С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 849
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
И аз мисля, че като са мрънкалници, по-добре, че не са отишли.

# 691
  • София
То е по-добре, но това родител да не отиде на сватбата на сина по някакви измислени причини е безумно. Този син как ли се е чувствал? Иначе за Гугъл супер, много ясно. Дано вечно да не и говорят.

# 692
Гугъл не може да е и вечна утешителка на мъжа си. Може да му помогне да не се преекспонира и вторачва в това, че има разногласия с родители. Има жена и бебе на път и други успешни неща.

И родителите може да ги погледне под следния ъгъл - живи и здрави са, заедно са да се грижат един за друг - това никак не е малко! Обичат го по техен си начин, но не са подходящи за ежедневни общувания. Не е ли прекалено човек да иска и щастливо семейство с бебе, и прекрасни родители от каталог Simple Smile Малко хумор трябва в тази ситуация Simple Smile

# 693
Римона, аз разбрах, че се сърдиш на свекърва си, понеже тя вече не звъни на теб, а на сина си за честитене.
Каква е разликата, на практика и двамата сте родители на детето, а той ѝ е син на нея.
Аз даже адмирирам такава практика, всеки да комуникира основно със собственото си дете , а това че като дойде на гости споменава да ѝ се обаждаш понякога е просто от "любезност", то е ясно , че двете няма за какво да си говорите, освен евентуално за детето.

# 694
По-добре , че не са отишли.
По-добре е токсични роднини да не присъстват.
Сещам се поне 2 случая, в които са отишли, за да вгорчат сватбата. Направо 2 серии на филма "Свекървище по български", без Джейн Фонда в главната роля.

# 695
  • София
Ама развалили ли са сватбата? Че навремето бях чела подобна история, ама според мен беше фейк. Не мога да я повярвам.

# 696
Ама развалили ли са сватбата? Че навремето бях чела подобна история, ама според мен беше фейк. Не мога да я повярвам.
И в двата случая сватбата не е развалена.
В първия е било "сватба-изненада", по-скоро тържество-изненада с мъжката рода. Младите подписват в тесен кръг, изрично не искат голяма сватба. После свекърите ги канят на обяд, младите са по дънки, а там ги чакат 70-80 човека сватбари, музика и т.н.  И това не е всичко. В края на "тържеството" има още 1 изненада - младите трябва да платят сами за масрафа. Те не знаят и не носят пари. Добре, че гостите са дали главно пари за подарък и с тези пари са покрили по-голямата част, а ресторантът се съгласил да получи остатъка след известно време.

Във втория случай само свекървата прави номера - освен, че е нацупена през цялото време, няколко пъти опитва да вбеси булката за глупости*. Реално нейните хора си я познават и гледат да я пазят от изцепки, но сватбата е часове и успява да се измъкне. А и отказва да участва в церемонии на ресторанта за посрещане - защото не са я питали предварително.
*Пример: свекървата има само сестра и затова преди сватбата е поставила условие, че не може от страна на булката да бъдат поканени чичо и леля (брат, и сестра на родителите на момичето), трябвало да поканят само единото семейство. Естествено никой не я отразил. И на сватбата вдига скандал на булката  "аз нали забраних да ги каниш и двамата, защо не ме слушаш!!!" Общо взето в този случай беше "Свекървата си лае, другите се забавляват".

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 17:03 от biborana

# 697
  • София
Биборана, това реални случаи ли са? Ужас...

# 698
biborana, първият случай е просто топа на свекървенските изцепки! Аз на мястото на младоженците първо нямаше да остана на такова "празненство", после нямаше да платя и една стотинка. Който е резервирал ресторант и е канил само свои гости - той да плаща!

# 699
  • София
Мда, в крайна сметка човек трябва да може да се отстоява. Къде по-меко и с разумни компромиси, къде с твърда ръка, някъде и грубо се налага, за съжаление. Но няма кой друг да го направи.
Аз не бих била любезна изобщо в изброените случаи. Как ще плащам за нещо, което нито съм искала, нито съм организирала. Излизам си и да се оправя, който е решил да се прави на интересен. Или да не си поканя гостите, които искам на моята сватба. То никога не спира със сватбата, както се вижда, освен ако не се поставят ясни граници.

# 700
Много е опасна манипулацията на родителите. Моят мъж 25 години е бил манипулиран, брат му също (той сега е на 26г и продължава да живее с родителите си и е толкова обработен, че не виждам спасение). Трябваше му много време да го разбере и осъзнае, и въпреки това все още има някаква надежда, че тези хора ще бъдат нормални родители за него, че ги е грижа и ни мислят доброто…
Бях писала преди 2-3-4 месеца, но то до сега какво ли не се случи…. Аз след скандал покрай сватбата ни и куп обиди от страна на майка му много ограничих контакта с тях, той също, но все още се чува с майка си 2-3 пъти седмично да му надуе главата с нейните простотии. Което впрочем е добре. До преди 2-3 години обажданията ѝ бяха всяка вечер в 23ч и го държеше 1 час на телефона за слушател.
Така де, имам броени дни до секциото, датата знаем само аз и ММ. Свекърва ми и майка ѝ (свекърва номер 2) много бяха притеснени за синчето си, как щял да преживее това нещо сам, трябвало да му държат ръката, докато аз раждам, трябвало да са в болницата с него, защото той не знаел колко нервен ще бъде и ще има нужда от майка си/баба си. Инкубатора  да се оправя 👌🏻 За мен не се пита, не се интересува как съм, как върви бременността, тук-там има въпроси “слуша ли” бебето и това е.
Правихме ремонт последните два месеца, нито брат му, нито баща му се заинтересуваха дали имаме нужда от помощ (не говоря за пари). Брат му дори два пъти беше в София по това време, дори не се обади да се видим. Баща му пък даже и му се сърди явно, не го е чувал от 4 месеца и дори не се обади на ММ да му честити рождения ден. Всички са ни сърдити, че не искаме да идват от преди да вляза в болницата, че не казваме кога се планува това раждане, и след всичко моя мъж продължава да е наивен.
Явно беше, че майка му го беше хванала по телефона, докато не беше вкъщи и нашия се прибира с идеята как трябвало родата му да дойде в болницата и после всички вкъщи банкет. Аз след секцио с новороденото ни първо и толкова чакано бебе, да се прибера с 8 възрастни у дома. И то възрастни, които освен майка ми и баща ми, не са се заинтересували как сме, имаме ли нужда от нещо и тн., няма да ни помогнат, а ще седнат на масата и ще очакват угощения, алкохол и тн. Полудях. Той за минути се разубеди сам, че не е добра идея. За това си и мисля, че му беше пусната току що идеята в главата. В същото време свекърва ми му обяснява как в този така важен ден за цялото им семейство момент, те трябвало да бъдат до сина си. Важен ден за тяхното семейство, а не е важен за нашето? Сина ѝ няма вече собствено семейство, което да поставя на първо място? Като се женихме не беше важен момент, като купихме апартамент също не им беше важен момент, при всяко наше начинание нямаше смисъл да ни подкрепят, но сега изведнъж решили те, че това за рях било важно и трябвало да са тук. Никой не се замисля обаче на тоя инкубатор родителите дали и те пък няма да искат да са до дъщеря си?  
В същото време майка му очаква детето да е кръстено на нея. Тя двама сина има, не ги е кръстила на никого, но нашето дете трябвало да е на нея! Позна 😀 Бабата пък интригантства и настройва двамата сина едни срещу други, ММ срещу майка си…. Пълен цирк. Тези хора сега очакват да дойдат поне на изписването, ММ искал да им покаже ремонта и да почувства, че има родители. Нормално е по принцип, но някак си ако се държаха като родители, по-лесно бих приела всичко. Не го спирам да си говорят, да се виждат. Аз спрях да пътувам ранни месеци заради проблеми, карах го сам да ходи при тях, той отказваше. Но вече аз отказвам да се вдигат банкети вкъщи. В момента всички те са болни, аз не съм сигурна дали до изписването ще се излекуват, толкова ме е страх да не дойдат болни… защото се е случвало да крият, че са болни, когато ние ще им гостуваме, за да не се откажем… Но вече говорим и за детето ни.
Предложих му да дойдат предния ден, да си наемат някъде апартамент (не можем да съберем толкова хора да нощуват у дома), да ги покани, за да видят детската стая и после да почерпи на ресторант. На другия ден да дойдат в болницата да ни видят и всеки по пътя си. Той още не е провел този разговор, настръхвам като се замисля, че ще има пак сръдни и скандали…. Казах му, че не искам да ни развалят момента, че не искам да ми идват нацупени на изписването и че просто вече няма да си държа езика зад зъбите. А нацупването веднага ще се появи като чуят и името, защото и това само ние двамата знаем. Не искам и да снимат (много добре ги познавам), защото веднага ще се разпратят снимки на приятелки, роднини, ще се качат сторита, публикации… Смятам, че ние решаваме кога да покажем детето ни на света и съм против. Те не се съобразиха с мнението ни, че не искаме да споделят още месец, че съм бременна с приятели/роднини. Ами всички знаеха…
Стана много дълга публикация, за която се извинявам, но тая всичко в себе си толкова много време вече и не издържам, а остава много малко време. Има и още един вариант, който мисля, че няма да се случи, нооо… ако толкова много се обидят двете свекърви, че името не е каквото искат, може и да не дойде никой…

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 22:31 от Mery RG

# 701
А той мъжът ти от небето е паднал. Винаги се връщат фабричните настройки. Може след 20, може и след 30, но се връщат.

# 702
  • София
Абе не е така, променяме се всички.
То иначе какво, хората с властни родители цял живот сами да си стоят?
Аз самата много се влияех от майка ми и мнението й почти до второто ми дете на 30+ години. Просто ми трябваше време да придобия самочувствие на самостоятелен, справящ се човек и да се еманципирам.

# 703
  • София
Абе не е така, променяме се всички.
То иначе какво, хората с властни родители цял живот сами да си стоят?
Аз самата много се влияех от майка ми и мнението й почти до второто ми дете на 30+ години. Просто ми трябваше време да придобия самочувствие на самостоятелен, справящ се човек и да се еманципирам.
Това е, защото майка ти не е невъзможна. Има хора сложни, но не чак психопати, виж на децата на психопати е трудно,  те са или същите като родителя, или безкрайно повредени, често непоправимо повредени. То и от обикновеното, но напоително вменяване на вина е трудно да се избяга понякога, пък и възпитанието наистина зарежда човек с автоматизми, които се преодоляват трудно.

# 704
Оф, не мога да повярвам, че пак свекърва настоява да се кръсти на нея внучето, при все, че отношенията не са ви като на толкова близки хора… мислех си, че това вече е някаква отживелица и ние сме последните сигурно, на които се случва, ама не. Ние от сега бяхме споменали името на детето, което като обясняваше, че ще дойде бебето си им каза и името, та поне ще си знае от сега.
Това пък с изтърсването на една тумба народ на изписването също не го разбирам. При нас също седя първите няколко дни и просто пречеше, защото освен за бебето, някой и за нея трябваше да се грижи -готви, принася, слага чаршафи, чудя се не се ли усещат тези хора или с цел го правят да създават ситуации.
Сега предстои да идват двамата у нас, но сме променили някои неща в апартамента и няма как двамата да ги настаним, та затова ММ предложи да им наемем стая за една нощ. Чудя се как ще реагира, най-вероятно ще има сръдни и при нас, обаче няма как вече да побираме толкова хора вкъщи, нито за тях, нито за нас е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт