С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 946
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Ето ви явна демонстрация на пренебрежителното отношение на бъдещата свекърва. После да не се чуди, що така стана. Може би е очаквала майката да набие детето насред магазина или и аз не се сещам какво? Изобщо кой ви кара да си врете носа в чужди разговори?
Иначе, аз също мога да извадя безброй примери за неадекватно реагиращи свекърви, но не е това идеята, нали?

# 481
  • France
И аз не разбрах какво толкова се е случило. На всеки може да случи детето му да направи каприз. Не е приятно за никого

# 482
Много сте далеч от много неща. Особено в тълкуването на постовете ми, но е ваше лично право да го правите както сметнте за добре.
Както казах мястото беше обществено в центъра на града. Не си запушвам ушите, когато някой покрай мен реши да ми наруши личното пространство с разговор на висок тон.
И естествено, че не съм очаквала майката да шамароса детето! Самия факт, че си го мислите говори достатъчно за Вас.
Това, което ми направи впечатление е, че ясно се натърти стойността на книгата и това, че лимита е изчерпан за днес. Парадирането с финансова възможност никога не се е отразявало добре на децата, а на по- големите съвсем. Факт е, че жената не успя да се справи със ситуацията и с този и подход ще става все по- трудно.
Отношението ми съвсем не е пренебрежително - направо я съжалих. От друга страна не даде вид да се е смутила по някакъв начин от поведението на детето, което сама е възпитала и явно смята това за нормално. Еми щом я кефи... Децата са си нейни.
Такива ситуации са ми непознати. Изисква се огромно търпение и внимание към едно дете, без значение майка, баба /свекърва или не/.

# 483
  • София
Скоро бях неволен свидетел на това как млада майка "възпитава" детето си на публично място.
Видимо поддържана жена в спортен екип излиза от голям козметичен магазин с две деца. Момченце на около 3г и момиче на около 10г. Каката явно беше поискала нещо, при което майката на всеослушание и висок тон и заяви, че днес вече е похарчила 60лв за нея като и е купила книга и пак за днес не и се полага нищо повече. След което младата госпожица буквално легна насред центъра и започна да реве и да се тръшка. Не стана дори когато майката и малкото дете се отдалечиха на разстояние от 30-тина метра.  След това се върна и вдигна детето, а спора и продължи.
Изводите за подхода всеки може да направи за себе си.
Скрит текст:
Пп. Гугъл, вече казах - използвам докато правя нещо / готвя, зареждам пералня или сушилня и т.н/, за да чуя евентуално някоя новина или предстоящо събитие. Не знам защо решихте, че дрънка 24/7. Аз лично телевизия почти не гледам. Работещ и достатъчно ангажиран човек съм. Гледа свеки, но тя е на 77г. - живее в сериалите. Мама е на 74г и сама отгледа внуците си след като бат ми овдовя. Няма време за ТВ, а когато все пак и остане гледа предавания като 24 kitchen или други.
Хубаво ще е да четете какво се пише и да спрете да изкривявате нещата както ви е удобно.  Тук не визирам само теб. Няма абсолютни стойности. Хората са различни. За невъзпитаните деца не винаги са допринесли бабите, но пък колко удобно звучат за оправдание на родителите.
И все пак да не забравяме, че бабите имат право да прекарват време насаме с внуците си. И не до там добрия пример също е пример и е повод да се обсъди ситуацията с детето.
Изместихме фокуса на темата.
Изводът е, че майката не е уйдисала на каприз на по-голямото дете. Ти какъв извод си правиш за себе си?

П.П. Как да не се е справила със ситуацията?

П.П2 Познаваш майката и знаеш, че сама е възпитала детето или по подразбиране майката е виновна?

# 484
А майките никога не искат пет минути спокойствие и не зарязват детето пред екраните? Simple Smile

Старанието е похвално, престараването вредно. Изискванията към баби и дядовци, които са/би трябвало да са помощен ресурс в отглеждането на детето не е нужно да бъдат толкова завишени и работещ телевизор, докато бабата си гледа сериала, в никакъв случай не е значима опасност, ако родителите в другото, основно и преобладаващо  време, в което гледат детето спазват собствените си високи стандарти.

От бабите се иска , общо взето детето да е на топло, нахранено, под наблюдение и в безопасност, за да може родителите да ходят спокойни да свършат работа, или да поемат глътка въздух и да не перкулясат. Това е напълно, напълно достатъчно.

Което ме връща към казуса със заспалата баба. Така, както е описан и аз не си го обяснявам. Жена в абсолютно работоспособна възраст и отгледала успешно минимум едно дете, бащата на въпросното внуче, не разбирам как спокойно ще остави двегодишно и ще иде в друга стая да спи. с всичките прилежащи стълбища, врати и подобни.  Явно и тя е от тези свекърви, чийто действия навяват съмнения за менталното им здраве.

# 485
Iris04, освен баби и дядовци, съм написала и родители, прочетете пак 😁 Никой не е оправдан от това да зарязва дете пред екран.

# 486
  • София
Скрит текст:
А майките никога не искат пет минути спокойствие и не зарязват детето пред екраните? Simple Smile

Старанието е похвално, престараването вредно. Изискванията към баби и дядовци, които са/би трябвало да са помощен ресурс в отглеждането на детето не е нужно да бъдат толкова завишени и работещ телевизор, докато бабата си гледа сериала, в никакъв случай не е значима опасност, ако родителите в другото, основно и преобладаващо  време, в което гледат детето спазват собствените си високи стандарти.

От бабите се иска , общо взето детето да е на топло, нахранено, под наблюдение и в безопасност, за да може родителите да ходят спокойни да свършат работа, или да поемат глътка въздух и да не перкулясат. Това е напълно, напълно достатъчно.

Което ме връща към казуса със заспалата баба. Така, както е описан и аз не си го обяснявам. Жена в абсолютно работоспособна възраст и отгледала успешно минимум едно дете, бащата на въпросното внуче, не разбирам как спокойно ще остави двегодишно и ще иде в друга стая да спи. с всичките прилежащи стълбища, врати и подобни.  Явно и тя е от тези свекърви, чийто действия навяват съмнения за менталното им здраве.
Това е много безотговорно. Много. Дете на 2 години без надзор, което може да ходи навсякъде...

# 487

П.П2 Познаваш майката и знаеш, че сама е възпитала детето или по подразбиране майката е виновна?
Да, не се е справила. Можеше да не повишава тон с което привлече внимание, а да обясни на детето кротко и далеч от място където има много хора. По този начин тя се заявява публично и детето отговаря с реакция аналогична на нейната - тръшка се публично.
Да, по подразбиране родителите са отговорни за възпитанието или не на собствените си деца.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 10:25 от •mimoza•

# 488
  • София

Да, не се е справила. Можеше да не повишава тон, а да обясни на детето кротко и далеч от място където има много хора. По този начин тя се заявява публично и детето отговаря с реакция аналогична на нейната - тръшка се публично.
Да, по подразбиране родителите са отговорни за възпитанието или не на собствените си деца.
"Майката" не е родителите, а само единият родител. Как разбра, че другият родител не е виновен за такава ситуация?
Въобще не съм съгласна, че единственият правилен вариант е да не повишава тон на обществено място пълно с хора посред бял ден. Може преди това да му е казала същото с нормален тон. Това няма как да се знае.

# 489
Десетгодишно, което е тръшка с лежане на асфалта  е много рядка гледка и вероятно е съпътствано с други проблеми, които страничните хора няма как да знаят. На три да кажем, че не го възпитават добре, но на десет вече, при  обичайни условия, методите за постигане на своето при децата са други. Затова не бих се наела да коментирам какъв точно е случая.

Грешката на майката, според мен е, че е купила на въпросното дете книга за 60 кинта, вместо това, което то е искало.

# 490
  • София
Десетгодишно, което е тръшка с лежане на асфалта  е много рядка гледка и вероятно е съпътствано с други проблеми,
Скрит текст:
които страничните хора няма как да знаят. На три да кажем, че не го възпитават добре, но на десет вече, при  обичайни условия, методите за постигане на своето при децата са други. Затова не бих се наела да коментирам какъв точно е случая.

Грешката на майката, според мен е, че е купила на въпросното дете книга за 60 кинта, вместо това, което то е искало.
И аз си помислих, че има такъв вариант.

Но друго е показателно.

Майката/свекървата е виновна по подразбиране. Бащите са едни невинни наблюдатели, горките, и минават за малко.

# 491

Да, не се е справила. Можеше да не повишава тон, а да обясни на детето кротко и далеч от място където има много хора. По този начин тя се заявява публично и детето отговаря с реакция аналогична на нейната - тръшка се публично.
"Майката" не е родителите, а само единият родител. Как разбра, че другият родител не е виновен за такава ситуация?
Въобще не съм съгласна, че единственият правилен вариант е да не повишава тон на обществено място пълно с хора посред бял ден. Може преди това да му е казала същото с нормален тон. Това няма как да се знае.
Вече написах в предишен пост, че се изисква много търпение. Колкото пъти трябва, толкова пъти ще го каже с нормален тон
Визирам родителското тяло като цяло. Какво значение има кой от родителите има вина? И двамата са отговорни. И какво, ако бащата е допринесъл за това? Майката не е страничен наблюдател, става въпрос да собствените и деца. Коментирам подхода на родителя, който съм видяла и в случая това е майката.
Ще ми е интересно да предложите друг ефективен начин за справяне в конкретната ситуация или просто ви е интересно да търсите под вола теле и да репликите постовете ми.

# 492
  • France
Съвсем нормално е децата да имат лимит и да бъдат учени на този лимит. И аз казвам на моите "днес ти купих играчка за Х евро, това е сума и не може да имаш всичко и веднага". Това, че ти си се впечатлила само от парите, а не от останалото, говори повече за теб, отколкото за майката Simple Smile
С деца не винаги може да се говори с нормален тон, както не винаги могат да се спазват всички насоки на педиатрите Simple Smile

# 493
  • София
За мен майката се е справила, вече го написах. Не виждам проблем да се повиши тон, ако се наложи.
Да, споменаването на цената въобще не го коментирам. И аз съм казвала лимит на сина им (и все още продължавам да го казвам), така че да се учи да си прави сметката.

# 494
С деца не винаги може да се говори с нормален тон, както не винаги могат да се спазват всички насоки на педиатрите Simple Smile
Лимита е различен, всеки си го знае и не е нужно хората да стават свидетели на такива сцени, защото възрастния индивид не може да се владее. Не е впечатляваща сумата, а това, че изобщо се цитира размера и.
Можеше просто да мине с " Купих ти книга". За детето е книга и толкоз. На тези години за него е без значение дали е 60лв или 160лв. А когато фигурира и днес, то пък вече очаква нова покупка утре и така всеки ден.
С децата винаги е препоръчително да се говори с нормален тон.
Да, съветите на педиатрите не могат винаги да се спазват и не разбирам защо тогава се хващате за статистиката кое е най- добро за собствените ви деца. Явно медиите не са най- големия манипулатор, има и други източници 😃
Пожелавам успех!

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 11:10 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт