Нашите кухни - тема 98

• 40 415
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
При мен бояджията беше най - голямата грешка.Кухнята ми е с хубав плот и механизми.Намерихме човек , който издълба вратичките както исках.Никоя от големите фирми не предлагаше това.Имам предвид ъглите.На всичките мостри изглеждаха едни такива заоблени.Боядисването обаче не се получи.Свързаха ни с уж някакъв майстор .Направо съм бясна.Боята се наранява много лесно,а  си я пазим,че много пари дадохме.
Идва ми да ги сваля и да ги пребоядисат отново.Сега вече боядисват и в Салекс разбрах.Цената се върти май към 300  лв на квадрат

# 676
Разликата между кристадур и кристалайт е голяма, не могат да се сбъркат.
Аз пак си купих черна blanco, защото нямам оплаквания. Наскоро открих, че най-черна и чисто нова става с червен оцет. И само с гъба и веро се измива, с пулипапид също, но с оцетЯ става все едно я минавам с черна боя.
Морато наемат мебелисти да им монтират кухните, така че, не е много сигурно кой я прави.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 09:46 от Чи лу

# 677
Не искам да влияя и да де бъркам в избора ви на фирма за кухнята. За Морато знач че са бургаска фирма,имат база в Бургас,но с много реклама и маркетинг стъпиха и в София. При тях повечето както казах е рекламата, не съм чувала изобщо добри неща за тях, включително и за мебелисти работили във тази фирма. Цените им са необосновано скъпи, както вече повторих залагат най- вече на реклама и маркетинг,но не нещо кой знае какво. Нищо особено и не знам,заслужава ли си да работите изобщо с тях

# 678
При мен бояджията беше най - голямата грешка.Кухнята ми е с хубав плот и механизми.Намерихме човек , който издълба вратичките както исках.Никоя от големите фирми не предлагаше това.Имам предвид ъглите.На всичките мостри изглеждаха едни такива заоблени.Боядисването обаче не се получи.Свързаха ни с уж някакъв майстор .Направо съм бясна.Боята се наранява много лесно,а  си я пазим,че много пари дадохме.
Идва ми да ги сваля и да ги пребоядисат отново.Сега вече боядисват и в Салекс разбрах.Цената се върти май към 300  лв на квадрат

Мен това ми е най- голямата тревога.... да не би боята да не е ок и да ми вади очите, а аз по принцип съм си перфекционист. А странното е, че и на дърводелеца цената е необосновано висока. Ако беше с разлика от 2-3 хил лв нямаше да се замислям за боя, но тя е по-малко от 1000 лв и това ме изкушава.

# 679
Аз имам кухньохол, в който кухненските мебели са с частично с фолио, а тези в хола частично са с боя. Причината е, че холските имат извити вратички, а с фолиото това не ставаше. Иначе цветът е 1:1 еднакъв за да си пасват. Хубавото на моето фолио е, че няма кантове. Лошото е, че има лек ефект на портокалова кора и трябва да се пази, защото се драска сравнително лесно. Но пък се мие без никакви проблеми и носи на всякаква химия. Боядисаните също нямат кантове (разбираемо) и не съм забелязала да се драскат, а за химия не знам, не се е налагало.

Та особено ако става дума за МДФ с фолио и кантове, винаги бих избрала добрата боя без кантиране. Освен това щом успяха да забъркат боя 100% еднаква с фолиото, значи могат да направят всеки цвят, докато фолиото е каквото такова.

# 680
  • Варна
Наскоро открих, че най-черна и чисто нова става с червен оцет. И само с гъба и веро се измива, с пулипапид също, но с оцетЯ става все едно я минавам с черна боя.
Понеже варненци имаме проблеми с варовика, съм се научила на един номер. За да си почистя термоканата от варовик, загрявам в нея оцет. Става като нова вътре. Но също така този горещ оцет започнах да го изливам върху дървесните си плочки в банята. Всичко шупва и тези плочки светват. Не е изпробвано върху гланц, така че внимавайте.

