С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 854
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Защо ти ще се чувстваш виновна заради нейните интриги. Сигурно и другите знаят каква е.  Важното е мъжът ти да те подкрепя. Не общувай с нея и толкова.

Мъжът ми ме подкрепя, но на него също му тежи.  И по скоро му тежи заради отношенията с брат му, не с майка му. Той никога не е бил близък с майка си.
Защото 5 години слушам само колко съм лоша, гадна, мръсна, долна интригантка и как аз съм изпокарала всички. Колкото и да се защитавах и да излагах факти в един момент се замислих дали аз не съм луда. Дали аз не ги правя наистина тия интриги и дали съм добре психически. Исках да ме затворят в лудницата и да имам някакво лечение... побъркаха ме! Справих се до някаква степен с психолог, че не е в мен проблема и че не аз съм виновна с психолог, на когото постоянно повтарях, че това си е моята версия и че те имат друга. Питах я в края на разговорите дали съм луда и дали съм годна да си гледам децата ....

# 676
Добре де, те тези синове нали не са малоумни, познават майка си и знаят, че е интригантка.
Защо ѝ вярват? Нормалните и адекватни хора просто си организират среща, обсъждат на кой какво е било казано на 4 очи и се изясняват.

# 677
Drugotomiaz, на твое място изобщо няма да поддържам контакт с тази жена, изобщо няма да се интересувам от нея и ще забраня на мъжа си да ме занимава с такова долно същество. Тя е абсолютен манипулатор (подозирам, че е с нарцистично личностно разстройство) и няма да се промени при никакви обстоятелства. От такива "хора" човек трябва да бяга, преди да си е опропастил здравето.

Добре де, те тези синове нали не са малоумни, познават майка си и знаят, че е интригантка.
Защо ѝ вярват? Нормалните и адекватни хора просто си организират среща, обсъждат на кой какво е било казано на 4 очи и се изясняват.
Защото тя цял живот ги е манипулирала и се е изкарвала жертва, винаги е обръщала оплакванията им срещу тях и като са я обвинявали, че лъже и интригантства ги е изкарвала ТЯХ лъжци и интриганти. Това не е нормален човек, тя е отровила атмосферата около себе си. Имала съм си работа с такива хора, с тях няма оправия, единственото е да избягаш от тях, но в случая става въпрос за родител, та бягството е доста по-трудно.

# 678
Манипулирала е само другият си син. Мъжът ми страни от нея много отдавна. Дори на 8 март когато и честитих празника му казах да и се обади той каза, че не му се занимава. Другият и син и вярва само за нещата, които говори за мен, баща му, баба му, дядо му, леля му и чичо му. Когато остави мен и се захване с жена му, става опасно вика, крещи  я обижда, но след време пак се оправят. Защото отново е жертва, отново нищо не е направила, отново не е била разбрана правилно.

Приключих с нея, въпреки че е майка и баба. Каза ми, че ще си нося последвията и ще бъда наказана, пожела ми да се случи същото с децата ми (да не се разбират) , за да видя какво е ....
Тя е била тормозена от свекър и свекърва, обвинява и тях за развода си, както и мъжът си ... не си обяснявам, защо се държи зле с двете си снахи.. и силно се надявам аз да не бъда зла свекърва, защото знам колко боли. В мое лице можеше да срещне дъщеря и приятел и да заздрави отношенията със синът си (мъжът ми) ...

Drugotomiaz, на твое място изобщо няма да поддържам контакт с тази жена, изобщо няма да се интересувам от нея и ще забраня на мъжа си да ме занимава с такова долно същество. Тя е абсолютен манипулатор (подозирам, че е с нарцистично личностно разстройство) и няма да се промени при никакви обстоятелства. От такива "хора" човек трябва да бяга, преди да си е опропастил здравето.

Защото тя цял живот ги е манипулирала и се е изкарвала жертва, винаги е обръщала оплакванията им срещу тях и като са я обвинявали, че лъже и интригантства ги е изкарвала ТЯХ лъжци и интриганти. Това не е нормален човек, тя е отровила атмосферата около себе си. Имала съм си работа с такива хора, с тях няма оправия, единственото е да избягаш от тях, но в случая става въпрос за родител, та бягството е доста по-трудно.

