Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 39 354
  • 984
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, гледам си амб. листи и се замислих , според вас лигавици 6.15мм на 19ти ден и 8.46мм на 21ви ден, и двете след доказана овулация на 13-14ден, твърде тънки ли са ?

# 571
kattes, тъкмо вчера писах по въпроса в друга тема. За 19-ти и 21-ви ден от МЦ ми се струва малко, АГ-то ти спомена ли нещо по въпроса? За сравнение, това са моите размери през различните дни на МЦ:

5-ти ден - 4.6 мм
8-ми ден - 5.8 мм
11-ти ден - 7.1 мм
18-ти ден - 13.4 мм (стойност в месец с имплантация, О беше на 13-ти ден)

# 572
Да , двойна е твоята, така и трябва да е май....не нищо не е казвал предишния док, ама като цяло много се бързаше на прегледите та ме съмнява изобщо да и е обърнал внимание. Обаче като бях последно при Гогова пак ми се стори, че е тънка, но забравих стойността а нямам амб лист, само една снимка. А тя нищо не каза...но си спомням нещо от рода пак на 5-6 мм...ще я питам. Ако пусна естрадиол с прогестерона 7 дни след ову мислите ли че ще е показателно дали е нисък като цяло? Съжалявам за романа...

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 20:31 от kattes

# 573
Здравейте, момичета ❤ Преди няколко месеца забременях за първи път, изключително желана бременност. За съжаление, беше биохимична. По календар овулацията ми беше на 2-ри, а на 10-ти вече имах положителен тест, като 2-3 дни преди това имах симптоми. Полов акт в деня на овулацията нямаше, а преди това на 26-ти, 28-ми и 1-ви . Въпреки че, много жени твърдят как е невъзможно да усетиш, повярвайте ми единствената причина да си направя тест бяха няколкото момента, които ми крещяха “бременна си”. Не съм имала внушения, защото не съм очаквала да стане толкова бързо. Въпросът ми е следният, според вас възможно ли е овулацията ми да е била на 2-ри и 8 дни по-късно вече да имам положителен тест? МЦ ми е 28 дни, идва като по часовник всеки път. Интересно ми е какво е мнението ви.
П.С Надявам се, всички ние, в най-скоро време да видим така желаните две чертички и да гушкаме едни прекрасни бебоци! 🤗🤗🤗

# 574
Lady, с доказана О, трудно на 8ден да отчете плюс. Може да ти е била по-рано.
Въпреки, че тук има случай и на 9 ден, а моят първи тест отчете на 10 ден, след следена О от АГ.

# 575
  • Замък сред облаците
Кат, много е тънка. Никой ли лекар не е коментирал? Между 10 и 16мм (+/- 2мм според различните доктори) се счита за оптимална за зачеване след О. Това е така, защото е необходимо да достигне определена структура на слоевете за успешна имплантация. Ако е прекалено тънка, въобще може да не е ок за имплантация и/или последващо износване. Оттам да няма въобще имплантация или да има чести БХ.

П.п.
От сравнително безопасните варианти за удебеляване е прием на вит А до О и вит Е след О. Вит А само веднъж на 3 месеца по тази схема (освен ако не е бета каротен), вит Е може повече от месец да се повтаря приема, но се следи и да не удебелява прекалено лигавицата. И едното преди О, другото след.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 23:16 от АА

# 576
Лигавицата не се ли мери преди О или в деня на О, а не след нея? Поне Сенкова винаги е държала да я измерим колкото може по-близко до О и ако е наред действаме. След това не сме я и мерили. До колкото разбрах след О лигавицата “спихва” и може да излезе по-малка. Имала съм няколко месеца с бавно нарастваща лигавица и в деня на О избухва и става с размер  9 - 9,5.

# 577
  • Замък сред облаците
Доколкото знам мерят и след О и структура гледат даже. При мен ориентировъчно 3 дни преди О е 10мм. Не ми се е налагало да се мери с точност в последствие, не сме правили проследяване, че при нас не е с имплантацията проблема, тъй че не мога да дам личен пример с цифри. Но със сигурност след О са ми гледали дали е ок структурата, когато се е случвало да съм след О.

Даже се сетих, че с КЯ имах такъв преглед. Ще погледна да видя има ли записано нещо.

# 578
Да, при мен си е 3 слойна. Аз съм останала с впечатление, че съдят дали размера е наред, като взимат стойностите преди О, а не спрямо размера и след О. Поне при процедурите като инсеминации и трансфери винаги сме я следяли да е наред по размер преди О. След това не са ме викали да я измерваме, когато съм била на инсеминации. За трансферите е ясно, че я гледат при връщане на ембриона. Но и аз не помня да са ми казвали размер, а само че структурата и е наред.

До колкото виждам Кат е дала размер няколко дни след О, но не и в деня или предният ден спрямо О. Но 6 мм е малко и е добре да се обсъди този размер с лекаря и ако е нужно да се назначи терапия или друг подход.

# 579
  • Замък сред облаците
Изрових си листа, за съжаление не е записана лигавицата колко е.

# 580
Аз имам спомен, че чай от листа от Малина подпомагаха за удебеляване на лигавицата. Мисля, че и сок от нар също. Но е добре лекар да даде мнение, че да не стане беля.

# 581
АА, никой док от трима не е казвал нищо, но има нещо странно според мен. Ще питам, сряда съм пак на преглед и много благодаря за добавките , мисля да предприема нещо, дори и тя да каже, че всичко е точно, защото нещо ме гложди...ще я питам де със сигурност няма да се впусна в някакъв самостоятелен лов на вещици😅
Пълнолуние, в дните преди ову: 12 ден е 7.79  10 ден е 7.92
 съвпадат горе долу с на Фей и са в нормата и после падат, точно когато трябва да е имплантацията... Не е ок това според мен.
Благодаря, че се включихте 🤍 ще пиша какво е казала лекарката като мина!

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 23:49 от kattes

# 582
  • Замък сред облаците
Изненада! Цветков отива репро във Вита!

# 583
И чак е ръководител… там нямаше ли само една жена репродуктивен лекар?

# 584
  • Замък сред облаците
Ако не се лъжа беше др Василева, а пролетта нещо отсъстваше известно време (близо месец), може би и тя сменя пак посоката.

Общи условия

Активация на акаунт