Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 441
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 825
Според мен хвърли едно око в темата за витамин Д, то е очевидно че имаш нужда от повечко от това дето вземаш до момента но виж и там дискусиите. Лекарите у нас са доста консервативни с витамин Д, поне повечето, дори дозата дето вече вземаш ще им се види висока. Те си знаят масово да предписват 40 капки Вигантол на седмица и туйто. За повечето вариации на това няма, има само или веднъж 40 капки или 2 пъти в седмицата по 20. А това са детски дози и то имам предвид много малки деца.
Като гледаш колко си изпил до сега и още колко имаш да вдигаш, смяташ ли че е чак толкова лесно да предозираш (а това не е и възможно според някои), колкото го изкарват и сакън да не вземе човек по-висока доза?
Скрит текст:
Жалко че потребителят дето беше най-полезен там спря нещо да пише че се убиха да го докладват и трият като някой не е съгласен, той е фен на височки дози и някой му се запъна много по едно време че давал вредни съдети. Имам по някой и друг скрийншот където съм успяла да видя нещо публикувано преди да го заметат ама е много тъпо така. Из други теми си дават акъли да вземат антибиотици и хормони и какво ли не, окуражават се да си купуват по втория начин без рецепти ама да вземат там и си стои, а за съвети за малко по-високи дози витамин и то временно отказаха човека да пише тук.

# 826
Аз съм пускала май тук тая леля, дето прави гхи. Аз от нея се учих и сама си правя, много ми е лесно. Купувам българско масло на килограм от Наслада.
https://youtu.be/oCbeHtYcx2o?si=750E5Ok7ssTc4a8l

# 827
  • Sofia
Продават ли се някъде пръжки?

# 828
  • София
Продават се, Доли, но не им е още сезонът. Обикновено продават с месарниците. Сурови, както и готови овкусени.

# 829
И на пазара съм виждала пръжки, през зимата в най-студеното време, ако не те притеснява да купуваш от сергия там. Аз така веднъж тръгнах за кисело зеле пък се прибрах с пакетче пръжки под мишница че три пъти обиколих сергията и не мирясах докато не отнесох малко Grinning Но за това наистина е рано, ако не питаш по принцип дали е възможно ами искаш тия дни да си купиш.
Вариант е ако и свинска мас ползваш, да търсиш пък да купиш някаква по-шарена сланинка и да си я стопиш вкъщи, вместо да купуваш отделно мас и пръжки.

# 830
Аз съм правила преди вкъщи - с мас и ребра без кост, нарязани на кубчета. Слагах ги в качамак със сиренце. Някой ден ще им направя на моите пак, много им харесва. За мен със зеленце.

# 831
Аз си правя постоянно пръжки от месо от корема, главно защото си събирам мас. Някои не са и точно пръжки, че имат и повече месо по тях, но то и протеин ни трябва Blush Най-вкусно ми е с тая мас да готвя. Придава ми вкус на пържено свинско на омлетите и на задушените зеленчуци.

# 832
Привет Simple Smile

Идвам и аз при вас, че май се сдобих с ИР и хипофункция. Другата седмица съм на ендо да каже как ще процедираме. Слагам си изследванията в скрит текст и отивам да чета първия пост Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 12:47 от j_popi

# 833
BFF_ аз пия Убиквинол, което е уж по-усвоямата форма на CoQ10. Така съм чела поне, нямам знания в тази област. Joy Поръчвам от айхерб, защото по нашите аптеки е без образно скъп, сравнен с там. Natural Factors e 200 mg, което уж е ок като доза.

Аз мисля декември да пусна контролни, като се чудя дали да правя обременяване отново. Правих юли за пръв път. Сега с глюкомера меря само КЗ от време на време, просто за да видя храната как ми се отразява. Телешкото и кюфтаци не ми  вдигат хич. Joy
Миналата седмица беше някакъв ад за мен, постоянно ми се ядеяе сладко, ама направо като на луд човек. Устоях горе долу, влязох си пак в релси, ама много се измъчих. Да не говорим, че в четвъртък ми се случи нещо много странно - както си стоя около 10:30 направо все едно ми удари някой главата, много ми при лоша, ръцете и главата ми изтръпнаха - измери кръвното 140 на 80 .. По принцип съм с 90 на 60/70. 2 часа не падна, направо мислих, че умирам. Какво беше и от какво се получи не разбрах .. Чудя се да ходя ли на кардиолог или не.

# 834
  • 🌊
За обременяването четох, че е силно препоръчително да не се прави често. Аз мисля чак след година от последното и то ако не съм бременна.

# 835
  • В центъра на моретата
Браво, Гущер! Витамините трябва да оправиш и ЩЖ нещо нисичко идва, май.

Снощи правих свински сърца паприковани. Днес ще видя как са станали, че вчера стана много късно, докато си дръпнат подправките.

# 836
За обременяването четох, че е силно препоръчително да не се прави често. Аз мисля чак след година от последното и то ако не съм бременна.

Обременяване правих веднъж и не мисля да повторя тази гадост.
Да, ще покаже подобрение, ако направя. Но защо трябва да си товаря организма?
Отдавна съм си сменила мислене, навици и хранене, защо ми  е да си правя обременяване?
И след година е много.
Каква е логиката месеци да си на режим, да сваляш кила, да се бориш да вкараш показатели и да хакнеш тая гадост на тялото си.

# 837
Подкрепям Елора. Обременяването е за хора консумиращи въглехидрати да се видят колко са зле. За такива на нисковъглехидратен е абсолютно безпредметно.

# 838
Никога не съм правила обременяване. Както каза Невър - най-вече е за такива, дето искат да си ядат ВХ и търсят начин да си докажат, че няма проблем.
Имах проблем, разрових се, четох, слушах, рових, започнах си режима, изчезна проблемът. Даже на лекар не съм ходила, сама си пускам, каквото ме интересува.

# 839
Заек, свинските сърчица паприковани у нас са на почит. Супер мезенце. Днес си взех свинска мас от лидъл 200 гр за по 1.50. Най-накрая пуснах изследвания. Имайте милост, че са след кафе-чисто. Ама нямаше за кога да отлагам. Холестеролът продължава да си е зле. Гущер, ендото ще е доволен, дано да спре хапчетата. Ти нали беше зле схолестерола отначало. Статини ли ти изписаха и вярно ли е, че като се започнат веднъж се пият доживот.

Общи условия

Активация на акаунт