Нашите кухни - тема 98

• 40 482
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Но ако коминното тяло е 100 или 110, не може да се направи нищо, нали така? Няма как да разбиеш това тяло до покрива и да смениш тръбата.

# 436
Дано някой даде по-информирано мнение дали по-широк въздуховод в началото ще помогне с шума. Този плосък въздуховод отговаря ли на 150 мм - т.е да е най-големият размер - 60x204 мм. Ако да няма смисъл да се сменя. Но всъщност така или иначе няма да работи аспиратора оптимално заради последния сегмент на въздуховода, така, че не го мислете, ако не може да се смени тръбата от 110 накрая. Не знам има ли абсорбатори предвидени за 110 ф, но е честа практика да се използва, даже понякога съм виждала да се продава абсорбатор в комплект с преходник от 150 до 110.

60х204 ~ 120dia

# 437
Благодаря, Simple Smile погледнах един сайт и този беше най-големият размер. Извинявайте за недоглеждането. 220 x 90 мм трябва да е.

# 438
Благодаря на всички, които взеха отношение. Явно няма смисъл да се слага друга тръба. С майсторите е отчайваща работа, големи приказки, но работа=кръгла нула. Дано вие имате повече късмет от мен и не ви развалят мечтата за къща.

# 439
Като стана дума за майстори, искам да благодаря на всички бг-мами, които се включиха със съвет да преместя водомера по-високо. Четирима опитни мъже се извървяха, а решението ми дойде от тук:) Стана бързо, лесно и чисто, продължавам напред с проекта за кухня. Пак ще искам помощ по-нататък.

# 440
Pepi Petrova, щом сте в къща, сложете си ф150 и го изкарайте директно през стената.
Моят аспиратор е така и яко дърпа пара и миризми. Отвън си мирише на кюфтета, но нямам съседи, които да ме хокат😆
В друго жилище- апартамент на последен етаж, също ми направиха само мой въздуховод ф150 и го изкараха на покрива. Не много доброволно, а след Уек скандал от моя страна и 100кинта на един индианец😆

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 21:24 от Чи лу

# 441
Чи лу, майсторът, който прекара тръбата до мястото на абсорбатора, също ми го предложи като вариант. Обаче няма как да стане, целите външни стени са френски прозорци. И още един въпрос, дали си струва да дам пари за мощен абсорбатор, при условие, че тръбата е фи 110. Не е ли, все едно ги хвърлям на вятъра?

# 442
Частично. Все пак няма как един мощен да не прокара повече въздух. Но КПД-то ще е ниско и ще има много шум.

# 443
А зад стената на кухнята какво има?
Ако е някакво сервизно помещение може да мине през него.
При нас е точно така.

# 444
А зад стената на кухнята какво има?
Ако е някакво сервизно помещение може да мине през него.
При нас е точно така.
Зад стената на кухнята е коридор.

# 445
Момичета, какво ви е мнението за вграден в кухненската мивка диспенсър за сапун? Избрала съм мивка и смесител, с регулиране отдясно, дали ще е добре с диспенсър и от коя страна е удобно. Аз си мисля отдясно да е. Също трябва да избера котлони и абсорбатора. Препоръчват марка Famtec, имате ли мнение за марката? Също дали е добре да има връзка между котлони и работата на абсорбатора?

# 446
Имам диспенсър, отдясно е. На бланко. Счупи се - отгоре като лекичко подлива сапуна, се стича надолу по него и влиза вътре като прави котлен камък. При едно вадене за да долея сапун просто се счупи вътре пластмасовата помпичка. Откога се каня да го разкарам изцяло и да сложа само една капачка, която да скрива дупката..

# 447
  • София
Ние имаме два диспенсъра до мивката, единия за течен сапун, другия за препарат за съдове.
Но не са вградени в мивката, а в плота, вляво са.
Много си ги харесвам и са ми много удобни.
Ползваме ги от 2012г, купени са от икеа.
На единия се счупи пластамсовия контейнер, намерих резервен в китайски сайт.
Лесно се пълнят.

# 448
Момичета, какво ви е мнението за вграден в кухненската мивка диспенсър за сапун? Избрала съм мивка и смесител, с регулиране отдясно, дали ще е добре с диспенсър и от коя страна е удобно. Аз си мисля отдясно да е. Също трябва да избера котлони и абсорбатора. Препоръчват марка Famtec, имате ли мнение за марката? Също дали е добре да има връзка между котлони и работата на абсорбатора?

Трябва да се внимава много, защото мивките имат маркирани отвори за дупчене от долната страна, когато смесителят е с дясно управление, ръчката надстърча и въпросът е с колко! Може да стане така, че диспенсерът да е много близо до тази ръчка. Обикновено първата дупка идва отдолу под ръчката и там се слага копчето за автоматичен сифон, ако има такъв и чак на следващата се слага дозатора.

Относно коментара на second. Дозаторите много често се чупят или им се поврежда изпомпаването, дори избива ръжда (на икейски ми се е случвало). За момента не съм имала проблем единствено с Grohe, след няколко години интензивна употреба.

Ето снимка. Сега е запушена дупката до ръчката, защото в магазина грешно пробиха мивката. Ако сложим там дозатора, при ползване не е удобно и си удряш ръката. Най-добре е със смесителя да се отиде и наложи на конкретната

Допълвам и с още варианти.
Смесител с отделна ръкохватка

И мивка с автоматичен сифон. Извинете ме за неугледния вид, но я пращах на наемателите, че така бяха оставили

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 07:55 от drago_2008

# 449
  • София
бамбарадамбара, би ли показала, не се сещам и не намирам?
Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт