С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 958
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Какво значи имаХ - все още сте семейство, нали?
Да, семейство сме си. Обичам си мъжа
 Яд ме е защото преди наистина всичко беше перфектно и сякаш домът ми и семейството ми бяха защитна стена от външния свят.

# 451
Дени ,не детето не е спало ,беше 10 сутринта ,той заспива в 12/13 ч ,по думите на бабата ,,той си играел и тя не усетила как заспала " нямаше да го оставя ,записвам си часове само в събота именно за да може мъжа ми да си го гледа ,обаче тогава му се наложи да отиде на работа в събота ,коментирахме го пред нея и тя изяви желание да го гледа ,какво трябваше да й кажа ,че не искам да гледа детето ли ,тогава пък друг спор,нали му е баба има право на време с внучето ,обаче след това вече не . Не и сама
Продължавам да не разбирам, как свекървата ще ме изгони от собствения ми дом. Затова попитах, дали живеят заедно.

Възможно ли е бабата и детето да са запали заедно следобеден сън и после то да се е събудило преди нея? Поне на мен със собственото ми дете, ми се е случвало.

# 452
Егати безотговорната баба. Тя не била усетила кога заспала.... Да каже докато гледах турския сериал и заспах. Какво е това заспиване в 10ч сутринта бе хора? И в 5ч да става, в 10ч ляга за дрямка ли? Оле оле

# 453
Бабата която е заспала може и да не го е направила нарочно,  може просто и се е доспало, да не е била добре, да е имала безсънна нощ. Ако детето е било в достатъчно обезопасена среда, едва ли е проблем.
За свекървата, която обижда, мъжът следва да и се противопостави, а не да кърши пръсти и да приема поведението. Една простотия и край, контактът се прекъсва поне докато свекървата си поправи поведението. Как ли пък няма да си дам детето за гледане на някого, от когото да търпя обиди.

# 454
Ами като е имала безсънна нощ, да каже, че няма да го гледа, изморена е, не е добре, спи й се или там каквото е. И какво е обезопасена среда? Моя син на 2седмици се задави със слюнката си, задуши се и стана син целия и виках линейка! Ами, ако спях? Големи оправдания голямо чудо. Имала безсънна нощ......

# 455
Бабата която е заспала може и да не го е направила нарочно,  може просто и се е доспало, да не е била добре, да е имала безсънна нощ. Ако детето е било в достатъчно обезопасена среда, едва ли е проблем.
За свекървата, която обижда, мъжът следва да и се противопостави, а не да кърши пръсти и да приема поведението. Една простотия и край, контактът се прекъсва поне докато свекървата си поправи поведението. Как ли пък няма да си дам детето за гледане на някого, от когото да търпя обиди.
Много пъти ти си поправя поведението и после ме издразва с нещо и пак скандал. Никога не съм вярвала,че такова нещо ще ми дойде до главата.

# 456
Продължавам да не разбирам, как свекървата ще ме изгони от собствения ми дом. Затова попитах, дали живеят заедно.

Възможно ли е бабата и детето да са запали заедно следобеден сън и после то да се е събудило преди нея? Поне на мен със собственото ми дете, ми се е случвало.
Не живеем заедно с нея, в съседния блок живее на 10 крачки път. Ами така й се иска вероятно. Имала съм хубави отношения с нея преди, но нещо не е добре понякога.

# 457
Аа,аз не псувам и не обиждам никого ,това ти го правиш макар и по възпитания начин . Пак ще напиша ,че не мисля,че тази тема е за набиване на канчета,а по-скоро за съвети ,ако няма какво хубаво да кажеш просто не казвай нищо ,с нищо няма да помогне да се заядеш . Не бъди лоша 😊
Какво те подхванаха тебе. Ти нищо лошо не си казала. Този форум е за това.

# 458
  • Най-красивата страна
Нормално е снахата да остави детето при баба му за час и половина-два.Бабата  е била безотговорна в случая.
Съмнявам се ,че майката пак ще и гласува такова доверие да и остави детето....

И аз съм гледала деца и на роднини и на приятелки,ама като ми оставят чуждо дете не заспивам,а се занимавам с него.

За случая на Бимбо-мъжът и може да е на нейна страна,може и да е говорил много пъти с майка си,но тя пак да продължава да трови Бимбо.А може и него да трови...Като моята....

Прост човек и силен вятър нищо не може да ги спре.

# 459
И двете баби могат да гледат децата, и поспаланата и лошата. Поне с това да помага. А и тя най-вероятно недолюбва снахата, а не детето.

Искам да кажа също, че и на майката може да се случи да задреме неволно, докато е с детето, затова е важно да е в безопасна среда. Явно не го е направила нарочно и сигурно ще внимава друг път.

# 460
А какво е безопасна среда? Как ще го обезопаси бабата?

# 461
Как се разбра, че бабата е заспала? Сама ли е казала?
Относно по- горен пост за правилата за гледане - едно е да се спазва режим на хранене и ограничения за определени неща, касаещи здравето и съвсем друго е да налагате забрани детето да не гледа телевизия. Не бъдете толкова крайни! Е, със или без TV някои родители така и не успяват да си възпитат добре децата и не са им виновни бабите, че са им развалили порядките,  а по- скоро самите те  самозабравили се в претенциите си.
По- важно е бабата да го опази и детето да се чувства спокойно с нея.

# 462
Няма нищо крайно в това на едно малко дете под 3 години да не му се дава тв

# 463
Сямо да допълня ,че детето е било в хола ,а тя в спалнята ,тоест умишлено си е легнала.
Ако е искала е могла да си легне в хола на дивана където е и детето ,но тя си е влязла в спалнята,това как да го рязбирам 🤔
Безопастно далеч не е ,защото къщата е на 2 етажа ,в случая те са били на втория етаж и когато отвориш вратата има едно огромно вътрешно стълбище ,което свързва първия с втория етаж и е без парапет ,детето не веднъж когато сме били на гости е достигало бравата и си е отваряло вратата . Късмет е ,че тогава си е играел кротко и не се е сетил да вършее ,защото и в банята може да влезе и тя както си оставя препаратите на достъпни места...  после ми разказваше как си дремнала и детето било много кротко ,пазил й тишина  с усмивка все едно е много смешно .
както и да е ,минало е.

# 464
Няма нищо крайно в това на едно малко дете под 3 години да не му се дава тв
За мен е крайно. И ако трябва да си гледам внучето / нямам все още снахи и внуци/ това не значи автоматично, че ще изключа телевизора и не може да ми дрънка за фон щото видите ли детето може да загледа някоя реклама.
Тук изключвам изцяло положението в което родители или баби умишлено дават телефони и пускат TV, за да се отгрижат и да си вършат друга работа. И пак няма нищо лошо стига да не е система.

Общи условия

Активация на акаунт