Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 43 054
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Оставете си за Матера един ден.магична е

# 136
На мен лично Полиняно ми хареса повече.И не ми стигна времето.Там не се ходи за определени часове.Препоръчвам просто да си позволите да се изгубите в уличките,без цел.
На вас ви харесало най-много Полиняно, на друг - Матера (в следващия пост), на трети - Локоротондо. Обаче всеки е на различна дължина на вълната и друго градче ще го очарова. Няма как да се планира предварително. Затова по-добре по-свободна програма и без много препускане, за да може да се остане по-дълги часове на мястото, което ги заплени.

# 137
Препоръчвам Матера, най-магичното място в Пулия.
А в един ден направихме Монополи до 14 ч и после с автобус до Алберобело. Вечерта обратно към Бари.

# 138
  • София
Препоръчвам Матера, най-магичното място в Пулия.
А в един ден направихме Монополи до 14 ч и после с автобус до Алберобело. Вечерта обратно към Бари.
Директен автобус ли намери Монополи - Алберобело или през Бари?

# 139
На мен лично Полиняно ми хареса повече.И не ми стигна времето.Там не се ходи за определени часове.Препоръчвам просто да си позволите да се изгубите в уличките,без цел.
На вас ви харесало най-много Полиняно, на друг - Матера (в следващия пост), на трети - Локоротондо. Обаче всеки е на различна дължина на вълната и друго градче ще го очарова. Няма как да се планира предварително. Затова по-добре по-свободна програма и без много препускане, за да може да се остане по-дълги часове на мястото, което ги заплени.
   За това казвам на мен лично.Ако искате,направете програма по часове за другите.
  Всеки е свободен да прочете и да си направи план.Аз доста полезни мнения изчетох и благодарение на тях съобразих възможностите си, опциите кое с кое да съчетая.И съм благодарна на момичетата за всички разказани впечатления.

# 140
Да, от Монополи има директно автобус до Алберобело. В 14,20 ч и в 15 ч бяхме в Алберобело.
Следобед е по-спокойно там, няма тълпи.

# 141
Здравейте, обмислям да купя билети за Бари около 15.12.за три нощувки. За времето няма да питам както се казва божа работа каквото се падне,само да не вали дъжд а температурата до 15 градуса е добре за разходка. Но въпросът ми е декември нали всичко си работи може да се разходим и разгледаме всичко както в сезона. Има си туристи но е по спокойно надявам се. Това ми е първият въпрос за сега

# 142
  • Бургас
Не всичко работи.
В малките градчета - Полиняно, Алберобело, Локоротондо, е почти мъртвило.

# 143
Ами тогава да го оставим за април тогава по добре ли ще е. Просто сега билетите бяха по евтини

# 144
Купувай билетите, навсякъде ще е украсено за Коледа😉
Ето случайна информация от нета

https://www.visititaly.eu/places-and-tours/christmas-markets-in-apulia

# 145
  • Бургас
Купувай. По-добре без навалица.
Затворени са доста заведения, но едва ли за тях отивате.
Архитектурата е важна и старинният дух, а той винаги е отворен Simple Smile

# 146
Ако много ви се ходи някъде, отидете. Със сигурност ще има какво да правите и видите. Пролетта и ранна есен иначе е най-добре.

# 147
Купих билети за декември. И сега ще започна с организацията. Имам 2въпроса.1 въпрос е къде да спим в Бари или Полиано маре.Ще сме 3 нощувки и ще сме 2 възрастни и 14 годишна девойка.2въпрос ми Целта на пътуването е да видим повече градчета около Бари всички трансорти ли тръгват от Бари.Ако е така то сигурно е добре да спим там е всеки ден да пътуваме да тях.В кой район на Бари да търся места за настаняване около Гарата или Стария град

# 148
  • Бургас
Всичко тръгва от Бари, търсете място за спане близо до Централна гара.

# 149
Препоръчвам апартамента,в който ние бяхме.Двр спални,оборудвана кухня,закуска,две тераси.В близост до Лидъл,други храни магазини,жп гара,спирки на градски транспорт.Старият град е на около 20тина мин нормален ход от гарата.Аз съм с проблем в коленете.Ползвахме и градския.
   Полиняно е на около половин час път с влак,Алберобело на 1ч и половина с автобус,като около 20 -30 Мин ни отне да излезем от града.

Общи условия

Активация на акаунт