на 90 градуса, а фронтално. Не е работа в дългосрочен план, мен ако ме питате.

Корекция на вертикалните щрангове с вдигане на водомерите не е чудо невиждано. Цената ще включва работата на водопроводчика и препломбиране от топлинния счетоводител на двата водомера, после те изпращат данните и на Софийска вода (ако става дума за София). За да го направи това водопроводчикът ще трябва да спре водата от мазето за целия щранг/апартаменти, но е само за около час.
Вдигането ще ви улесни страшно много десетилетие наред, не само за отчитането. Представете си ситуация с теч, налага се да спрете спешно водата към вашия апартамент. Вадите всички разни кухненски неща, отваряте вратичката, бъркате вътре без пряка видимост, защото е на 90 градуса, опипвате и пробвате да завъртите крана, а те са 2 - за топлата вода и за студената вода. Всичко това коленичили и нагъзурчени.

# 386
Наистина към много благодарна за светите! Веднага след празниците ще се организирам да го изместят този водомер, не знаех, че е възможно. Със сигурност ще е много по-удобно. Само да намеря майстора:)

# 387
Тя грешната дума е използвала. Но ако са плочки, зависи и от модела де, може да стане съвсем скрито.

Не съм. Просто при мен плотът и гърбът са едно и също като материал - еднакъв термоплот. И изрязването става много елегантно, нямам снимка, защото е в старото жилище. Луфтът е 1 мм и не използвах вратичка за ревизия, а магнитчета. Но, разбира се, това е само идея.

# 388
  • София
По принцип, ние си сменихме водомерите при ремонта на кухнята 2010.
Не сме ги местили де, но то няма особена разлика, само малко повече работа....

Оф, тоя мат кашмир ми разказа играта. Вече се чудя каква специална кърпа да си купя за почистване....

# 389
С уговорката че говоря за 2018та и допускам че може и да са се променили нещата, аз не останах с усещане за огромен професионализъм от копанарски. Имах оферта около 11к, направих за 8к другаде. Начина им на комуникация беше тип “това няма да стане”
Пак подчертавам - минало е много време от тогава и е възможно отзива да не е актуален към настоящето.
Диалог са си чисто напудрени модулни кухни. Исках по висок плот, казаха не може и не съм задълбавала изобщо. Мисля че пак тогава тяхната цена беше и повече от копанарски, с ниския плот, който не ме устройваше.

Цената от Копанарски за какъв размер кухня е? На линеен метър ориентировъчно колко излизаше? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт