Нашите кухни - тема 98

• 41 084
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
С какъв препарат почиствате плотовете от естествен камък?
Не ползвам никакъв специален препарат, нищо не се и задържа върху гранита. Минавам с гъба с препарат за съдове (в моя случай Fairy) и толкова, напълно достатъчно му е. Той и непрекъснато в хода на ползването на кухнята се бърше, така че реално няма и замърсяване.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 16:17 от Кубратова

# 421
Аз моя "изкуствен" камък го мия с каквото се сетя. Редовно и ежедневно с мокър швамтух. А при чистене или с мокри кърпички за кухня от Лидл (и после полиране с хартия) или със спрей за прозорци и после пак полиране с хартия или микрофибър. Всичко светва.

# 422
  • София
Аз моя "изкуствен" камък го мия с каквото се сетя. Редовно и ежедневно с мокър швамтух. А при чистене или с мокри кърпички за кухня от Лидл (и после полиране с хартия) или със спрей за прозорци и после пак полиране с хартия или микрофибър. Всичко светва.
Hands Plus1

Меглио, препарат за съдове, препарат за прозорци, за стъкло керамика, "проста" вода.

# 423
Здравейте:)
Някой може ли да ми разясни как разбира цената на зелената кухня?
Съвсем наскоро я видях на място, в магазина и беше близо 14 хиляди (без уредите)

# 424
Точно там, където не се вижда, пише цената за колко сантиметра е.

# 425
265см е
Благодаря ❤️

# 426
  • София
Може би цената е на метър щом е излизала толкова много

# 427
Поръчах кухня за изработка на фирма. Търсейки обаче тръбата за абсорбатора се оказа, че не е е прекарана от стената докъдето трябва, и таванът е затворен с гипсокартон. И така се оказа, че вместо фи 150 майсторът е сложил фи 110. Мой познат дойде и прекара от стената до мястото, където ще е абсорбаторът, правоъгълна тръба. Днес майсторът на кухнята ми каза, че можело да се пусне тръба фи 150, а да не е тази правоъгълната, нищо, че от стената нагоре е пак фи 110.Не знам какво да правя, да я сменям ли, има ли смисъл, при условие, че от стената нагоре е фи 110?

# 428
Нищо не разбрах, но с фи 110 модерните аспиратори не работят добре.

# 429
  • София
Поръчах кухня за изработка на фирма. Търсейки обаче тръбата за абсорбатора се оказа, че не е е прекарана от стената докъдето трябва, и таванът е затворен с гипсокартон. И така се оказа, че вместо фи 150 майсторът е сложил фи 110. Мой познат дойде и прекара от стената до мястото, където ще е абсорбаторът, правоъгълна тръба. Днес майсторът на кухнята ми каза, че можело да се пусне тръба фи 150, а да не е тази правоъгълната, нищо, че от стената нагоре е пак фи 110.Не знам какво да правя, да я сменям ли, има ли смисъл, при условие, че от стената нагоре е фи 110?

Значение има само най-тясното сечение. Ако някъде по пътя на въздуха има ⌀110 мм, аспираторът няма да има нужния капацитет, независимо какъв е диаметърът дотам и оттам нататък.

За да може аспираторът да работи както трябва, е необходимо целият път до комина да е ⌀150 мм или правоъгълен с еквивалентно сечение, както и самият комин или отдушник, в който се включва, да е ⌀150 мм или повече.

# 430
“От стената нагоре “ какво означава? В коминното тяло ли?
Ако е така, изобщо няма смисъл трасето да е 150

# 431
Дано някой даде по-информирано мнение дали по-широк въздуховод в началото ще помогне с шума. Този плосък въздуховод отговаря ли на 150 мм - т.е да е най-големият размер - 60x204 мм. Ако да няма смисъл да се сменя. Но всъщност така или иначе няма да работи аспиратора оптимално заради последния сегмент на въздуховода, така, че не го мислете, ако не може да се смени тръбата от 110 накрая. Не знам има ли абсорбатори предвидени за 110 ф, но е честа практика да се използва, даже понякога съм виждала да се продава абсорбатор в комплект с преходник от 150 до 110.

# 432
Съвременните въздуховоди за аспиратор не ги ли правят 100 или 110? За ново строителство говоря. Дори комин в старо строителство не знам дали има 150. Не съм сигурна, разбира се. Наскоро слагах клапа за въздух в комин в (не чак толкова) старо жилище (от края на соц-а). И се наложи да ползвам адаптор, защото самата клапа беше 110 мм. А дупката на комина - около 120+-.

# 433
Не. Само маломощните са 110. И вентилаторите за баня разбира се Wink
А мощните изискват 150 за оптимална работа, като с леко влошени показатели работят и на 120. на по-малко пак ще смучат нещо, разбира се, ама...

# 434
има и такива https://dikam.com/universalen-prehodnik-za-vazduhovodi
има и такива https://dospelbg.com/produkt/прав-преход-ф100-110х55/

Общи условия

Активация на акаунт