Нашите кухни - тема 98

• 41 102
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
А нещо с  лазерно изрязване не може ли да свърши работа?

# 361
А нещо с  лазерно изрязване не може ли да свърши работа?
Явно може - https://www.mimowork.com/bg/news/can-a-laser-engraver-cut-wood/
  Въпроса е да се намери правилната фирма.

# 362
  • София
Имате ли впечатления от кухни Прего и Диалог? Коя от двете фирми е по-добра според вас?
Как са ценово и как се сравняват с препоръчаните от вас Копанарски?
А ако ги сравним с кухни Икеа?

Не мога да се ориентирам в цените, а ми се иска по-бюджетен, но приличен вариант. Кухнята ще ни е права, около 3,70 линейни метра.

# 363
С уговорката че говоря за 2018та и допускам че може и да са се променили нещата, аз не останах с усещане за огромен професионализъм от копанарски. Имах оферта около 11к, направих за 8к другаде. Начина им на комуникация беше тип “това няма да стане”
Пак подчертавам - минало е много време от тогава и е възможно отзива да не е актуален към настоящето.
Диалог са си чисто напудрени модулни кухни. Исках по висок плот, казаха не може и не съм задълбавала изобщо. Мисля че пак тогава тяхната цена беше и повече от копанарски, с ниския плот, който не ме устройваше.

# 364
Диалог и Прего ги проучвах преди 2-3 години. И двете работят с модулни шкафове, въобще не са гъвкави. Ако трябваше да избирам между двете - определно Диалог. Не помня защо вече, само съм останала с такова впечатление. Иначе, мисля, че като цени са доста по-скъпи от ИКЕА. Може би имат някои попадения - на Диалог много ми беше харесал един висок стъклен шкаф с осветелние, много елегантен. Но иначе не виждам, ако е модулна, защо да не е ИКЕА. Може би са една идея по-гъвкави с плотовете, но то и на кухни ИКЕА може да се сложат други плотове. При мен нито един от модулните варианти не сработи - помещението е много нестандартно и готови шкафове не пасват, та си правих по поръчка. Но имам приятелка с бяла кухня ИКЕА от близо 18 г. и смело мога да кажа, че не е мръднала и още е актуална като дизайн. Е, сега не съм я заглеждала в детайли, но поне отдалече си е съвсем ОК.

# 365
Диалог са модулни кухни. Правят корпусите тук от пдч и внясят вратичките от Италия(уж). Тоест - все едно хващате посредствен майстор да ви направи кухнята и просто да и сложи готови врати. Посредствен, защото добрите майстори, според мен не работят на заплата.
Синът ми и снаха ми имат такава, напоследък често ходя и вече хубаво съм я огледала. На пръв поглед има фасон, но дребните детайли са недодялани, точно както при гаражните майстори. За грозните свързващи лайсни нямам думи. Някой се опитал да свърже плот и гръб без водобран и е сложил грозна и дебела неравномерна ивица силикон.
 Та Диалог разправят, че продават италиански кухни, ама аз не съм виждала нито една италианска кухня да има свързваща лайсна. Плотовете идват отрязани и готови да се свържат без лайсна.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 10:59 от Чи лу

# 366
  • София
Ей сега ме замисли. Аз по принцип имам лайсни, обаче брат ми така монтира гръбчето, че няма нужда от лайсна, както и отстрани.
Да слагам или не?
Все още не съм сложила никакви детайли тип закачалки, релси и пр. и седя и се чудя...

# 367
Лайсна е това което свързва двата плота, ако кухнята е ъглова, а водобранът свързва плот и гръб.
Ако няма водобран, трябва да се сложи силикон или полиуретан, кой с каквото работи.
Ти си прецени, ако няма голям луфт и може добре да се натъпче и уплътни за да не влиза вода, може и без водобран, но ако не си сигурна, че ще е добре направено, по-добре сложи.
Аз не искам лайсни, водобрани, бленди-мленди и това ми беше първият критерий по който избирах мебелист.
При мен е така:

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 11:25 от Чи лу

# 368
  • София
И при мен е така, със силикон.
Имам метален водобран, но може и да не го слагам.

# 369
Хора, няма ли някой да даде идея къде в българия биха могли да направят такива вратички на кухненски шкафове като показаните от питащата потребителка на снимката?

Защото кухня от нормална фирма + бутиково изпълнение на вратичките може да е вариант.

А се впуснахме в обсъждане на дизайнера, дето е пределно ясно какво (не)прави.

Знам, че преди време зет ми сам си прави вратичките на тази спалня - https://www.facebook.com/photo/?fbid=436923511769580&set=pcb.436 … 2898&locale=bg_BG

Може би ако се фрезова МДФ и след това се боядиса, ще стане... Но може би тези, които я фрезоват, трябва да имат готови файлове, които да ползват за фрезоването.

# 370
Такива вратички правят тези, фрезоват всякакви шарки и боядисват в цветове по  RAL. Виждала съм да правят и състарени разни.
https://www.facebook.com/share/1DzCvQswbw/

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 13:05 от Чи лу

# 371
Нашата кухня е от Диалог, нямам забележки. Едно от нещата, които най-много ми допадат е липсата на водобран, силиконът ми изглежда по-добре.
Аз искам да попитам някой има ли водомер в кухнята (ревизията долу)? Мога ли да сложа вградена съдомиялна там?

# 372
  • София
Да, водомерът ни е в шкафа на мивката.. Изключително неудобно. Трябва да се освободи целият, да се залегне, за да се отвори ревизията, за да се снимат водомерите. Правим го веднъж на три или шест месеца. Предстои смяна с дистанционно.
Зад уред за вграждане не ми се вижда удачно, все пак трябва да има достъп. Ревизията се прави зад шкаф.

# 373
Няма да можеш. Съдомиялната не се слага срещу изводите, а встрани. А не виждам как ще я събереш вдясно, че и да може да се гледат водомерите.

# 374
Нашата кухня е от Диалог, нямам забележки. Едно от нещата, които най-много ми допадат е липсата на водобран, силиконът ми изглежда по-добре.
Аз искам да попитам някой има ли водомер в кухнята (ревизията долу)? Мога ли да сложа вградена съдомиялна там?

На другата стена нали ще има пак шкафове? Сякаш коминът не е 60×60, т.е. тази съдомиялна не застъпва ли другите шкафове ако се бутне плътно до пакета с водомера?

Общи условия

Активация на акаунт