Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 444
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 840
На мен ми правиха обременяване в понеделник, днес е сряда още ми е тежко на корема. А в понеделник повръщах 7 пъти след това. От тогава до днес нито подсладител, нито захар съм хапнала. Сладко да не видя, даже сега като си помисля ми се повръща. Явно съм с ИР, според резултатите, ендокринолог ме прати на това изследване. По принцип нямам много килограми за сваляне, но определено качих последните месеци, киста на яйчника, постоянна умора, световъртеж, много често боледуване, и такъв глад ме обзема отвреме на време, че ще изям кучето, ако има в радиус от 200метра някой болен, без значение кашлици, сополи... аз съм следващата. Та гинеколожката ме прати за щитовидната. Там проблеми нямам, но ендокринолога ме прати на обременяването и ИР е на лице. Утре ми е прегледа ще му покажа резултатите да видим какво ще каже. Не съм наясно какво следва и какво ще е лечението, но сладкото още в понеделник го отказах. 😉

# 841
  • 🌊
Аз само веднъж си правих ИР, бяха ме предупредили, че е ужасно, но реално се чувствах прекрасно. Но то при толкова ядене на захар тогава, едни 75 грама ли щяха да ме спънат.
Днес донесоха едни брутални бонбони в офиса. Останах си с това само да ги гледам докато другите подканваха с "Ама то от една какво ще ти стане"

# 842
Сергеева, за холестерола нищо не ми е изписвано. Всъщност някаква билкова хранителна добавка, която намерих само веднъж и я пих един месец. После била изчерпана по складовете и не съм я продължил. Всичкото е от правилно хранене. Един режим спазвам, да ви кажа! Joy

Докторката ми препоръча да не отслабвам повече, щото съм щял да губя мускули особено по краката. Confused
Ама още десет кила ми трябват, че 100 са множко. Пък и си има още сланина за топене...

Днес си пуснах пикочна киселина. 297, а рейнджът е 100-400. На средата. Не е зле, но май не уцелих момента. Направих 2 кила дроб, който стана на подметка и никой не ще да го яде. Та аз от 3 дни се прехранвам със свински дроб и днеска, бам- изследване ще правя! 6 лева е и май следващата седмица ще го повторя.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 14:59 от Гущера

# 843
Гущер, ти си висок - добре са ти тези кила. Ако искаш да отмазняваш започни да тренираш редовно във фитнеса за изграждане на мускули (вземи пример от БФФ).

# 844
Здравейте на всички!
По време на двете ми бременности бях с висока кръвна захар и инсулин. Баща ми е диабетик на инсулин от малък.
От 6 месеца съм на кето и смея да твърдя, че съм спазвала стриктно с минимални изкушения - два, три бонбона и две парчета пица 😀. Единствено плодовете ме изкушават, но в никакъв случай не прекалявам с тях - по малко и винаги като десерт.
Свалих излишните килограми и в момента съм 50 кила на 164 см ръст.
Храня се по два пъти на ден - обяд към 13:00 часа и вечеря към 19-20:00 часа. Понякога следобед прихапвам шепа ядки.
Резултатите ми от новите изследвания обаче са по-зле от преди половин година.
Това са старите:

Това са новите:

Почнах да правя по малко упражнение. Четох и добри отзиви за добавката берберин.
Защо според вас резултатите са по-зле и какво още мога да направя?
Благодаря на тези, които са ме изчели!

# 845
  • В центъра на моретата
А.Парушева,  СRP-то е високо-това е възпалителен процес и би могло да окаже въздействие върху резултатите. Имаш ли представа защо е нагоре. Няма изследван кортизол и щитовидни хормони. При висок кортизол са нагоре КЗ, а това води и до покачване на инсулина, но също и до увеличаване на кръвното.
Момичетата ще те питат сигурно, как се храниш.

# 846
Тя е написала, че е на “стриктно кето”, каквото и да значи.
На такъв режим обременяване не се прави. Трябва няколко дни преди изследването да се вдигнат въглехидратите, и то доста. На мен ми беше голяма мъка.

# 847
На мен ми се виждат съвсем ок резултатите. Не бих казала, че са "по-зле" просто са малко по-различни, което е нормално. Това е все пак моментна снимка за дадения ден и дните около него.

Специално за КЗ може да е повишена при изследването заради много неща и ако е инцидентно такава, на не постоянно и да върви все нагоре. На 120 мин. КЗ се връща до базово ниво, а не стои повишена като при първото изследване, така че според мен даже може да се каже, че е по-добре.
Гликиран и инсулин са си повече от прилични, което значи че през повечето време КЗ е ок.

