С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 965
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Няма нищо лошо в маникюра. И майката е човек. Толкова се изписа напоследък за депресията при майките и как трябва да им се помага, а тук ще се вменява вина, че една жена е направила нещо, за да се почувства по-добре и е оставила детето си само за два часа на друг човек.
И смятам, че наистина изрази от рода на "Господ е събирач, намерили сте се, еднакви сте" са уж завоалирани, но всъщвост доста явни обиди. Темата става много неприятна от такива клъцвания на съфорумки.

# 436
Ради, може и да съм лоша, казвам ти на теб да си гледаш живота и да оставиш свекърва си.
На другата й казвам, че няма как да й гледат детето лоши хора и то да стане добро....
Римона, като си оставяш детето на някой друг, приемаш рисковете да го гледа не по твоите правила.
Моето не го гледа много тя. Навсякъде си го взимаме с нас. Само за съвсем кратко, когато се наложи. Не очаквам много да ме разберат.

# 437
На вълка що му е дебел вратът? Защото си върши работата сам и не търси други виновни. Нямам нищо против маникюр, хубаво нещо е, но ако решиш да оставиш детето си друг да го гледа, ми ти си решила така.

# 438
Динчо, ти си една от най-неадекватно пишещите жени тук.
Хич и няма да си губя времето с теб.

# 439
Колко мило, наборке, благодаря ти.

# 440
Динчо, ти си една от най-неадекватно пишещите жени тук.
Хич и няма да си губя времето с теб.
Съгласна. Даже из целия форум други подобни съждения лишени от смисъл и логика никога не съм чела. И то само заради това да изкараме снахата виновна винаги за всичко.

# 441
  • Другата България
Ама какво значи “като си оставяш детето на друг, рискуваш да не го гледа по твоите правила“???
Та дори и на съседката да го оставиш за малко, казваш какво, кога, как, защо и т.н., това е дете, не е куче! Дори и кучето си има режим всъщност.
А тук говорим за /поне по моите разбирания/ най-близките хора, на които следва да се довери семейството при нужда - родителите и на двамата. И ако точно те не могат, или не искат да се съобразяват с “правилата“ на детето, респективно на майката и бащата, то те нямат изобщо място в живота им. За какво са им - да пречат?
Когато е неволно, или неумишлено /има и такива случаи/ да, но целенасочено да знаеш например, че това дете НЕ яде нещо, и ти да му дадеш ТОЧНО това нещо, или да е забранено гледането на ТВ, а ти да го настаниш пред ТВ, докато си дремваш до него....за какви “рискове“ изобщо говорим?

# 442
Говорим за това, че няма как да сме сигурни в другите. Ако това ни притеснява, не оставяме детето си там. Не е висша математика, просто е.

# 443
  • Другата България
Напротив, точно това казвам, но явно е висша математика - факт.
Ако не си сигурен в “другите“ - оправяш се сам.
Но когато вярваш на някого до степен такава, че да му оставиш детето си, то значи този човек следва вече да се е доказал и да оправдае доверието ти.

# 444
Е, да де, хем му се доверяваш, хем после 'ама как така от небето ясно падна куче бясно"

# 445
Гледала съм много деца и като услуга, и като професия.
Няма значение причината, поради която са ти го оставили, и дали е чуждо или свое, детето винаги е на първо място и най-важно е здравето и сигурността му.
Да спиш докато гледаш двугодишно дете няма оправдание, независимо чие е.
За мен поне е така и ако ще полуумряла да съм, аз очите си няма да затворя щом съм казала, че ще гледам детето.
За съжаление родителите няма как да преценят с вълшебната топка бъдещето как ще постъпи някой човек. Рискуват и оставят.
Все едно сте сигурни като си оставяте децата в ДГ или училище, че всички учители ще ви гледат децата добре. Не ми се вярва.

# 446
Как ще спи докато гледа детето? Това в супер безотговорно! После реват, ще не им ги дават внуците. Аз, ако ще бера страх дали ще се справи, хич няма и да го оставя.

# 447
Много е тъпо така да говорите за хора ,които не познавате ,вадите изводи само от 5 написани реда
Не всичко зависи от нас ,може bimbo да ходи на работа или да има нещо друго за да е нужна помощта на свекървата . По този начин вместо да помогнете може да нараните човек ,говоря и от лична гледна точка . Тук казваме проблемите си и няма лошо от градивна критика ,но изрази като ,,лика прилика сте, намерили сте се " и всякакви такива не са уместни с нищо не помагат. Иначе bimbo  и аз мисля,че не бива тя да гледа детето ,аз не бих позволила моята да ми гледа детето та дори и да сме в добри отношения . Преди 2 месеца и го оставих за 2 часа ,защото бях на маникюр и тя е заспала ! Не я оправдавам изобщо ,защото е 54 годишна жена ,изглежда супер ,не е престаряла че да заспива където свари . Считам го това като пренебрежение . Детето е на 2 години и далеч не е уместно да бъде оставяно само

Понякога е неизбежно, но твоето е мъничко и трябва доста да се внимава, камули баба му да заспива. Ако е по-голямо не е проблем.

# 448
Продължавам да не разбирам, как свекървата ще ме изгони от собствения ми дом. Затова попитах, дали живеят заедно.

Възможно ли е бабата и детето да са запали заедно следобеден сън и после то да се е събудило преди нея? Поне на мен със собственото ми дете, ми се е случвало.

# 449
Няма нищо лошо в маникюра. И майката е човек. Толкова се изписа напоследък за депресията при майките и как трябва да им се помага, а тук ще се вменява вина, че една жена е направила нещо, за да се почувства по-добре и е оставила детето си само за два часа на друг човек.
И смятам, че наистина изрази от рода на "Господ е събирач, намерили сте се, еднакви сте" са уж завоалирани, но всъщвост доста явни обиди. Темата става много неприятна от такива клъцвания на съфорумки.
Точно същото си мислех. Не малко се говори напоследък за следродилната депресия покрай случая с Биляна и пак някои не вдяват, че е човешко майката също да може да мръдне за 2 мин в страни от детето. Маникюр, разходка до магазина или в парка, няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт