Нашите кухни - тема 98

• 40 396
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мацки, как си поддържате мивките от граниксит? Нашата уж е сравнително нова, пък забелязах че е взела да се надрасква и да става матова.. С препарати за кухненско и няколко пъти с доместос съм я почиствала.
Какво е граниксит? Композитна мивка ли?
Ако да аз имам една на Респекта, води се кварцов пясък и някакви смески. Чистя само с препарат за миене на съдове и подсушавам. Почти две години я ползвам и нищо не се задържа по нея.
Миенето с Доместос ми се струва доста агресивен подход.

# 661
Здравейте мацки, как си поддържате мивките от граниксит? Нашата уж е сравнително нова, пък забелязах че е взела да се надрасква и да става матова.. С препарати за кухненско и няколко пъти с доместос съм я почиствала.

Ако става въпрос за мивки Fat, явно е често срещано явление. В едното жилище имаме такава мивка вече над 10 години и дъното на мивката е точно така, както го описвате матирано и надраскано, въпреки че се пази и почиства редовно.

Точно същата марка, явно толкова им е качеството.

# 662
Кои мивки препоръчвате? Скоро ще се наложи да търсим и не съм наясно. Последния ремонт в кухнята по обширен беше 2009 година. Тогава сменяхме последно корито, от тогава не сме.

# 663
  • Варна
Аз се повтарям, но ....мивки SCHOCK. Моята е гранит в цвят магма, т.е. черна. Водата ни е доста варовита, но тази мивка се държи чудесно. По-гладка е от другите гранитни мивки и нищо не задържа. Поддържам я редовно само с гъба и веро или мокри кърпички от Лидл. А в много редки случаи, веднъж на 3-4 месеца, ако ми дойде музата, може да я имия и с препарат за баня пак от Лидл. Т.е. нищо агресивно. Изглежда си както в първия ден. Няма драскотини. Имам я от 6-7 години може би.
За новата кухня сега пак ще си взема SCHOCK или Бланко, защото си харесах там един модел, а и вярвам, че предлагат еднакво качество.

# 664
Качеството явно не е каквото е било. Аз имам SHOCK от 2023 г. ноември. Дъното вече е надраскано. Още не е матово, но мия само с препарата за чинии.

# 665
Аз съм с Бланко, 5-годишна, засега няма поражения.
Тези на Фат от граниксит ги гледах в магазина и още там мострите им бяха ожулени и се отказах. 

# 666
Граниксит бяха едни лъскави, нали? Виждала съм ги аз, но те си изглеждат като да се захабят за нула време. Имх фатгранит, за пет години нямаше забележки. Даже от бланкото съм една идея по-недоволна.

# 667
Качеството явно не е каквото е било. Аз имам SHOCK от 2023 г. ноември. Дъното вече е надраскано. Още не е матово, но мия само с препарата за чинии.
Има значение и материалът. Едните са Кристадур, другите на Шок са Кристалайт.

# 668
  • Варна
Сега проверих. Моята е cristadur.

# 669
И аз съм тотално объркана от множеството наименования.

# 670
И моята е кристадур , много съм доволна. Взех тъмно бронзов цвят , че много ме наплашиха с варовитата вода , нищо не личи ни капки ни дявол , а съм във Варна

# 671
Здравейте,

ние сме на етап кухня и естествено сме пред нова дилема. Пуснахме запитване към Морато и отделно към един дърводелец. И в крайна сметка цените им са с разлика от по-малко от 1000 лв, а Морато предлагат цена за боя, а дърводелеца за МДФ фолио. Някой поръчвал ли е от Морато и какви са Ви отзивите? Вие какво бихте предпочели МДФ боя или МДФ фолио? И ако някой е правил скоро кухня в гр. Варна и е доволен от дърводелеца си или фирмата с която е работил ако може да ми даде контакт. Друг проблем, е че Морато правят само кухни, а на нас ще ни трябват и други неща и пак ще се наложи да работим с дърводелец в последствие.
Благодаря Ви 😊

# 672
Много зависи какво фолио и каква боя.

# 673
Много зависи какво фолио и каква боя.

Боята ще е от Морато, а МДФ фолио на Салекс.

# 674
Както е казала ЧС, зависи какво фолио и каква боя. Това, че са от Морато и Салекс пак не дава отговор какви са, а само кой ти ги доставя. Марка и вид е най-добре да се знае.
Аз съм с МДФ боя и на кухненски шкафове, и на шкафове в банята - на кухненските покритието е матово, нямам оплаквания откъм здравина, почистват се лесно - за целта ползвам препарат за стъкло по препоръка на бояджията. Когато ги правиха, знаех марката на боята, ама вече не я помня.
Боята отгоре обичайно се покрива с лак, така че и лакът трябва да е качествен.   

Общи условия

Активация на акаунт