С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 45 017
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Вероятно има и обратното. Има властни жени, на които мъжът ѝ е слуга.

# 346
Ако една жена живее сама, кой ще ѝ слугува ?
Ако така и така ще извършваш някоя дейност от домакинството, дали ще си сама в двустаен или с мъж и дете, все ще трябва да си изчистиш, ама ако си сама  - слугуваш на г@за си, а ако си омъжена МУ слугуваш.
Ей това не го разбирам, честно.

Ако една жена живее сама, домашната работа е в пъти по-малко и няма общо с чистене и готвене за 4-ма. Отделно като живеят още хора в тази къща, защо само в задълженията на един, т. е. жената е вменено чистенето и готвенето. И да, баш си е слугуване на друг, защото на този друг ръцете къде са му, не е ясно. Кое точно не се разбира?

# 347
  • София
Направо се изприщвам, като чуя думата "слугуване", една приятелка с две дъщери, все това повтаря - "Сега аз ще си ги глезя, че после цял живот ще слугуват."  Между другото голямата е на 27-28 г. вече .
Ако една жена живее сама, кой ще ѝ слугува ?
Ако така и така ще извършваш някоя дейност от домакинството, дали ще си сама в двустаен или с мъж и дете, все ще трябва да си изчистиш, ама ако си сама  - слугуваш на г@за си, а ако си омъжена МУ слугуваш.
Ей това не го разбирам, честно.
Не, не трябва "да си изчистиш". Ако е това, значи наистина слугуваш.
Ако живееш с друг възрастен, трябва да си изчистите.

# 348
Слугуването сами си го правим. Първо, да се докажем какви сме добри домакини и как всичко умеем, после - ама той не може толкова добре като мен, докато се стигне до – ама защо всичкото все аз, горката слугиня... Ами, затова.

# 349
  • София
Ооо, да, този момент го има доста често.

# 350
Слугуването сами си го правим. Първо, да се докажем какви сме добри домакини и как всичко умеем, после - ама той не може толкова добре като мен, докато се стигне до – ама защо всичкото все аз, горката слугиня... Ами, затова.
Изприщвам се, като почне да се хвали жена, че мъжът ѝ много ѝ помага в домакинството. И той горд, горд, дето вместо нея!!! минал с прахосмукачката.

# 351
  • София
Е, ако той е на гости в това домакинство, помощ си е.

# 352
Първо, да се докажем какви сме добри домакини и как всичко умеем, после - ама той не може толкова добре като мен, докато се стигне до – ама защо всичкото все аз, горката слугиня... Ами, затова.

Е, някои дори се гордеят с това.

Никога не ми е минало през ум да се доказвам в кухнята или с парцала, нито пък да си мисля, че мъжът ми не може. Ами всичко може. Щом аз трябва да мога всичко, значи и той може. Толкова. А за това, което не можем си има хора, на които им е професия.
Но е факт, че и на двамата бащите ни са си били на място и не са се скатавали.

# 353
Жените си го правят, да. Поколенията се менят обаче. Баща ми съм го виждала броени пъти в живота си да сготви/изчисти в кухнята и то просто защото е нямало как, понеже майка ми е отсъствала. Помня че веднъж направи някаква много странна супа и 2-3 пъти е правил кренвирши с кашкавал запечени на фурна (в моето детство това си беше ок храна). Пак че ни гледаше, когато се налагаше, че някои бащи май и това не правят. Това е за всички години, които помня. Свекърът изобщо не съм го виждала да припарва до котлон, пералня или прахосмукачка, но там съответно имам много по-малко наблюдения. Най ми е смешно като ми каже, ние вкъщи обичаме да поддържаме чисто, а всъщност той изобщо не участва в тази дейност.
Та ако трябва да ги сравня с моя мъж сега, нищо общо с разбиранията в това отношение за мъжка/женска работа. Много често той готви, също чисти. И двамата работим.

# 354
Първо, да се докажем какви сме добри домакини и как всичко умеем, после - ама той не може толкова добре като мен, докато се стигне до – ама защо всичкото все аз, горката слугиня... Ами, затова.

Е, някои дори се гордеят с това.

Никога не ми е минало през ум да се доказвам в кухнята или с парцала, нито пък да си мисля, че мъжът ми не може. Ами всичко може. Щом аз трябва да мога всичко, значи и той може. Толкова. А за това, което не можем си има хора, на които им е професия.
Но е факт, че и на двамата бащите ни са си били на място и не са се скатавали.
А и друго има. Ако и нещо, което е направил да не ми е баш по моите представи/стандарти... голям прас. Grinning Предпочитам да си поема и той задължения, и нещата да вървят вместо да мога задължително да ям от пода. И не ми пука толкова дали яденето, което е сготвил е баш с тия подправки, а не с други и дали е прострял по "правилния" начин. Той да участва пък перфектното ще стане някой ден в друг живот. Grinning

# 355
Аз тук научих, че имало правилен начин за простиране. Мислех, че е достатъчно дрехите да са добре изпънати само. Ма не било така.

# 356
Аз тук научих, че имало правилен начин за простиране. Мислех, че е достатъчно дрехите да са добре изпънати само. Ма не било така.

Ма как може да не знаеш, че и щипките се подбират по цвят 😛

# 357
  • София
Ама трбвало е да са добре изпънати?!?! Уф, пак неправилно простирам…
🤪😂🤪😂

# 358
Ако са добре изпънати улеснява гладенето, а понякога направо го спестява, не за друго 😁.

# 359
А и друго има. Ако и нещо, което е направил да не ми е баш по моите представи/стандарти... голям прас. Grinning Предпочитам да си поема и той задължения, и нещата да вървят вместо да мога задължително да ям от пода. И не ми пука толкова дали яденето, което е сготвил е баш с тия подправки, а не с други и дали е прострял по "правилния" начин. Той да участва пък перфектното ще стане някой ден в друг живот. Grinning
И аз мисля точно по същия начин. Човекът се е постарал и е вложил време и усилия, няма значение дали е перфектно или не. Аз не се карам никога на тази тема с мъжа ми и факт е, че той чисти и готви без аз да го карам. Ако получава критика и лошо настроение постоянно, разбира се че ще спре да го прави. То това важи и за секса Grinning , ама да мисля, че е ясна логиката. 3 г. щастлив брак имам до момента с тези принципи.

Общи условия

Активация на акаунт