# 679
Drugotomiaz, не я оправдавай. Каквото и да ѝ се е случило - тя е избрала да интригантства и да лъже. Тя е лош човек, който оправдава лошотията си с това, че други хора са били лоши към нея. Освен това е и страхливка, защото "наказва" невинни хора, вместо когато е трябвало, да се изправи срещу насилниците си и да сложи граници. Много "обичам" такива екземпляри - минават през живота и нараняват всеки, когото могат, но когато трябва да поемат отговорност за гадориите си, изведнъж стават жертви. Много са чувствителни, ама само за себе си са чувствителни, другите хора и чувствата им - кучета ги яли.

Не ѝ се обаждай, не карай мъжът ти да говори с нея и пропускай покрай ушите си всякакви приказки, че ще бъдеш наказана.

# 680
  • Пловдив
Тя е била тормозена от свекър и свекърва, обвинява и тях за развода си, както и мъжът си ...
А дали това е вярно?

# 681
Drugotomiaz, дори и действително да е била и тя самата жертва, това по никакъв начин не оправдава гнусните й действия. Дай сега на мен като ми е било кофти, да счерня живота на всички останали около мен. А "пожеланията" няма дори да ги коментирам... Наистина не й се връзвайте, тя това търси. Явно е решила до края на живота си да е проклета.

# 682
Това за празниците и честитките не го разбирам. Майка ми например би звъннала на свекъра/свекървата, но те двамата на моите родители за нито един празник не им вдигнаха телефона да честитят. Последно така тънко споменах на ММ за празник, на който нито един от техните не звънна на майка ми и той ми излезе с какви ли не оправдания, а на същия ден детето има имен ден и свекървата по видеоразговор с него, честити само на детето, без изобщо да се сети за майка ми. Не, че тя страшно се е обидила, но все пак винаги за поводи им праща почерпка, а тя не се сеща да ѝ вдигне телефона. Отделно, преди звънеше на мен и тя и свекъра, за да честитят на детето празника, а сега звънят на ММ с видеоразговор и честитят директно на детето. После, като ни идва на гости ми обяснява да съм ѝ се обаждала от време на време… мхм, сякаш имам за какво да си говоря.

# 683
Ти не ѝ се обаждаш, тя не ти се обажда, за какво ѝ се сърдиш.
А това сватовете да правят опити да си другаруват ми се вижда съвсем излишно. Специални обаждания, почерпки... Кому е нужно!

# 684
Аз не държа да си „другаруват”, а пиша, че е едностранно, което мен ме дразни, но след тези последни случки май и едностранно няма да е.
Пак грешно си разбрала - аз ѝ се обаждам за поводи, докато тя звъни през сина си да честити на детето, когато преди е звъняла на мен, просто се озадачавам как очаква някой да ѝ се обажда по принцип за няма нищо, а тя не смее да вдигне телефона.

# 685
  • Варна
Озадачаваш се как можела тя еди какво си да очаква, но и ти очакваш. Очакваш след като си направила нещо, тя да реагира по твоя начин. Защо?

# 686
Тя очаква да ѝ се звъни, понеже някой някъде скучае и иска да я чуе, а от друга страна тя дори за поводи не се обажда камо ли за нещо случайно, отделно на родителите ми не честити празници, които на нея са ѝ честитени от всички. Просто се мери с двоен аршин, това казвам, но ще си вземем пример занапред относно честитките. ММ обяснява как имените дни не били толкова известни, че някой да ти честити, но му напомням, че и за рождени дни толкова се е сещала.

# 687
Просто да не й звънят и Вашите родители и готово. Не я защитавам, ама след като очевидно не й дреме и просто очаква специално внимание, без да връща жеста, няма смисъл който и да е да си прави труда да угажда. Пробваш веднъж, два пъти, ако много ти траят нервите - три пъти - и като не отвръща с нещо подобно насреща, спираш. То е хабене на енергия, време, че в случая на родителите Ви и пари, за човек, който ще го приеме това за даденост и няма да го оцени.

# 688
  • София
На Гугъл свекърите са откровено отровни. Често хора пишат в темата за Невъзможните с някакви банални казуси и роднински, поколенчески дрязги, които изобщо не са за там, но нейните са си точно по темата. Това с неявяването на сватбата по подобен на цитирания повод е типично със своята нелепост. Далече от тия хора.

# 689
По-добре , че не са отишли.

Общи условия

Активация на акаунт