С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 999
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
За мен това е класически пример за провалено родителство и токсична връзка между син и майка. Поне аз бих се чувствала, че съм се провалила, ако един ден сина ми слуша мен за всичко, а си няма свое мнение или в един момент вече да се съобразява с жена си.
Имаше една още по-странна история от твоята, където мъжа оставя жена си и детето, заради майка си, още ми е в главата. Докато я четях си мислех що за майка трябва да си, че да си доволна, че разделяш сина от жена му и детето. За жалост май не само че има доста такива примери за нездравословни отношения, а те се оказват и преобладаващи, поне от прочетеното из този форум.

# 196
Много благодаря момичета за окуражителните думи! Дано успея да се справя.

Rimmona, за съжаление май такива отношения наистина са преобладаващи. Имам приятелка, която беше зарязана от приятеля си, именно защото майка му не я харесваше и момчето това й го каза в пряк текст. Всеки ден се чуваха с мама по телефона по няколко пъти и тя му диктуваше всяка една стъпка, а те дори живееха в различни градове. Момичето беше разведено с дете и мама учителка не харесваше подобна жена за сина си.

При мен не беше по-различно, но свекървата ми правеше номера в отсъствието на мъжа ми, а пред него се правеше на светица. Когато е в чужбина по цял ден му пише и му звъни и най-жалкото е, че на него това изобщо не му пречи. Обвиняваше мен, че аз всеки ден съм се чувала с моите родители. Да чувах се точно за 2 минути, за да кажа как сме с малкия, все пак ние живеехме в различни градове, но никой от тях не ми пишеше или звънеше всяка секунда.
Моите родители също са токсични, обсебващи, налагащи се, но никога не съм им позволявала да ми се качат на главата. Когато реших заминах да уча в друг град, върнах се отново заминах в друг град, не  съм искала разрешение за нищо.Искала съм само съвети, за да видя и чуждо мнение, но не съм позволявала да ми повлияе. Те също са от тези токсични родители, които като малка ме  тормозеха психически със забрани и налагания на правила и аз съм се откъснала от това, не можех да си позволя да го търпя отново в друга къща.
Тежи ми, че отново търпя това положение, обмислям да изляза на квартира с детето, но искам хубаво да го премисля, не знам ще ни стигат ли парите и такива неща. Малкия  се и нуждае от по-специфични грижи, много бягане и не знам ще се справя ли.

# 197
Ще се справиш, имаш моята подкрепа😊
Майките сме по-силни отколкото предполагаме, мобилизираме се в кризисни ситуации и включваме на макс режим на оцеляване.
Колкото и да ти е тегаво при твоите родители, те все пак ти подават рамо. Пренастройваш неизбежно живота си и приоритетите в него ... и оцеляваш заради себе си, заради детето.
Няколко пъти ми се налагаше са започвам от нулата и то сама с дете с хронично заболяване, не е лесно, но успях да се справя. Да, вярно, че не се справих блестящо, нямам с какво да се хваля, загърбих много чисто житейски неща, но оцелях.
Ти ще успееш също🍀💗🤗

# 198
Снощи съпруга ми заявява ,че свекървата ни е поканила в неделя на закуска и казала ,,нека и Ради дойде ,аз още не съм й простила,но ще й говоря" като се смяла на тази фраза ,като че се шегува . На мен ми стана странно какво има тя на мен да ми прощава след като тя спря контакт с мен,защото не съм й вдигнала телефона на момента и това значело,че не е важна.   Това нещо ме изнерви, тя на мен ли да ми прощава !
Та как се постъпва в такава ситуация ,трябва ли да отида . Явно е ,че се опитва да се сдобрим,но това не е подхода ,така ме амбицира още повече да не й говоря ! Моя мъж след тази й реплика отговорил,че няма нищо и аз не съм й простила и докато ми разказваше му беше леко комична цялата ситуация ,защото е банално да казва ,че тя на мен не била простила 😅
Може би поканата се дължи на това,че се срещнахме в магазина преди 2 дни ,аз дори не я видях ,но тя реши да дойде при мен ,да видела детето и да пита как сме ...

# 199
Отивай на кафе и закуска, и се дръж нормално. Явно жената се опитва да се извини, без да се извини директно.

# 200
Ох, аз обикновено съм много над нещата, но в тази ситуация не бих отишла. Когато ми "прости", може и да си помисля. Така, смеейки се ще отговоря на синът ѝ.

