Нашите кухни - тема 98

• 41 100
  • 747
  •   2
Отговори
# 345
Отворих сайта, видях една малка (сравнително) кухня на стойност 27 000 лв и онемях - буквално нищо в нея не струва толкова - нито материал (ПДЧ с меламиново покритие), нито дизайн. Другите нямат обявена цена. И хем аз не съм от най-спестовните - когато преценя, че нещо си струва парите, никоя цена не ми се вижда прекалено висока.
Накъде отива този свят?! 

# 346
Кой сайт? Много фирми продават Любе и явно всеки си слага свои цени.
Моята близка си ги поръча направо от Италия и само транспорта плати.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 12:07 от AnMary

# 347
Чи Лу, пропуснала съм линка:
https://stolbg.com/product-category/kuhni/lube-cucine/
Допускам, че разлики и да има в цените на различни доставчици, надали са наполовина по-ниски.
Показаната от теб кухня е много хубава и определено би си струвала парите с оглед и материала. За ПДЧ и меламин поне аз не бих ги дала.

# 348
Таз кухня за 50 к трябва да е с някви златни фрезовки, ще извинявате

# 349
С тази кухня дизайнерът иска да си плати куверта и ресторанта за НГ.

# 350
Хора, няма ли някой да даде идея къде в българия биха могли да направят такива вратички на кухненски шкафове като показаните от питащата потребителка на снимката?

Защото кухня от нормална фирма + бутиково изпълнение на вратичките може да е вариант.

А се впуснахме в обсъждане на дизайнера, дето е пределно ясно какво (не)прави.

# 351
Далечни познати са на мнение, че за "адекватно обзавеждане на стая" са нужни поне 100 хиляди лева на брой. Та... явно има наистина кой да плаща с лекота и убеждението,  че действа адекватно подобни суми...
П.С- какво мислите за кухните на хоп . В началото бях твърдо против, понеже бях попадала на възможно най-евтиния клас кухни при тях, но все пак им разгледах сайта. И тази доста ми допадна. Още не съм я.виждала на живо.

# 352
Хора, няма ли някой да даде идея къде в българия биха могли да направят такива вратички на кухненски шкафове като показаните от питащата потребителка на снимката?

Аз се сещам единствено за мебели Копанарски. Следя ги от доста години и готовите им проекти изглеждат много изпипани. Предполагам не са бюджетни, но и едва ли кухня при тях би струвала 50к.

# 353
Вижте в Евромебел. Те имат претенции, че правят нещата по поръчка, обаче май и те са скъпи, е, може би не толкова. Също кухни Морато. Скоро ми попадна една фирма в Интернет, по снимки ми харесаха нещата, но сега не я намирам. Ако я намеря, ще я пратя и нея.

# 354
  • София
С тази кухня дизайнерът иска да си плати куверта и ресторанта за НГ.
Или да купи ресторанта ведно с хотела

# 355
  • София
МДФ общо взето, се внася от 5 производителя. Цените варират, ама не чак толкова. Вече ако имате чела от някакво специално дърво, тогава може да се говори за 5 цифрени суми. И то с монтаж до край, на всяко кабелче и кранче. Че там е голяма играчка и някои монтажници претупват или отказват някои електро или ВиК услуги.

# 356
Аз съм фенка на тези
https://youtube.com/@estersps7845?si=xcea_Uf_47Lfz6GJ
И това ми е любимият котешки апартамент направен от тях😍
https://youtu.be/Q-ZVExASm5k?si=VJmsCDKb_dhZ1zMO

# 357
  • София
А, още нещо. Много пъти се получава разминаване между мерките и проекта на дизайнера и мерките и проекта на майстора.

При мен "изникнаха" 45 см плюс! Добре, че е модулна кухня, та си купих един шкаф.

# 358
45 см е огромна разлика. 😲

# 359
Мебели Копанарски и аз ги следвам в ИГ.
Обаче в случая на потребителката си мисля, че е по-добре да съчетае стандартна кухня с две - три по поръчка изработени вратички за оригиналност. Такива като показаните могат да се изработят от масив, от някоя малка фабрика, евентуално оборудвана с копираща фреза, която да изработи шарката по компютърен проект.
Казвам малка фабрика или занаятчия, защото те се занимават най-често с такива поръчки на дребно.
Примерно както се изработват разните декоративни дървени пана дето ги купуваме по сувенирните магазини. Проблема е, че според мен са китайски, но пък който търси - намира.
Така може да се съчетае кухня на нормална цена с оригинален елемент - врати на шкафове те за посуда.
И без това тия релефи не са практични за чекмеджета, около печката, под мивката.
Друга възможност за изработване на такива декоративни пана може да е Турция. Защото те си падат по такива интериори и сигурно имат по-развито производство в тази област.

Ето опция за проучване и разговор. https://floor-decor.bg/products/stenni-paneli-erkado

Още нещо за което се сещам - да се говори с производители на кухни от масив.
Най-традиционните са позициониран Троян-Ловеч и Велинград.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 20:12 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт