С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 864
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Съжалявам, че че го кажа, но мъжа ти е проблема. Да те са му родители, да такива са, скандалджии, но просто той трябва да действа с твърда ръка. И дори не със скандали. Просто затваря и прекратява разговора. Пазете си нервите, тепърва ще трябва да отглеждате и възпитавате дете, няма нужда да се хабите за родителите му.

# 646
И аз съжалявам да го напиша, че ми е много симпатична Гугъл, но този мъж е пораснал под натиск на родителите си и е свикнал да им се подчинява. Обръща нещата на черен хумор, защото не смее или не иска да се конфронтира директно.  На 40 годишен мъж, щом му се обаждат да го командват и той се обяснява за ежедневието си, в случая за кученцето, нищо няма да се промени. Най-мекото му решение е да не кара жена си да се вижда с тях, ама от нея да излезе, после за кученцето, после за бебенцето и все така ли?
Преди време пак го бях написала и ми се разсърди една потребителка, че съм я обидила. Ами минала съм през това, мъж ми си беше виновен, все гледаше да “извърти” и заобиколи коннфронтацията, да го избие на майтап, защото”те така го разбират живота” колко удобно за всички тях.

# 647
Гугълче, нямаше ли ти една чинчила преди години, за която свекърите ти бяха коментирали, че сте и купили апартамент с отделна стая за нея?
Сега пък кучето е проблем. Съгласна съм с горния коментар. Колкото и да сте добронамерени, тези хора са абсолютно нелепи с техните тревоги. Не питат ли за теб, за бебето, ами ви занимават с глупости?

# 648
За това, че той е виновен, че не е склонен да ги отреже напълно съм съгласна.
Ама, че е свикнал да им е подчинен - не съм. Досега нито един път не се е случвало да склони на някоя от техните глупости или дори да даде вид на обмисляне. Той ги приема за някакъв фон. Сестра му реагира по същия начин.
Когато отказах комуникация с тях, години не ги мислих. Просто сега ще направя същото отново. Вече с обеца на ухото, че няма смисъл от 1000 шанса. В интерес на истината той самия ги чува доста рядко - веднъж на 2 месеца грубо. Сега зачести контакта около бебето. Ама май пак ще разреди.

Гугълче, нямаше ли ти една чинчила преди години, за която свекърите ти бяха коментирали, че сте и купили апартамент с отделта стая.
Сега пък кучето е проблем. Съгласна съм с горния коментар. Колкото и да сте добронамерени, тези хора са абсолютно нелепи с техните тревоги. Не питат ли за теб, за бебето, ами ви занимават с глупости?
Има я още чинчилката. Grinning Тя остана забравена пред огромния звяр с челюсти. Grinning
Питат и за мен, макар че това питане пак е обвързано с някакви глупости. Примерно, майка му държеше да раждам в Тина Киркова, където аз не познавам никого и нямам следящ лекар. Имаше разни вметки, че сме много ларж да плащаме за частна болница. Grinning Всъщност, когато имат по-интересна тема за намилане и скандал, не питат за мен - сега това колко сме безотговорни да гледаме бебе и цербер заедно е тема 1. Абеее сбърках да се навия на стопляне на отношенията. Добре ми беше като те се чуваха/виждаха така, че изобщо не разбирах за това.

# 649
Гугъл, не помня подробностите, но помня, че бяха зловещи и твоите. Бременностите и бебетата не стоплят отношения, изострят ги. Надявам се да намерите спокойствие и двамата.

# 650
Гугъл  аз не бих общувала със свекърите. Мъжът да си ги поема и да се оправя с тях. Ако често контактуват обаче, пак ще се изнервяш. Дано разреди контактите. Съвсем млади ли сте? Ако е така има шанс.

# 651
Това да не се виждаш с тях, когато вече има и внуци няма как да стане. Единствено тук снахите го разправят, ама нещо не ми се вярва. Раждане, рождени дни на детето, кръщенета и какво ще са низвергнати до смъртта им, абсурд. Все на синът им ще му докривее да вижда само другите баба и дядо. Така, че синът им овреме да си влиза в ролята на пораснал мъж и да спре да ги приема като фон, явно не е варинат за справяне със ситуацията.

# 652
Има, има как да стане. Ако само врещят наистина и внасят напрежение.

Не съм казала да не си виждат сина, а че мен трудно ще видят, ако съм им снаха. Станат ли любезни и възпитани може да се видим.

# 653
Всичко е възможно. Имам чувството, че част от хората никак не са се сблъсквали с "отровни" хора. Не твърдя, че тези са такива, не ги познавам. Но има отношения, в които най-доброто, е прекъсване на контакт, в това съм се убедила лично. В каква форма и до каква крайност, зависи от хората и ситуацията. Пак ще кажа, обаче, спокойствието е безценно. А децата стават най-важни, от там и търсенето му, по-належащо.

# 654
Любезни и възпитани важи за двете страни.

И аз хич, ама хич не обичам кучета и котки като домашни любимци. Особено вътре.  Ама внучката ме накара да ги приемам.  Ще става ветеринарка ( след 15-тина години) и е защитничка на тези твари. Сега в двора има 2 кучета и една котка.
За съвместно съжителство на бебе и куче съм много скептична. Зависи от породата и навиците.

# 655
Няма значение, кой колко е скептичен по отношение на животните. Важно е бъдещите родители да са на едно мнение. Бабите и дядовците нямат думата. Те могат само да изискват в техния дом кучето/котката/папагала да не влиза.

# 656
Това да не се виждаш с тях, когато вече има и внуци няма как да стане. Единствено тук снахите го разправят, ама нещо не ми се вярва. Раждане, рождени дни на детето, кръщенета и какво ще са низвергнати до смъртта им, абсурд. Все на синът им ще му докривее да вижда само другите баба и дядо. Така, че синът им овреме да си влиза в ролята на пораснал мъж и да спре да ги приема като фон, явно не е варинат за справяне със ситуацията.
Според мен има как. Или поне е възможно да е сведен до минимум контакта. А те не са от тези, които участват и искат да участват в изброените събития. Например, на сватбата ни (бях бременна в 4ти месец сиреч след като спрях да съм "ялова") ги поканихме, но те отказаха да дойдат. Уж, защото не познавали приятеля на сестрата на ММ и не го одобрявали, а той ни беше кум. Grinning Мен, ако питаш, е странна причина да не идеш на сватбата на сина си, но аз лично (разбираемо) не страдах особено от отсъствието им. Grinning Не ги виждам да хукнат за изписване, кръщенета, РД и така нататък. Ако ММ държи да виждат детето, няма да го спирам, но да го гледат самостоятелно и да им го оставяме - не - и той е съгласен. По 25 000 причини, които бих изредила, при интерес.

K.A.G, кучето не е под въпросителна. Така че без значение дали ти, или те, или други хора са против гледането на куче и бебе заедно, това просто няма значение за казуса. Около мен куп народ отгледа деца с кучета и наблюденията им са, че детето е по-спокойно и щастливо с домашен любимец, по-здраво и с по-малко алергии, няма същите нощни страхове и не се страхува от кучетата по улиците, не им реагира неадекватно. За ранното научаване да комуникираш с животинка, да се грижиш за нея и прочие, няма да отварям дума. За мен е ясно, че в началото няма да са заврени едно в друго бебето и кучето, но като малко се очовечи, съм сигурна, че ще имат хубава връзка.

# 657
Гледам клипове с животни-кучета и  котки и бебета, ами животните разбират, че това е бебе и са грижовни и внимателни. Страхотни отношения, пазят бебето повече от родител. И то големи породи и страшни.
 Няма страшно ,стига да не карат бабата да гледа кучето. Ако не  е склонна, не става. Аз също  не приемам в къщи, то само котки има вече, навън ги храня и не се радвам толкова. Но синът си говори с тях и  се разбират, да не вярваш. Животните не са глупави.
 Аз не мога да почиствам на себе си като света ,  та и на тях, за това не ги искам. Имаше едно питомно коте, пуснах го, но нощем на терасата ,затворена  е. Страх ме е да не ме изплаши като спя. Отровиха го. Като го пуснах на разходка и да наточи нокти, нямаше сина, изчезна и след три дни се върна натровено, затворено ли беше ,не знам. Късно беше да го спасим. Викнах ветеринар, не успя.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 00:38 от Бор_яна

# 658
Проблема не е кучето, а че мъжът ти не успява да им "затвори устата". Докато той не го направи, ще е все така.

# 659
Има хора, чиято уста не можеш да затвориш по никакъв начин, а ако са ти близки роднини, които не желаеш да нараняваш грубо, мисията е съвсем невъзможна. Единствената възможна правилна реакция е да не позволяваш действителна намеса. Един вид "Кучетата си лаят, керванът си върви".

Общи условия

Активация на акаунт