Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 139
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз да питам още нещо, ако някой знае. Още не съм купила билети за влака, но пристигаме в Бари от Лече и трябва да хванем влака за Матера. Имате ли представа пероните за двете дестинации далече ли са, 20 минути дали ще ни стигнат да се прехвърлим или да не рискуваме. Иначе трябва час и нещо да чакаме на гарата.

# 451
  • София
Предостатъчно са.

# 452
До Матера е по-удобно с автобус. Влакът е с прекачване.
Автобусите за Матера спират отстрани на гарата.

# 453
  • София
Само някои влакове са с прекачване, други не. Когато аз пътувах, още от Бари тръгнаха 2 прикачени мотриси и на Алтамура ги разделят - едната за Гравина, другата за Матера.

# 454
  • София
До Матера е по-удобно с автобус. Влакът е с прекачване.
Автобусите за Матера спират отстрани на гарата.

Сигурно ли е, че спират отстрани на гарата в Матера,  защото аз разбрах, че спират извън града и това ме отказа от рейса?

# 455
  • София
Има предвид, че спират до / отзад / гарата в Бари.
В Матера къде спират не знам, но съм чел коментари в темата, че е далече и по-скоро в новата част на града.

# 456
Не знам дали винаги спират на едно също място, но например утре ако се вземе автобус, спира на Matera C.le stazione FAL, т.е. до гарата

# 457
Не знам дали винаги спират на едно също място, но например утре ако се вземе автобус, спира на Matera C.le stazione FAL, т.е. до гарата

Извинете, а от къде разбирате къде ще спре автобуса? Предполагам от някое приложение. Ние пътуваме след десетина дни и първата нощувка е в Матера. Малко ми е притеснено с това как ще разбера кои вагони на влака за къде пътувам и затова обмислям и аз пътуване с автобус до Матера.

# 458
  • София

В кой сайт гледате? Повечето спирали далече, в новата част.

# 459
https://ferrovieappulolucane.it/ на официалния сайт .

# 460
Здравейте,планувам да посетим Фазаноландия,та въпросът ми е колко време отнема цялото приключение?

# 461
Ние до Матера пътувахме с flixbus. Колкото по-рано закупите билети, толкова по-евтини са. Тръгнахме следобяд от Бари, пътувахме около час. Собствениците на апартамента ни  в Матера бяха изключително мили и любезни и ни чакаха на автогарата в Матера,  която е в началото на града, в новата част.
На следващия ден ни поръчаха такси ,струваше 15 Евро.
Според мен разстоянието не е чак толкова много, но ние бяхме през юни и през деня беше горещо.

# 462
Здравейте,планувам да посетим Фазаноландия,та въпросът ми е колко време отнема цялото приключение?
Зоосафарито е около 30-40 мин, в парка - колкото време искате. Разгледайте сайта, там има какво включват билетите, както и нещата, които се заплащат допълнително.

# 463
  • София

Да, до Матера Чентрале са рейсовете, но пък тръгват от някъде си в Бари. Наистина не виждам опция с рейс от Бари Чентрале до Матера Чентрале..

# 464

Да, до Матера Чентрале са рейсовете, но пък тръгват от някъде си в Бари. Наистина не виждам опция с рейс от Бари Чентрале до Матера Чентрале..

Извинете, а как да се ориентирам кои вагони от влака Бари-Матера ще бъдат пренасочени към друга дестинация?

Общи условия

Активация на акаунт