Нашите кухни - тема 98

• 41 128
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Какво ви е мнението за PVC панели за гръб на кухня? Ето такива например: Dumawall

Първоначално смятах да сложа плочки, но сега при монтирана кухня се опасявам да не я оплескат при лепенето. Търся нещо, което да имитира плочки, камък, мозайка или да има гланц, да не е стъкло.

# 331
Какво ви е мнението за PVC панели за гръб на кухня? Ето такива например: Dumawall

Първоначално смятах да сложа плочки, но сега при монтирана кухня се опасявам да не я оплескат при лепенето. Търся нещо, което да имитира плочки, камък, мозайка или да има гланц, да не е стъкло.
Не мисля, че е добра идея за кухня - зад такива панели се задържа влага, евентуално са предпоставка за поява на плесени, изглеждат зле (каквото и да имитират, без изключение). Всичко готово в кухнята се опакова и покрива достатъчно добре, за да не се оплеска, не е чак проблем - отдолу велпапе, над него опаковъчно фолио или найлон, въобще - по преценка, важното е да има материал, който да омекотява удар при падане на инструмент или плочка върху плота и такъв, който да предпазва от прах.

# 332
  • София
а защо да я оплескат. Слагаш един найлон и готово.

# 333
Нашите плочки ги лепиха след монтажа на кухнята(което е и по-добрия вариант според мен) и не е имало проблем.

# 334
  • София
Освен изброените, не са подходящи и заради размера - ширината е 42 см. Ще се получи на парчета, което освен че визуално няма да изглежда добре, в процепите ще прониква влага.
По правило е добре плочките да се поставят след монтаж на кухнята. Залепват се, ако някъде е изцапано с лепилото, се забърсва и готово. Дори засъхнало, лепилото за плочки пак се отстранява с мокра гъба, парцал или др.

# 335
  • София
Аз съм готова на 90 процента....

И сега... закъсах. С какво се чисти този светъл мат от пръсти? Пробвах с обезмаслител и парцал за кухня, обаче останаха петна от чистенето! Ужас.

# 336
  • София
Мокри кърпички? Препарат за прозорци?

# 337
  • София
Скрит текст:
Аз съм готова на 90 процента....

И сега... закъсах. С какво се чисти този светъл мат от пръсти? Пробвах с обезмаслител и парцал за кухня, обаче останаха петна от чистенето! Ужас.

С препарат за мебели, тип „Пронто“. Аз ползвам Frosch Orange, почиства идеално и не оставя следи:

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/frosch-universalen-pochistvasht- … 009175953681.html

Има и други марки и видове:

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/medix-sprey-za-pochistvane-na-me … 800069405887.html

https://shop.lillydrogerie.bg/pronto-aerozol-klasik-300-ml

https://www.emag.bg/sprej-za-mebeli-pronto-universalen-500-ml-50 … 428/pd/DJD3XQMBM/

# 338
Здравейте! В момента избираме кухня за нов апартамент. Тъй като знаехме още от начало, че искаме нещо по-интересно и че заради разпределението на апартамента, кухнята ще изисква по-специфични размери, си наехме дизайнер, който ни обеща, че е експерт в кухните....

Още от самото начало ние му споделихме, че искаме фрезовани врати от картинката долу (това дето прилича като листа); той каза няма проблеми, каквото искате... Прекарах супер много безсънни нощи, опитвайки се да измисля какъв тип фрезоване ще изглежда яко, като картина... Докато 2 месеца по-късно той каза, че това нямало как да стане, понеже ще поръчваме модулни кухни от Lube...

Четохме, че Lube са хубава марка и ни стана мъчно за фрезованата врата, но решихме да направим компромис. Все пак се изнервихме, понеже още отначало му бяхме казали, че не желаем модулни кухни, а по-поръка... А той в последствие ни каза, че по-добро от Lube няма да намерим.. Окей, ще го преживеем, поне ще е по-евтино... Да, ама не... Сега като уточнихме вече какъв тип шкафове ще има и финиш, той ни каза че кухнята ще излезе към 50000 лева... Става въпрос за 5 високи шкафа и остров с още 4... Струва ни се нереално висока цена и още повече, за някакъв компромис...

Моля да ми препоръчате в района на София, къде могат да ни направят хубави кухни по поръчка точно с такива вратички и с хубави механизми.

# 339
Как така дизайнерът ви казва какво и откъде ще поръчвате? И този "експерт" ви набутва модулна кухня за помещение с по-сфецифични размери?
Любе не са лоши, имам близка, която поръча 2 кухни масив плюс един заоблен голям шкаф-секция, който беше много скъп и струваха общо 50 000лв. Аз стоях с майсторите на монтажа и не видях нещо кой знае какво Уау в тези кухни, освен вратичките.
Дизайнерът ви товари много яко с цените, както често се случва, но още по-лошото е, че той диктува какво да купите.
На такъв ще му покажа вратата и даже ще му помогна по-бързо да намери изхода.
Във ФБ има една група за мебелисти, там виждам, че има български фирми които правят чудеса.
Сега погледнах публикациите ви... не виждам нищо специфично, ако става въпрос за помещението, което сте показали през август. Още по-малко виждам, каква ще е тая кухня за 50 бона в 30 кв общо помещение.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 22:00 от Чи лу

# 340
  • София
Ами толкова вървят. За моята кухня, 320 права, майстора ми иска 5500. Аз взех от Виденов, на половин цена. Само дето нямам чекмеджета.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 19:20 от Rockstar

# 341
На потребителката и искат 50, а не 5 хиляди.

# 342
  • София
Мале.....

# 343
Вярно, че скъпо и евтино са сравнително разтегливи понятия, но все пак има и средни пазарни цени, от които тази се отклонява с много според мен. Дори и с премиум материали да се работи, пак е много, да не говорим за модулна кухня. 

# 344
Ама, тя кухнята не струва толкова, дизайнерът иска тази цена, понеже е голям "експерт по кухните" и много се е припотил, докато нареди готовите модули😆

Общи условия

Активация на акаунт