Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 189
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте!
Може ли да ми кажете когато сте пътували до Алберобео направо двупосочен билет ли купувате или от спирката в Алберобео си купувате ? От шофьора също така може ли?
Благодаря!

# 406
  • София
Здравейте!
Може ли да ми кажете когато сте пътували до Алберобео направо двупосочен билет ли купувате или от спирката в Алберобео си купувате ? От шофьора също така може ли?
Благодаря!
Еднопосочен.
От машината на гарата в Алберобело могат да се купят билети и за автобуса.
От шофьорите - не.

# 407
Винаги купувам онлайн билети предварително и винаги двупосочни.
На гарата в Алберобело през юни много хора си останаха на спирката и не можаха да се качат.

# 408
Благодаря!

# 409
На гарата в Алберобело през юни много хора си останаха на спирката и не можаха да се качат.

Здравейте! Може ли информация от къде купувате онлайн билетите?

Пробвах линка, който е споделен на първа страница, но ми изписва, че е невалиден…

# 410
# 411
# 412
Много хубав план! Отдавна го имам и аз закачен на пирона, но дъщеря ми бойкотира нощните фериботи (плавала е с такива в Гърция, сега пуберски капризи) и единствено със самолет досега сме били. Първо малко за плаването - Игуменица - Бриндизи е по-евтино, но фериботите са доста по-стари и разхлопани от Игуменица - Бари, така че вижте си опциите. Каюта е задължителна за спане.

По отношение на колата. Ние в Монополи имахме голям проблем да паркираме (всъщност само там и в Алтамура, където беше събота вечер). Препоръчително е, не само в това населено място, да търсите настаняване с осигурен паркинг. Градът не е никак малък и красивата крайбрежна част е сравнително малка част от площта му.

С плажовете нямам опит, но в тоя район на Пулия май са доста пренаселени.

# 413
След като ги купите онлайн предполагам само се показват чрез телефона или??? Валидират ли се ?
Моля да ми обясните, че аз за пъти път ще ходя!
Извинявайте ако въпроса ми е глупав

# 414
  • София
Параход, много благодаря за отговора. И ние сме с двама тийнове, които като чуха 9 часа във ферибот ни отказаха. 😄  Определено ще променя маршрута на Игуменица-Бари. Гледам, че са и повече фериботите, които пътуват по този маршрут. А и ще можем да отделим няколко часа да разгледаме и Бари.
Относно паркирането, сме харесали 2-3 апартамента с паркинги, защото това ни е един от основните критерии за квартира. Тепърва ще говорим със собствениците какво значи паркинг според тях.
За плажовете ще го мислим на място очевидно.
Спрях се на Монополи, защото назад в темите пишеше, че е по-малко туристическо от околните населени места. Но съм отворена за всякакви идеи, които бихте ми дали за селце за настаняване.
Иначе пожелавам планът от пирона скоро да влезне на дневен ред!
И още един тъп въпрос-на какъв език комуникирате, като сте там? За хотелите - ясно. Но за настаняване с частен домакин, по заведения? Менютата по заведенията на какъв език са?
В Северна Италия всички говорят малко или много английски. Но надолу нямам представа. Приятелка се върна преди няколко месеца от почивка и каза, че над 90 % от хората, с които са комуникирали, са говорили само италиански. Но тя беше по такива невероятно миниатюрни, извън всякакви туристически дестинации, селца, че го отдадох на това.
За съжаление на мен свободно говоримият език ми е немски, но с него предполагам по-трудно ще се справя.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 07:17 от tzvety26

# 415
  • Melmak
С езика на тялото! Шегувам се.

По заведенията има менюта на английски. Ако няма, можете да си снимате менюто и да превеждате с гугъл преводач. Това върши работа и ако искате да говорите с някого, а той не говори вашия език.

С хост - през чата на airbnb. Той пише на италиански, аз на английски и приложението автоматично превежда.

С хората в ресторантите - на английски, развален. Някои говореха малко.

В магазин с едни симпатични възрастни дами никакъв английски, ами.. разбрахме се някак. 😁😁

Въобще езикът не е проблем, то и да знаете английски, другата страна като не го знае… 😁😁😁😁

# 416
  • София
С езика на тялото! Шегувам се.
Мега як отговор 😄
Значи да не се задълбочавам в тази тема! Благодаря!

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 07:17 от tzvety26

# 417
Ако пътувате от Бари за Алберобело,  сайтът е на trenitalia,  както са ви отговорили.

Ако пътувате от Монополи до Алберобело,  в нашия случай,  билетите са от сайта cotrap.it.

Аз ги разпечатвам, но и през телефона може.
Не се валидират.

А за езика в Южна Италия,  изобщо не се притеснявайте. Ще ви разберат, дори и на български.

# 418
  • София

А къде е тази спирка Bari Largo Sorrentino, другата по-долу Bari Centrale предполагам е гарата?

Отговарям си сама🙂 Гледах го на картата, май пак е на гарата.

# 419
tzvety26,
ти от Пулия как смяташ да стигнеш до Сицилия?
Ако е с ферито Вила Сан Джовани-Месина направо ти казвам, че е истинско престъпление да минеш Калабрия транзит.

Погледни в нета места като Тропеа, Пицо, Капо Ватикано, Реджо Калабрия, Шила, страхотна е тази част на Италия.

Общи условия

Активация на акаунт