# 848
Изтървах ви тия дни, забих се в тоя summit и хептен се зомбирах Grinning То ясно че не успях всичките видеа да изгледам, те по 6 на ден по около час, а вчерашните бяха 9 броя...
Обаче много съм доволна, яд ме е че не можах повече но то физически не е възможно, хем на лягане и на ставане гледах по някое и друго. А купчината с листи с бележки стана плашеща, да не казвам още колко автори и сайтове и книги си набелязах Grinning Уж си ги знаем нещата тук, ама и още колко неща научих. Някои с щипка сол ги вземам де, че имаше немалко от участниците които произвеждат и продават даден продукт там добавка или нещо. Ама все пак си беше полезно и тях да чуя, пък нищо че няма да си го купя.
Направи ми впечатление че очаквах повече да се говори за захарта и прочие, то цялото нещо беше анонсирано основно за вредата от ултрапреработените храни и захарта. Масово, почти нямаше един дето изслушах да не забие в посока чревна флора, при някои беше над половината интервю. Последно от вчерашните Уилиам Дейвис ми отвя шапката за един час, а преди това една друга дама дето по заглавието уж за щитовидната щеше да е, пък над половината пак за черва и бактерии и там как да се оправят нещата.
Имаше и баш по нашите въпроси де, не че и останалото не е свързано.
Направи ми впечатление тая дама вчера с щитовидната, обясни нещо много интересно. За хора дето са в кетоза обаче по някое време се чувстват като с хипогликемия, което е абсурдно. Обаче това което тя казва беше - здрав човек като мине на кето, гори мазнини като участват щитовидните хормони. Човек с хипофункция гори мазнини с адреналин. А това което ни кара да се чувстваме така сякаш ще приритаме при хипогликемия е адреналинът, а не сама по себе си рязко падащата КЗ дето причинява стреса и отделянето му. Точно така не бях срещала някой да го обяснява, интересно беше.
И за много други неща пак имаше много такива различни гледни точки от това дето сме обсъждали тук, то не че е нещо различно разбира се но погледнато и обяснено и от още един ъгъл. Абе доволна съм, много.

За обременяването четох, че е силно препоръчително да не се прави често. Аз мисля чак след година от последното и то ако не съм бременна.
Да не те шашкам ама ако (дано) забременееш, също ще направиш по всяка вероятност. Просто при бременните гледат само КЗ а не инсулина че той при тях си е естествено завишен.

Гущер, не помня колко беше казал че си висок но съм запомнила че не си изобщо нисък. Та за висок и активен трениращ мъж, 100 кила не са много. Не гледай кантара, ще ги задържиш вероятно на 100 но ще си по-убав след време Grinning Единият от тия доктори много интересно обясняваше дето ги гледах оня ден. Каза - ми нормално е по някое време кила да не мърдат а метъра да мърда. Висцералните мазнини пречат да расте мускул. Мускулите пречат да растат висцералните мазнини. Като намалиш едното, расте другото. А мускулите тежат повече, съответно талията намалява, а килата не. Имаше и по-пространни обяснения разбира се, ама накратко между тия двете това беше, може и на теб да ти даде малко фураж за размисъл.

# 849
  • София
Докторката ми препоръча да не отслабвам повече, щото съм щял да губя мускули особено по краката. Confused

Мускул ще загубиш, ако лежиш и си на житна диета. Няма начин с активност и протеини да губиш мускул.

# 850
Натке, ти беше пускала линк към тия интервюта, ама дай пак моля те, че от телефона не мога да ти търся публикациите.

# 851
Свърши то. Вчера беше последният ден, безплатният достъп беше до 24 часа по-късно, мина и за вчерашните.
Освен ако не ти се дават стотина долара за ВИП пакет, там има и бонуси но и достъпът до интервютата са за неограничено време Grinning

# 852
Егати… Аз мислех, че са записани.
А па като се замислиш, дали 100 кинта за Ерменкова, или 100 долара за тая информация, направо не знам:joy:

# 853
Е те са записани, ама за без пари по 24 часа даваха да се гледат Grinning
Не са благотворителна организация все пак, че съвсем без пари да предложат всичко и завинаги да стои.
Записвала съм се и на други подобни събития, по същия начин беше. На едното май веднъж буснаха бонус, удължиха с още 24 часа. Но иначе пак така бяха за 24 часа, за който не си е закупил пакет с още там екстри.
На Минди Пелц беше едно от последните, там същата работа и то.
Тъй работят американците Grinning
Ако ти е интересно, мога да поровя за имена каквото съм си записала, имат и ФБ страница и там сигурно също са изброени.

# 854
Беки, още от 30.09 съм взел пример от БФФ. Simple Smile
6 пъти седмично съм на фитнес.
185 см. съм и 99 кг. в началото на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт