Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 088
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Mirella27, винаги правим пълна застраховка, но към външен застраховател, т.е. застрахователя на сайта, през който правим резервацията. Затова има и депозит. За толкова години издънки не сме имали, нито в Италия, нито другаде.

Скрит текст:
Пуснах търсене за другата седмица (4-11 март). 7 дни с пълна застраховка, включително стъкла, огледала и гуми, започват от 50 евро за цялото време. За силен сезон са по-високи цените, но по-горе говорихте за скорошен наем в слаб сезон.

Ако нямах опит, четейки за 127 евро на ден, никога не бих посмяла да наема кола. А доста от питащите в темата наемат кола за първи път.

# 556
Да, висока е цената, която платихме за ден, споменах,че  обикновено не е такава.
 Но застраховката  на Italy car rent e 33 евро на ден. Фиксирано.
 За Авис последният път беше 14 евро на ден, но без включена застраховка при кражба.
  Аз предпочитам застраховка към самата компания. Защото първия път ,когато си наемахме кола  бях направила външна, през брокера и там на място установих, че с нея все едно няма застраховка.
 Плащаш си евентуалната щета и след това си търсиш парите от  брокера..  И направих втора.  С която не носим никаква отговорност.
   Предпочитам да си ми е спокойно и в случай,че има щета да не плащам нищо. Не да си чакам парите   да ми ги върнат някога..
 На нас ни се е случвало да ни ударят колата на паркинг.

# 557
Има нещо гнило в гарата на Бари😀
Като потърся в дуюитали ми дава 5 Е на ден от летището и 55 от гарата, други фирми, не Локауто.

От друга страна погледнах в сайта на Локауто и не можах да ги докарам до 127 Е, нещо са ви претоварили.

В Бари моят опит също не е положителен, три пъти сме наемали, как па веднъж не излезе толкова, колкото пишеше, ами отгоре😀

# 558
Има,има Smiley
Аз си знам,че е висока тази цена, но нямахме избор.
 Бяха единствените с налична кола на гарата ,, беше вече късно за какъвто и да е друг транспорт и ги прежалихме тия 127 €. 
 Казвам го като максимална възможна цена.( Така поне се надявам:satisfied: )
 Сега погледнах и аз  за дата 01.03, за един ден, среден клас ( VW t-Cross -84,85€) , пълна застраховка Don`t worry  ( 42,65€ ) , общо - 127.50€. Такива са им...
 Но като изключим цената ,съм доволна от тях Smile
Много,много пъти ни се е случвало когато наемаме кола  и оставяме депозит все да не излизат сметките.
 Или има добавени вериги за сняг, нищо,че пише,че са безплатни, или има начислена такса летище ,  която също принципно е включена, или има  глоба за късно връщане.което не е било така...
  И после се разправям с месеци и изпращам десетки мейли..

# 559
Ние наехме за другата седмица, за 4 дни с пълна застраховка през посредника ни излиза 75 Е. После ще пиша кое как е минало, надявам се да нямаме проблем.

# 560
  • София
A възможно ли е при резервация през сайт, а не директно от фирмата с коли под наем, да имат някакъв страх и да не правят шмекерии? Единственото, с което ни прекараха през май месец беше, че резервоарът трябваше да е пълен догоре и да го върнем така. Те ни го дадоха до първата чертичка. Снимахме положението, отбелязаха го в документите и при връщането всичко беше наред. Проблемът беше за нас, защото е много лесно да се напълни един резервоар догоре, но не и прецениш колко точно да сипеш, за да не им върнеш повече. Simple Smile Платихме точно толкова пари, колкото пишеше в договора. Върнаха депозита цял, като го отблокираха в момента на връщането на колата.

И друг път сме наемали коли в Италия. Не сме имали проблем.

# 561
Ние винаги през сайт наемаме.
Сега за пръв път на място директно. Защото не   беше в предварителните планове.

Ze-ze , всичко ще е наред.  Simple Smile  Хубаво да си изкарате! Simple Smile

# 562
  • София
Ще пътуваме май м. и се чудя - има ли значение дали сега ще букна колата или преди пътуването за цената? Сега ми дава към 150 евро малка кола за 3 дни, с вкл. застраховка през Sicily by car (или нещо такова беше името). Те ок ли са като компания?

# 563
Аз резервирах през приложението Check24, мисля, че Таня 67 го препоръча. Olive гледай да има безплатно анулиране на резервацията и ако цената падне да можеш да анулираш и букнеш нова.

# 564
  • София
Има безплатно анулиране, да, през Букинг е тази цена, имам някаква отстъпка там, просто не ми се плащат в момента тези пари и се чудя може ли тази цена след 2 месеца например да е двойна...? Ако е така - по-скоро бих я платила сега. Миналият път бяхме с влакове, но сега ще е по-удобно с кола, струва ми се.

# 565
Няма как да ти каже някой каква ще е цената след 2 месеца.

# 566
Резервирай сега през посредник, ще платиш малко.  В  дуюитали видях, че са с 25 отстъпка в момента. Те всички едновременно дават отстъпка и после едновременно я махат, наиграх се така веднъж, дълго време гледах, че навсякъде са с отстъпка и преди резервация изчезна навсякъде.

# 567
Привет от изключително дъждовен и студен Бари! Матера вчера ни посрещна с лек дъждец, но поне не беше толкова студено…Яд ме е, че случихме на лошо време, но Божа работа!
От четирите дни само утрешният не предвиждат валежи и трябва да реша дали да се насладим на Полянино или Арберобело. В темата назад бях чела, че с един билет за влак се пътува до Полянино, разглежда се три часа и със същият билет се продължава към Монополи. Не разбрах, обаче, повторно ли се сканира този билет на Полянино, за да се качим на влака за Монополи. Билетът стандартният ли е или трябва да купим някакъв комбиниран за двете градчета?
А Арберобело с кое от няколкото възможни градчета да комбинираме, като се има предвид, че не ми се иска много да се отдалечаваме от Бари, тъй като летим в събота вечер, и все пак да бъде интересно място за разглеждане. Дано времето да бъде с нас! 🙏

Матера е приказно място! Това е гледка от терасата ни:

В знак на благодарност за съветите от групата като се върнем ще напиша подробно къде резервирахме нощувки и разни други детайли, които биха били полезни на някого…

# 568
  • София
Вероятно може тази гимнастика с билетите, но за 40 цента не си заслужава да се съобразяваш с разписание. Иначе би трябвало да се валидира само веднъж преди качване в Бари.
Бари - Монополи - 3.90 евро
Бари - Полиняно - 3.00 евро
Полиняно - Монополи - 1.30 евро.

# 569
А Алберобело с кое от няколкото възможни градчета да комбинираме, като се има предвид, че не ми се иска много да се отдалечаваме от Бари, тъй като летим в събота вечер, и все пак да бъде интересно място за разглеждане. Дано времето да бъде с нас! 🙏
Най-близо и логистично най-лесно до Алберобело е Локоротондо. При лошо време и в следобедните часове, когато нищо освен най-туристическите места не работи, обаче може да бъде доста умряло. То това важи за навсякъде всъщност.
Не се хвърляйте на дълги и несигурни маршрути, разстоянията до Остуни и Мартина Франка не са толкова малки и транспортът не е напълно надежден. По-добре и само Алберобело и малко шматкане в Бари, отколкото да си изтървете полета.

Общи условия

Активация на акаунт