Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 066
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, мисля, че се ориентирах. Аз гледах в сайта на Wizzair, там опция Прайорити не видях. Но през Esky успях да се ориентирам. Не смятам да чекираме багаж. До колкото видях има опция всички да имаме по 1 раница и отделно само възрастните куфар (ръчен багаж).
Просто от самия сайт не успях да разбера, като цената е на пътник дали имаме само 1 раница и един ръчен багаж за всички или на всички по толкова.

# 616
  • София
Благодаря, мисля, че се ориентирах. Аз гледах в сайта на Wizzair, там опция Прайорити не видях. Но през Esky успях да се ориентирам. Не смятам да чекираме багаж. До колкото видях има опция всички да имаме по 1 раница и отделно само възрастните куфар (ръчен багаж).
Просто от самия сайт не успях да разбера, като цената е на пътник дали имаме само 1 раница и един ръчен багаж за всички или на всички по толкова.
Запомни каква цена ти дават за този комбинирания билет и пробвай да продължиш само с основен билет, добавяйки по-късно Priority и места. Колкото пъти съм пробвала, винаги е било по-евтино. Имам чувството, че тази комбинирана тарифа, която се показва в началото е капан, в който да попаднат неопитните. Може и да не съм права. Само при моето търсене да е било така. Но пробвай да видиш и в твоя случай как е.

# 617
  • Бургас
Ръчният багаж е само раница. Няма "и куфар". Чанта, раница, куфар с размери 40х30х20 при Уиз и 40х25х20 при Райън. По една на човек.

Лично аз понякога взимам приорити само за един пътник, заради 10 кг багаж, ако сме повече хора и повече дни.

# 618
  • Mostly in my mind
Ръчният багаж е само раница. Няма "и куфар". Чанта, раница, куфар с размери 40х30х20 при Уиз и 40х25х20 при Райън. По една на човек.

Лично аз понякога взимам приорити само за един пътник, заради 10 кг багаж, ако сме повече хора и повече дни.
1 на човек човек независимо от възрастта ли? Т.е и  8 годишно дете има право на безплатна чанта със съответните размери? Нали?

# 619
  • Бургас
Да, нали му купуваш билет.

# 620
Конкретно гледам на Wizz полет и там ми излиза тази опция:

# 621
  • София
Това е Прайорити - заплаща се допълнително 64 евро и включва 2 багажа в салона + качване с предимство. Цената може да се променя в различни дни. Може да се купи с билета или по-късно, но може да е по-скъпо.

Не ви съветвам да купувате през eSky - има допълнителни такси.
Райън пък не обичат посредници.
При мен тарифа Wizz Smart, което включва приоритет и места, излизаше по-изгодно от само прайорити.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 21:19 от миленка_д

# 622
  • Бургас
Купувайте си билетите директно от сайтовете на компаниите. Не през посредници. Не поемат никаква отговорност при проблем.

# 623
За Райън купувам постоянно (  по няколко пъти в месеца )   билети с прайорити не за всички хора от резервацията. Може да се закупи и за отделни пътници, не е задължително за всички.
 Също така не е задължително да бъде в двете посоки.
OK, съжалявам, ако съм подвела някого, само че на мен по време на самата резервация (от десетки вече с тази компания) не ми е излизала опция за индивидуализация на тази стъпка. Може би след като е завършена резервацията, се добавя поотделно?
Признавам, не съм се интересувала, намерила съм решенията, които ни вършат работа на нас.

# 624
  • Бургас
Може и при резервацията, автоматично се добавя за останалите пътници, но има опция за премахване.
Винаги е по-скъпо, ако се добавя след време, това съм го забелязала неведнъж.

# 625
Ето това ме обърка на Wizz:

Според логиката това е полагаем багаж на всеки пътник, щом се плаща тази цена, но дали е така се чудя? А това Прайорити продължавам да не откривам от къде се избира.

# 626
jsq, а това Wizz smart Family, откъде идва?
Иначе и според мен това е цената за 1 пътник, аз също съм купила така билети. Ще летим 4-ма, само на един от нас взех да има и допълнително куфарче /в салона/

Аз пък има смяна на часа за излитане, не че ме бъркат 5 минути, но както виждам нищо не се изисква от мен да правя, не потвърждавам никъде, нали, че съм съгласна или не?
Скрит текст:

# 627
Взех билети и аз за Бари, след дълго кумене, защото ще сме без кола, а моята щерка иска зоосафари и не знам дали ще успея да го осъществя. Ще проуча как стоят нещата за без кола,.бяхте писали назад.

# 628
Взех билети и аз за Бари, след дълго кумене, защото ще сме без кола, а моята щерка иска зоосафари и не знам дали ще успея да го осъществя. Ще проуча как стоят нещата за без кола,.бяхте писали назад.
В неделя се върнахме от третото ни сафари във Фазано. Винаги без кола. Влака до Фазано. Редовен, чист,удобен. После такси до и от Зоопарка. По 20€ в посока. При интерес пишете на лично, да ви дам тел на такси.

# 629
  • София
Ето това ме обърка на Wizz:

Според логиката това е полагаем багаж на всеки пътник, щом се плаща тази цена, но дали е така се чудя? А това Прайорити продължавам да не откривам от къде се избира.
Всъщност билета, който гледаш е обикновен билет с безплатен малък багаж (раница) + закупено място (първата и третата точка от сините предимства) + Прайорити (другите 2 сини предимства). Избереш ли този вариант, няма да ти се появи опция за добавяне на Прайорити, защото вече го имаш. Ако си купиш обикновен билет, към който има само безплатния малък багаж и продължиш натам, ще ти предложи да си купиш Прайорити, място, чекиран багаж.

Не съм ползвала тази услуга, но мисля, че всичко се отнася за всеки от пътниците от резервацията.

Има теми и за Уиз, и за Райън. В същия раздел "На път в чужбина" са. Може би там е по-уместно да се разпитва по тези въпроси. А и в първите им постове има всякаква полезна информация по темата.

Общи условия

Активация на акаунт