# 201
Ако отида ще се чувствам все едно отстъпвам и тя е права ,а аз виновна.  Ако беше казала просто ,,нека дойде и Ради " ок ,с радост ще отида ,но какво е това аз още не съм й простила ,но ще й говоря ,не тя на мен трябва дя прощава ,а аз на нея ! Макар и казано под формата на шега ме жегна.
Не съм я търсила от както се скарахме и в момента тя е инициатора,но не това е начина да оправи нещата

# 202
В този съвременен живот, за да върви комуникацията в семейните отношения все някой трябва да си прехапе езика, да преглътне обидата, да направи първа стъпка и т.н.
Ради прекалено "дълбаеш" , просто рискувай и без предубеждения приеми поканата 😊
Свекърва ти явно си е взела забележка щом прави крачка към теб, ако нещо чак толкова много те притеснява просто не ходи, но по този начин задълбаваш надолу в отворилата се бездна между вас.
Аз лично бих отишла на закуска, оставяйки си вратичка😉като кажа, че имаме уговорка за кафе с приятели и сме минали да я уважим набързо. По поведението и ще разбереш дали има разкаяние или целта и е типично по свекървенски да ти набива канчето.

# 203
Ама и мъжът ти е един интригант... Не е било нужно да ти разказва такива подробности и да налива масло в огъня.
Явно не държи да имате добри отношения с майка му. Дано поне не ходи да ѝ снася ти какво говориш за нея, че и такива подли мъжлета има – гледа отстрани сеир и се радва, че две жени са се хванали за косите заради него.

# 204
  • ...живея на последния етаж...
Ради, а какъв е начинът тя да оправи нещата?  Щото, нали, не е такъв. Бъди над нещата, животът е прекалено кратък, за да се ядосваш за глупости. Какво си мислела, как го е казала.

# 205
Ама и мъжът ти е един интригант... Не е било нужно да ти разказва такива подробности и да налива масло в огъня.
Явно не държи да имате добри отношения с майка му. Дано поне не ходи да ѝ снася ти какво говориш за нея, че и такива подли мъжлета има – гледа отстрани сеир и се радва, че две жени са се хванали за косите заради него.

Много ясно, че и снася. На майка си същи е разказал какво казала жена му и му е било леко комично.  Въобще, тука сме пълни с мъже, дето яко наливат масло в огъня между майка си и жена си и гледат сеира.

За закуската, аз не бих отишла, но не демонстративно, просто не знаех, за поканата и имам друга работа,  ще ходя на фризьор, или нещо подобно. Запазвам си правото за друг път. И ще се постарая да водим любезна и приветлива комуникация, като личните ни срещи се свеждат до случайни такива в магазина . Много съм заета просто завинаги... Освен за някой празник, юбилей, или при екстремни обстоятелства, рам няма как

Иначе е глупаво да се задълбава коя има да прощава и за какво, ясно, че никоя не се чувства виновна и няма намерение да се извинява

# 206
  • София
Аз ако бях щях да отида, тя, ако ще да се сърди, ако ще да ми прощава, да се оправя. Поканила ме е на закуска, аз ще отида и ще си хапна. Ти какво, виновна ли се чувстваш, че не си ѝ вдигнала? Поработи над самочувствието си.

# 207
за кое да съм се почувствала виновна ,че не съм вдигнала ?
Спора стана от там,че не успях да й вдигна телефона и тя се расърди,каза че не е важна за мен щом не съм вдигнала и до там.   Виновна няма как да се чувствам,бях заета не съм вдигнала, тя наговори куп глупасти опитвайки се да ме манипулира, ядосах се и й казах ,че така прави винаги обича да се чувствам зле и после все едно нищо не е станало. Блокира ме ! Повече не сме контактували
Какво ми пишете не ви разбирам,какво самочувствие ..
Относно мъжа ми ,споделяме си всичко и съм сигурна ,че на майка си нищо не казва. Те от както не си говорим са си разменили 5 изречения във вайбър ,явно за това се опитва и да се сдобрим ,защото от сина си нищо не може да разбере какво се случва вкъщи нито пък да си види внучето,защото той е все на работа и не може да го заведе ,а тя не смее да дойде защото явно е гузна! Преди все пишеше ,все звънеше ,всичко да знае . Сега от сина си не може да изкопчи нищо ,а аз наивната си казвам всичко ..
 Тя е човека,който трябва да се извини ,аз няма да го направя просто няма за какво да се извиня .

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 12:14 от Radii :)

# 208
И защо да разваляш този рахат, дето си постигнала, ни звъни ,ни идва, ни знае? Колко мечтаят за такова.

# 209
Ако се видиш с нея с такива състояния само ще почнат изяснявания и разправии.  Пази дистанция и се дръж любезно. Синът и като няма време да и заведе внучето, това си е тяхна грижа.

Общи условия

Активация на акаунт