Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 144
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна-София
Скачам в темата с едно налудничаво пътуване без нощувка Grinning излитаме рано сутринта за Бари и се връщаме много късно вечерта в София. Та се чудя кой лъч да хвана:
1. Матера и Алтамура
2. Алберобело и Локоротондо
3. Монополи и Полиняно
Ще се придвижваме само с градски транспорт. Идеята е да се пошляем из улиците и да се насладим на кратък city break.

# 466
Алтамура не си струва особено, така че ако държите на 1, само Матера. Но и така това ви е вариантът с най-много път.

# 467
  • София
Не знам дали винаги спират на едно също място, но например утре ако се вземе автобус, спира на Matera C.le stazione FAL, т.е. до гарата

Да, до Матера Чентрале са рейсовете, но пък тръгват от някъде си в Бари. Наистина не виждам опция с рейс от Бари Чентрале до Матера Чентрале..

Извинете, а как да се ориентирам кои вагони от влака Бари-Матера ще бъдат пренасочени към друга дестинация?

Това горе, което съм качила е за автобус. В приложението Trenit може да видите спирките на влака- на Altamura се разклонявал влака, единия за Матера. Ето може да видите по часове на тази снимка.  И ние за първи път ще пътуваме натам и на мен ми е притеснено, затова се чудя кой вариант да избера. Доколкото четох на други места трябва при качване да следим на кой вагон пише Матера.

Ето и това открих->

Като доколкото разбрах, онлайн билетите през Trenit се чекират автоматично и няма нужда да се търси машина, както е с хартиените.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 20:00 от lycia

# 468
  • София
На мотрисите отвън има табло с дестинацията - няма как да не ги видите.

# 469
  • София
За един ден и само в Бари да се разходите - пак е приятно.

# 470
  • Бургас
Полиняно Heart

# 471
От всички изброени за мен е Матера,  но и дневна и нощна Матера.
Но щом е само за един ден, разходете се до Монополи и Полиняно и малко в стария град на Бари.

# 472
  • Варна-София
Добре, остават Матера и Полиняно Simple Smile ...ще почета и поразгледам снимки да видим накъде. Ще съм със сина ми, но той е на 12 почти е трениран да не мрънка Grinning

# 473
  • София
И аз търсех такъв полет, но не намерих Simple Smile Също бих пътувала пак дори и за един ден.

# 474
Въпрос към пътувалите директно с автобус от летището към Матера - може ли да се купят билети от шофьора или трябва онлайн? И ако може да ме насочите за сайт. Благодаря!

# 475
  • Варна-София
И аз търсех такъв полет, но не намерих Simple Smile Също бих пътувала пак дори и за един ден.

hali4ka85, ние ще пътуваме на 14.03 - петък Simple Smile

# 476
Въпрос към пътувалите директно с автобус от летището към Матера - може ли да се купят билети от шофьора или трябва онлайн? И ако може да ме насочите за сайт. Благодаря!

Сайтът е https://www.busmiccolis.it/en/
И да, купуват се и от водача.

# 477
Аз ползвах линк от сайта на летището:
https://bari.airports.aeroportidipuglia.it/puglia-airbus/
При избор на начална и крайна точка води до сайта за купуване на билети.
Но няма проблем да се купи и от шофьора, особено в ненатоварен сезон.

# 478
Привет, края на март/началото на април Бари подходящ ли е за пътуване с деца едното от които на година и малко в детска количка? Какво имам предвид - стари улици с калдаръм не са подходящи, музеи едва ли ще се посещават, по-скоро дали би било приятно просто да се шляеш из града без път и посока? Grinning И евентуално колко дни е оптимално?

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 22:23 от awesometoday

# 479
Привет, края на март/началото на април Бари подходящ ли е за пътуване с деца едното от които на година и малко в детска количка? Какво имам предвид - стари улици с калдаръм не са подходящи, музеи едва ли ще се посещават, по-скоро дали би било приятно просто да се шляеш из града без път и посока? Grinning И евентуално колко дни е оптимално?
Е, то шляенето без път и посока няма мярка, докато ти омръзне или докато решиш, че е добре да имаш някакъв ориентир.

Общи условия

Активация на акаунт