Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 41 521
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Доста време се лутахме напред-назад преди да намерим къде точно спират. И телефоните рядко си вдигат. Simple Smile Още не мога да си обясня, какво щеше да им стане да го напишат някъде в документите, които изпращат?

Нашият опит също е с фирма, която не е позиционирана на летището.
Обаче пък всичко пишеше в документите.

# 121
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
От кои сайтови е най-добре да се наеме кола?

# 122
  • София
От кои сайтови е най-добре да се наеме кола?
От години използваме един немски сайт, който не е само за коли - check24.  Линк за колите - https://mietwagen.check24.de/  Колкото и да сме ровили по други места, не сме намирали по-евтини оферти. Е, може би ако се води кореспонденция с конкретна фирма, може да дадат и по-изгодна цена, но ние предпочитаме всичко да става лесно и на момента. Единственият недостатък е, че застраховката е към сайта (обикновено е на Alianz или тяхна дъщерна фирма), а не на място и често не се харесва на наемодателите, особено в Италия. Simple Smile

За Бари малка кола с 4 врати за 8 дни в края на май, началото на юни, резервирана вечерта преди пътуването (не беше сигурно, че ще ходим) ни излезе към 120 евро с пълна застраховка, включително стъкла и огледала. Сега пуснах търсене пак за 8 дни, но от 3 ноември. Има и за 70 евро. Simple Smile Даже оценката им е добра.

# 123
На 1 ноември ще сме в Пулия, по- точно в Матера. Прочетох,че е Вси Светии. Има ли украса, шествия, нещо интересно? Ще са отворени ли магазинчета, музеи?

# 124
В Неапол сме били на 1-ви, украса и празненства не си спомням да в имало, всичко си работеше.

# 125
Миналата година бяхме на 31.10. и 1.11. в Сицилия и имаше вечерни събития, 1-ви почивен ден, украса - не.

# 126
  • Melmak
Здравейте. Спонтанно ми влезе мухата за Бари през януари. Искам малко city break, да се разходим, да обиколим, да хапнем добре, да се насладим.

Според вас началото януари времето как е? Миналата година бяхме по това време в Сицилия и беше супер, 15 градуса и се разхождахме безпроблемно.

# 127
Януари бях в Северна Италия.Милано,Комо -разхождах се по блуза. В Италия винаги е хубаво!

# 128
  • Melmak
А то за хубаво, ясно. Все си мисля, че няма да е зле времето, а и да капне дъждец няма да ми стане нищо.

Ако взема билети за 5-8 януари каква програма препоръчвате за лежерна обиколка на двама възрастни без деца?

Настаняването в коя зона?

# 129
Херчи, ние бяхме в апартамент на Виа Бенгази 8,мисля Зона А.Близо до жп гара,близо до стария град,близо до спирка на градския.

# 130
  • Melmak
Благодаря, марулета!

# 131
  • Бургас
И ние сме били през януари. Два дни валя дъжд, но не беше студено.
В центъра близо до гарата най-добре, ако ще ползвате обществен транспорт.

# 132
От Алберобело може ли да се отиде директно до друг град?
2,5 дни през зимата ми се струват достатъчни, само не мога да измисля кога да направим нощувка в Матера..
Нещо такова ми се върти:
Неделя пристигане ранен следобяд, нощувка в Матера
Понеделник - връщане до Бари, оставяне на багаж, Алберобело и Мартина Франка, ако има директен транспорт
Вторник - Полиняно а Маре и Бари
В сряда трябва в 10 да сме на летището.
Май ще е голямо тичане, какво мислите?

# 133
  • София
Алберобело удобно се комбинира с Локоротондо, освен с Мартина Франка.
Планът е изпълним и логичен предвид наличното време.

# 134
Полиняно и Бари е ок,но според мен , Бари го оставете с по-малко време.На мен лично Полиняно ми хареса повече.И не ми стигна времето.Там не се ходи за определени часове.Препоръчвам просто да си позволите да се изгубите в уличките,без цел.

Общи условия

Активация на акаунт