Нашите кухни - тема 98

• 41 149
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Препоръчайте смесител за кухня с издърпващ се чучур който се прибира сам, да не е нужно да се напъхва обратно. Гледах един на икеа, след издърпване като го пуснеш той си стои издърпан, трябва да го набуташ обратно в тръбата и да го понатиснеш да се задържи на място за което способства един о-ринг чрез фрикция.

Всички се прибират - системата е с един тежък топуз, който виси на маркуча и го тегли надолу. Така се прибират. Но аз моя топуз го изхвърлих, защото в цялата плетеница от тръбите на каналите и меките връзки нямаше място да пада свободно и запецваше. И затова си го избутвам с ръка, не ми тежи. Този, който си гледал, по някаква причина също е бил без топуза.

Виж тук е показан в комплекта.
https://stroydombg.com/product/%D1%88%D0%BB%D0%B0%D1%83%D1%85-gr … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 316
Здравейте, имам въпрос за мивките на Schock Nemo - дали има как да се направи до смесителя отвор за дозатор на сапун? нещо подобно като при Grohe от снимката? Видях една снимка на белещ се grohe смесител, който искам да поръчам, и вече се колебая дали да не сменя марката. Ако имате и други препоръки, ще се радвам - търся форма като на снимката в черно.

Мивките обикновено имат предварително частично пробити отвори отдолу. Някой се пробиват докрай с боркорона, други стават и с чук, което е малко рисково и трудно при монтирана мивка. Ето примерно видео: https://www.youtube.com/watch?v=7jlD_OAp8eM

# 317
Здравейте, имам въпрос за мивките на Schock Nemo - дали има как да се направи до смесителя отвор за дозатор на сапун? нещо подобно като при Grohe от снимката? Видях една снимка на белещ се grohe смесител, който искам да поръчам, и вече се колебая дали да не сменя марката. Ако имате и други препоръки, ще се радвам - търся форма като на снимката в черно.

Мивките обикновено имат предварително частично пробити отвори отдолу. Някой се пробиват докрай с боркорона, други стават и с чук, което е малко рисково и трудно при монтирана мивка. Ето примерно видео: https://www.youtube.com/watch?v=7jlD_OAp8eM

Благодаря! Ще се надявам мебелистите да имат инструменти да я монтират или ще купуваме боркорона на момента Grinning Май ще се придържам към Грое-то, което първоначално харесах. Многото избор и гледане ме обърква още повече

# 318
Всички се прибират - системата е с един тежък топуз, който виси на маркуча и го тегли надолу. Така се прибират. Но аз моя топуз го изхвърлих, защото в цялата плетеница от тръбите на каналите и меките връзки нямаше място да пада свободно и запецваше. И затова си го избутвам с ръка, не ми тежи. Този, който си гледал, по някаква причина също е бил без топуза.

Виж тук е показан в комплекта.
https://stroydombg.com/product/%D1%88%D0%BB%D0%B0%D1%83%D1%85-gr … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Точно така, сменях наскоро в една от кухните си в чужбина и си беше с тоя топуз, но понеже в икеа не го видях, реших че в европа не е популярно. Принципно, ако се изтегля чучура то следва да идва с топуз, така ли?

# 319
Да, в комплекта е.

# 320
Решила съм да купя смесител с изтеглящ се на Интеркерамик, но не знам дали са качествени. Някой ползвал ли е такъв, да сподели мнение.

# 321
  • Пазарджик
Решила съм да купя смесител с изтеглящ се на Интеркерамик, но не знам дали са качествени. Някой ползвал ли е такъв, да сподели мнение.
От консултант в магазин знам да избягвам да купувам продукти на Интер керамик.

# 322
От консултант в магазин знам да избягвам да купувам продукти на Интер керамик.
Точно така, не са особено качествени. Изберете, Идеал стандарт, Грое, Хансгрое.

# 323
И моите майстори на банята изрично ме предупредиха и ме питаха какво съм купила, като казаха, че ако е Интеркерамик, няма и да го монтират. Не беше. 

# 324
  • София
😂 😂 😂 И като не ти го монтират какво, ще си го монтираш сама, голямата философия...

Имам в едната баня един интер керамик на мивката, това ми допадна като размер, това си взехме. 2 години си работи чудесно, на твърда вода, нищо му няма. В другата виж имах видима, той мн ме дразнеше, смених го с хансгрое, който е ок, ама чак някакво невиждано чудо на чудесата не е. Смесител, като смесител(той между другото кухненски се водеше, но аз дуржа да са ми високи смесителите в баните) . Поръчах си сега някакъв незнаен за кухнята, гъвкав, мн съм доволна, почти като старият е, но има душ функция, за това го смених... Изобщо смесители се сменят като нещо не те изкефи, чак пък толкова специално нещо не са и никак не е казано, че марковият ще е мн по-прекрасен от немарковите.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 15:28 от Angel_Dust

# 325
  • София
Нищо им няма на Интер керамик, поздрави на майстора!
Ето от тази серия имаме в банята, ремонтирана през 2011 г. Съвсем наред са си.
https://praktiker.bg/bg/Smesiteli/SMESITEL-INTER-CERAMIC-KRISTI/p/119142
Много удобен смесител, с дълъг чучур, водата тече с подходящ ъгъл в средата на умивалника.
На 13 години си изглежда и работи чудесно.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 19:44 от sofyia

# 326
В старата ни баня имахме душ система, работи си прекрасно поне 6 години, след това продадохме апартамента. Според мен нещата и са супер по отношение цена-качество.

# 327
Някой знаещ ако може да разясни кога се купува смесител за мивка с високо налягане и кога с ниско налягане. Чета на сайтовете на производителите, че ако например топлата вода ти идва от бойлер в къщата, то тогава следва да се използва смесител с ниско налягане, но не мога да проумея защо е така, след като на входа на бойлера студената вода е с високото налягане и не би трябвало да има разлика, освен ако бойлерът не е с 3/8 гъвкави връзки.

# 328
То не е до философията, ами човекът имаше предвид скорошен свой опит, буквално и монтажът е бил с перипетии и два пъти са правили рекламация още тогава, не знам какъв е бил моделът, но му беше дошло много. Предполагам, че имат различни модели и вероятно с различно качество. 

# 329
  • София
Не знам как работи налягането, но смесителите за ниско налягане имат допълнителна връзка. Другите имат 2, а тези за ниско налягане са с 3.

Общи условия

Активация на акаунт