# 681
Само би трябвало да внимаваш с фугите, защото и те, като състав, са или са близко до варовика. Да не шупнат и те.
Покритието на качествени плочки (под качествени имам предвид да не са някакви долнопробни ментета) не би трябвало да пострада, независимо дали е гланц или мат.

# 682
  • София
Понеже и аз съм в процес на търсене на врати (кухненски и гардеробни) се свързах с фирма, която предлага и мдф боя и фолио. Консултантката ме посъветва да заложим на фолиото, защото при случаен удар, боята се наранява по-лесно.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 17:13 от Skiorche

# 683
Тя боята може и да се наранява по-лесно при удар, не знам, но не се ли и възстановява в такъв случай по-лесно, отколкото ако покритието е фолио? Нямам личен опит и в двата случая, та не е лошо някой с познания по този въпрос да ни светне.

# 684
Лейди, вече и банята мия с оцет. Гланцови са плочките и нищо им няма, но не съм го загрявала. Имам парчета плочки и ще пробвам.

Аз си направих новата кухня от оня супер-дупер мдф с уж много здраво хпл покритие, ама още не съм пробвала, дали се драЩи😆

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 11:42 от Чи лу

# 685
За фолиото знам ,че след някоя година има вероятност да започне да се отлепя
Виждала съм в цех отлепено такова  на вратичка.Не знам  при какви условия и за колко време.
Ако боята е направена както трябва  ,мисля е по -добрия вариант,но пък е по -скъпо.

# 686
  • София
Тя боята може и да се наранява по-лесно при удар, не знам, но не се ли и възстановява в такъв случай по-лесно, отколкото ако покритието е фолио? Нямам личен опит и в двата случая, та не е лошо някой с познания по този въпрос да ни светне.
Ами моята настояща кухня е с МДФ вратички с фолио. За 25 години блъскане и тряскане няма и следа от нараняване или отлепяне и си е като нова. Само детето изпусна една тава на вратата на фурната и горещата мазнина, която покапа върху челото на чекмеджето под нея го “накъдри”. Но то и в клипове в нета е показано, че фолио от мдф се сваля със сешоар или пистолет с горещ въздух. Така че проблемът на мдф -вратичките с фолио е точно близостта до горещата фурна.
Ако е “чукната” и наранена боята, трябва да се свали вратичката и да я занесеш да я изпръскат равномерно наново.
Но пък боята предлага повече цветови възможности. Може би за горни шкафове е по-безопасно.

# 687
Споделям моят опит от боядисани врати: правих кухнята 2015г. не виждам никакви поражения по нея , но вратите ми са с рамка масив ясен и посредата е табла МДФ, цвета е рал 9001 с изваден фладер. Т.е. не да гладко боядисани,а има изваден фладер да дървото,вижда Се дървесната шарка. Явно това е причината да не де забелязва,ако има олющена боя,стой сато маст от извадения фладер. За толкова години и две деца терминатори, кухнята си е супер.

# 688
  • София
Аз съм с Бланко, 5-годишна, засега няма поражения.
Тези на Фат от граниксит ги гледах в магазина и още там мострите им бяха ожулени и се отказах.  
Още един глас за Бланко.
Преди дни похвалих втория живот на старото си Бланко, първият монтаж (върху плот) беше 2004 г.
В къщи съм с Тека под плот.
И двете са инокс, кръгли.
Определено първата повече ми харесва.

Дописвам за чистенето с оцет: ДМ имат препарат с оцет олио 3-4 лв. за 1л, с обикновена капачка е, я отвивам и заменям с пръскалка от друг препарат. Без проблем е върху гланцови плочки, нямам поражения и върху фугите.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 21:32 от Desem

# 689
Аз ш затова писах.Зависи от боядисването и бояджията.Кухнята ми е на 1 година ,верно цвета е тъмен,но не е нормално така лесно да остават следи дори и от ноктите ми.
Сега ще направя снимка ,за да видите .
Това не са удари или нещо подобно.

И така,внимавайте къде боядисвате.

Общи условия

Активация на акаунт