Био зеленчукова градина, нашето райско кътче! (ТЕМА 58 )

• 31 289
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Мерси много Aila , в краен случай си взех от Лидъл и ще ги пикирам с тяхна и моя почва . Стига да поникне нещо де.
Утре ще сложа семената на Меделина , Фантазия, и розов Хасковски , това  си взех.
Ще ги снимам на светло утре  , но понеже валя повече и е по-мокра торта и явно затова има гадини.

# 676
  • София
И аз съм ползвала почва от Лидл, добра е. Сега до ползвам тази,която ми подариха моите родители. Чувалчето е голямо така че ще се мъча. До тук патладжана върви много добре. Дали ако разсадя ще му навредя?

От това, което съм чела , патладжана не обича местене и не се препоръчва пикиране.
Аз обаче си признавам, че си го сея като домат нагъсто, както се вижда на снимката и като домат, когато има същински листа си го пикирам по един корен в кофичка. Доволна съм от резултата.
Ако не си го сяла по един или макс два корена в кофичка със сигурност ще трябва да го пикираш.

За батата не се реже нищо, трябва да се сложи в чаша с вода като по-широката част е накисната. Аз понякога имам трудности да преценя коя част да е потопена, трябва да е там където е бил захванат за корена.

# 677
Ето ги новите попълнения за тази година. Дано са вкусни и се получат
Скрит текст:
Дано и тези от Била са хубави и поникнат. Много са ми симпатични тези карамфилчета на снимката. Аз не успявам да отгледам карамфилчета от семена, но всяка година се пробвам 😄
Скрит текст:
Забравих петунии да си взема, исках и медицински невен, но и за него изключих, може и бял тагетес да взема видях, че има в Била. Други семена май няма да взимам. Имам пълна кутия 🙈

# 678
Аз със розовите домати не се разбрах. Имам наблюдения от Розали. На разсад добре, но ми боледуват. Свекърва ми, обаче, успява да ги отгледа. Тя гледа и Меделина, хубави са, на нас ни харесаха.

Патладжанът и аз като Aila го сея на гъсто, после пикирам. Получава се.
Тсаконики се представя слабо засега, не изникнаха всички семена, а пакетчето е от миналата година. Мисля да сея още. Другият сорт (Класик F1), върви добре.
Домати Рома се представя най - зле от всички. Семената са на Флориан, не изникнаха всички. По спомен и миналата година беше така. Имам останали семена на "Лактофол", от които сеех преди това няколко години и бяха много добре. Макар че сеех и след срока отбелязан на опаковката, поникваха всички. Сега реших, уж пресни семена да сея. Мисля да сложа няколко.
Другите сортове, пу-пу, вървят добре. Гледам, че започват да се показват същинските листа.
Другата седмица дават затопляне при нас, ще ги изнеса на остъкления балкон.

Има още доста сняг. Съжалявам, че не успях да насея преди това всичкия чесън и арпаджик. Сега малко ще закъснея.

# 679
  • София
Насадих и купените семена и естествено съм объркала миналата година бях доволна от червен Хармония  погледнах старата опаковка , а сега съм взела Фантазия.
Мисля повече нищо да не слагам дано нещо се покаже , че са малко.
Не си намерих съдовете дето си садя и съм слагала по-малко семенца в кофички от мляко ,а те са малки особенно за чушките. Но каквото стане .
Ето и моите ларви едните са по- дълги те са повече.
Скрит текст:

# 680
  • София
puffeto, ларвите не са на попово прасе, не са и на майски бръмбар. Обаче не знам на какво са, единствено на телен червей ми приличат, което хич не е добре.

# 681
За Розали прочетох във фейсбук, също е много хвален сорт. Мислих и такива да купя още тази година, но стават прекалено много пак. Даже и тези не знам за къде ще ги отглеждам. Сигурно за на баба ми градината, баща ми сигурно пак ще си купи готов разсад.А и той не се занимава да надписва сортове, баба ми пък има малка градина и сигурно няма да остане място за всички видове, а и май има нематода в почвата и нищо не се получава вече от доматите, то и от краставичките. Та може и само да си играя пак.

# 682
Това е същински телен червей. Ужас!

# 683
  • София
Знаех си ,че не са готини гадини ,а пакостливи. Изглеждат гадно. Иначе в различни части из градината ми ги има и сега телените червеи , но не желая да стават още повече . Ще прибера чувалите и няма да ги ползвам .

# 684
Ето и моите ларви едните са по- дълги те са повече.
Ако има някъде близо до теб река или езеро с рибки, събери ларвите и им ги хвърли, ще им се радват много! Или ги дай на някой риболовен ентусиаст да си пробва късмета : ) Поне за нещо полезно да отидат. Иначе много жалко, съжалявам че така се е случило.
Аз така събирам като намеря разни гадости, трохички хляб, вредни червеи, майски ларви, гъсеници дето ми изяждат листата и т.н. и ги слагам в една кутия. После като ходим с дъщеря ми на един парк с голяма река до него, отиваме на реката, хвърляме по нещо и гледаме за реакция. Големите рибоци пощуряват и много ни радва да им гледаме плувните маневри.

# 685
Пикирах патладжаните да видим какъв ще е резултатът.
Скрит текст:
големите

И дребосъците

# 686
  • София
Честита Баба Марта!

Браво. Успешна реколта!
Кога си ги сяла?
Моите Патладжани още нямат същински листа. Сяти са на 8ми февруари, част поникнаха на 17ти февруари.

# 687
На 25 януари след двудневно накисване.

# 688
Aila, моят патаджан също е посят на 8.02.
Поникнаха на 17.02
В момента изглежда така:
В ляво двата реда.

# 689
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз както си обещах вчера влезнах в оранжерията. Тъжно, но след толкова продължителен мраз не съм и очаквала друго
Скрит текст:

Днес разчиствам. Все нещо е останало за хапване.

Общи условия

Активация на акаунт