Био зеленчукова градина, нашето райско кътче! (ТЕМА 58 )

• 30 844
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
Миналата година сложих мулчиращо фолио в междуредието (мисля, че беше началото на юни) . Наесен, когато го махнах (края на септември), нямаше никакви треви. Но пък го бях бетонирала, дето съм вървяла. И без фолио, пак се затъпкват пътеките. После се фрезова, няма проблем. Проблем бяха котките, че на места го скъсаха. Купих го от Тему. Доволна съм от фолиото.

Тази сутрин беше доста студено при нас.
Може би още няколко дни ще изчакам, за да преместя на балкона разсада.

# 736
  • София
Вчера четох доста обезпокоителна прогноза как пак идват - 10  март... Даже на места се говореше за сняг...

# 737
През март все още е нестабилно времето.
Тук, през 1993 години на 8 март е натрупал 2 метра сняг (аз още не живеех тук).
А преди няколко години (2015 или 2016) на 1 март имаше пак много сняг. Хубавото е, че се стопява за ден-два.

# 738
И аз изчаквам прогнозния сняг, но си мислех дали да не нахвърлям вече грах директно в земята?
Я да ви покажа нещо.  Това джудженце е пострадало през последните 1-2 нощи.  Какво най-вероятно го е гризало?

# 739
  • София
Aila, да, знам, поветицата и троскотът са много устойчиви плевели. На поветицата корените достигали няколко метра дълбочина, а коренището на троскотът е много устойчиво. Също и един друг плевел, на който не намерих името дори в една нова енциклопедия - листата са на петура, назъбени, образуват снопче, после пуска ластун и така бързо завзема всичко. Ако се действа с плътно фолио, трябва да се остави цял сезон. Аз много ограничих поветицата и този другият плевел, като три години вече мулчирам един участък, граничащ съседен необработваем двор, с дебел картон.
Скрит текст:
Поветица

Троскот
От този тип мулчиращо фолио има такива доста тънки и некачествени, които изобщо не спират троскота.
Ето това примерно е плътно и хубаво https://shop.agrodrip-zahara.com/grizha-za-gradinata/mulch-folio … geotex50?ovs=2098

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:45 от sofyia

# 740
  • Перник
И аз изчаквам прогнозния сняг, но си мислех дали да не нахвърлям вече грах директно в земята?
Я да ви покажа нещо.  Това джудженце е пострадало през последните 1-2 нощи.  Какво най-вероятно го е гризало?

Не мисля, че нещо е гризало джуджето. И от нашите джуджета и бухал се чупят такива парчета, но според мен е защото са били мокри и през нощта водата е замръзнала в микроскопични пукнатини, разширила се е и това е довело до начупване.

# 741
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Опитах се да оправя първа страница. Имам още работа, но пускам новата тема.
В следващите 24 часа мога да редактирам, ако някой иска да добавя нещо да ми пише на ЛС.

НОВА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт