Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 39 369
  • 984
  •   1
Отговори
# 585
Тази Василева се води външен консутант, а Лилия Димитрова е репродуктивен лекар там. Ембриоложките им са две жени, едната доста млада. Но Цветков може да си води някой с него (поне така звучи “…да събера на едно място…”)

# 586
По повод ендометриума - сега погледнах -
 3-4 дни след Ову - 10,4мм
По повод Цветков - о, йе

# 587
Здравейте момичета. Вчера ходих на преглед при доктора който ще извършва манипулацията за шийката на матката. Каза че е много разкъсана и въобще не съм била зашита,а от там ми е огнището за инфекции
Погледна ме и на вагинален ехограф също да провери нещата там и хоп полип 1см.... Затова цикъла е малко по обилен. Ама гинеколожката каза да пия вит ц и вит к
А полипа каза че е хубаво да се премахне и да се надяваме той да пречи на забременяването. Дори ме пита защо не са ми правили изследване за проходимост на тръбите .
Днес писах на гинеколожката от репродуктивния център. Наскоро бях на преглед при нея ,преди две седмици. И да не е видяла полип.... Вече не знам на кого да вярвам. Ако отида на още едно мнение и кажат друго съвсем ще изкукам сигурно

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 09:20 от tinna_st

# 588
Добро утро ,,и аз съм се спряла на Цветков отново. Не съм споменала ,но благодарение на него имам 3 годишен юнак ,заченат от първи опит в Надежда преди 4 години .  Нямаше и месец ,прегледа ме ,видя тръбите ,бяха проходими ,спермограма на бившия имаше отклонения  олигоастебоспермия или нещо такова. Перфектна бройка и подвижност ,но лоша морфология  с дефект в главичките и опашките. Каза,че без ин витро няма да стане лесно .  Е пих Фемара тогава 3 по 1 , после имах 3 фоликула и върнаха 1 ембрион. Забременях от раз , другите ги унищожих ,защото се разделихме след 1 година и срещнах сегашния ми мъж. И така ,надявам се скоро да публикува къде работи ,да направим нова спермограма и цветна снимка и да видим ще стане ли нашата за инсе.  Една докторка в родния ми град ми каза,че от предишното секцио ми са били запушили тръбите или имали сраствания и била убедена ,без да ме види изобщо  . Прекратих с нея до там .

# 589
Добро утро.
Влизам да изкажа разочарованието си от Lady Test с чувствителност 10.
При цикъл на 26-28 дена, вчера на 26ти ден реших да си купя и направя тест. И така и бях в аптеката взех 4 бр.
Контролната линия е толкова бледа, че едвам се вижда и то се вижда по-добре (като изобщо не става дума, че се вижда ярко, а е мега бледа) след като изсъхне теста. Тоест би трябвало да броя всичките за невалидни.
Вчера направих трите, а тази сутрин четвъртия.
Ще си седна кротко на "дъто" и ще чакам кротко и утрешния ден да мине. Ако и тогава няма менструация, ще си купя друг тест.

# 590
m-angel, доста жени се оплакаха от Лейди тест, включително и аз. Бях купила 10бр., като всичките или с липсваща контролна,  или страшно бледа. Явно последната им партида е кофти, защото март, когато забременях, точно Лейди с 10miU ми отчете на 10 ден още.
Купи други Heart Стискам палци!

# 591
И аз бях взела 5-6 бройки от Lady теста, защото не намерих Express тест и всичките бяха с едва видима контролна черта. С хормон над 500 нямаше и втора черта. Всичките бяха от една партида.

Стискам палци за положителен тест ❤

# 592
M-angel, съжалям за разочарованието, тези дни хвърлих поглед в съседната тема за тестовете с бледи черти и имам чувството, че при всеки с лейди тест имаше изпарителна или бледи или някакъв проблем. Явно качеството наистина куца. А ексрес тест явно нещо сериозно ги няма вече по аптеките.

Браво на Цветков, дано новото място да му донесе успехи. Сега една клюка в тази връзка:
Скрит текст:
Една моя приятелка скоро ражда във Вита при Дойчиновски. Беше забременяла при Станулов и след напускането му от Афродита, Дойчиновски ѝ е казал, "ееей този Станулов, какво ще прави сега в това Доверие, защо не дойде при нас". Не знам дали му е било предлагано или просто така си го е казал, но ми стана любопитно мнението на Дойчиновски за решението му.

Относно лигавицата, мога да споделя само, че моята при последния трансфер беше 10мм на 2 дни преди овулация.

# 593
Моята е била 12,1 мм 1 ден след О.

# 594
Аз също няколко пъти съм споменавала,че съм разочарована от лейди тест . През юни ,когато претърпях биохимична ,точно заради този "отрицателен" тест спрях всички лекарства и мисля ,че това беше причината за неуспеха.
Сега след като разбрах ,че чхг ми беше 448 отново реших да му дам шанс ,но теста излезе напълно отрицателен. От тестовете на билийв съм доволна (тези дето са 2 в кутията) .

# 595
Репродуктивен във Вита беше Л. Димитрова досега. Добър специалист, мои близки имат близначета благодарение на нея. С Цветков ще засилят темпото.

Според мен Станулов отиде в Доверие, за да има повече свобода. Дано им повиши много успевавмостта.

# 596
Тина, моето наблюдение е, че полипите трудно ги забелязват АГ-тата. Преди и след като почнахме с опитите, при три АГ-та бях и никой не го видя. Ходих при репродуктивен, видя полип. Върнах се при последния АГ и той каза: а, да, има.. На ехографа се виждаше като 11-12мм. По време на хистерото се оказа, че са два. Най-добре ги виждат в първите чисти дни. За съжаление при нас проблемът е другаде, все още не съвсем ясно къде.
Скрит текст:
Здравейте момичета. Вчера ходих на преглед при доктора който ще извършва манипулацията за шийката на матката. Каза че е много разкъсана и въобще не съм била зашита,а от там ми е огнището за инфекции
Погледна ме и на вагинален ехограф също да провери нещата там и хоп полип 1см.... Затова цикъла е малко по обилен. Ама гинеколожката каза да пия вит ц и вит к
А полипа каза че е хубаво да се премахне и да се надяваме той да пречи на забременяването. Дори ме пита защо не са ми правили изследване за проходимост на тръбите .
Днес писах на гинеколожката от репродуктивния център. Наскоро бях на преглед при нея ,преди две седмици. И да не е видяла полип.... Вече не знам на кого да вярвам. Ако отида на още едно мнение и кажат друго съвсем ще изкукам сигурно

# 597
Някой беше споменал в друга група, че Цветков се е преместил в клиника Вита
Добро утро ,,и аз съм се спряла на Цветков отново. Не съм споменала ,но благодарение на него имам 3 годишен юнак ,заченат от първи опит в Надежда преди 4 години .  Нямаше и месец ,прегледа ме ,видя тръбите ,бяха проходими ,спермограма на бившия имаше отклонения  олигоастебоспермия или нещо такова. Перфектна бройка и подвижност ,но лоша морфология  с дефект в главичките и опашките. Каза,че без ин витро няма да стане лесно .  Е пих Фемара тогава 3 по 1 , после имах 3 фоликула и върнаха 1 ембрион. Забременях от раз , другите ги унищожих ,защото се разделихме след 1 година и срещнах сегашния ми мъж. И така ,надявам се скоро да публикува къде работи ,да направим нова спермограма и цветна снимка и да видим ще стане ли нашата за инсе.  Една докторка в родния ми град ми каза,че от предишното секцио ми са били запушили тръбите или имали сраствания и била убедена ,без да ме види изобщо  . Прекратих с нея до там .

# 598
За лигавицата, аз бях с 8мм н 22ри ден от цикъла, когато ми я измери Калчев и каза, че е идеална.
Това е цикълът, в който забременях със синът си м/у другото, та ако той не е сбъркал нещо в змерването, явно и 8мм стигат. Blush

# 599
Само да се включа набързо по въпроса за ендометриума и аз. Имах съмнения, че имам проблеми с хормоните заради подозрение за късичка лутал на фаза (около 11 дена). Изследванията ми бяха наред. Няколко пъти ми е мерена около овулация (ден-два преди нея), стойностите бяха между 7,2мм и 8,1мм. Мерена е и след овулация. Там най-ниско ми беше измерена преди две седмици, 8,4мм на 21 ден. Имало е и резултати между 11-12мм.

Държа да отбележа, че едната лекарка все ми я е измерва след О/ в по-напреднал цикъл около 9мм, а при другата все е над 10мм. По-често цикълът си бих определила като лек. Включително с измерена сравнително тънка лигавица, по мое лично лаишко мнение, цикълът не е бил отчайващо оскъден, а веднъж при измерена над 11мм ми се видя доста лек (после ходих в началото на цикъла и беше първите дни около 4мм).

Питала съм и двете лекарки не е твърде тънка. И АГ, и репродуктивна казаха, че 8мм и нагоре е достатъчна за имплантация, и че важното е структурата (трите пласта дето се виждат), която при мен винаги са казвали, че е добре. Преди две седмици питах лекарката и тя каза, че при някои жени просто била по-тъничка, но не било проблем. И двете казаха, че проблем е под 7мм.

Ако все пак лекаря я оцени като тънка, прогестеронът помага за удебеляването. И двете казаха, че самата дебелина не е причина да не се забременее.

Аз естествено понеже не забременявам се съмнявам вече във всичко, но след като го казват няколко лекари независимо един от друг вероятно е вярно, все пак това гледат по цял ден и много ендомвтриуми са виждали 😅

Аз се чудя по-скоро дали такива цикли все съм случила пи едната и при другата, или всеки си мери както си знае и според технологията, с която разполага така че все репродуктивната я мери над 10мм (11-12 даже), другата до 9мм. Във всички случаи числата, които споменавам са без прогестерон. С прогестерон ще е малко по-дебела, или би трябвало.

Надявам се, да съм помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт