Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 35 993
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 1 035
То само от един показател е трудно да се прецени. Трябва да се гледа цялостната картинка. Например, моят гликиран не е надвишавал 5,5% но имах други признаци на ИР. Лошото е, че гликирания не отчита амплитудата на захарта, а показва само средно за дадения период.
Ако имаш големи пикове и спадове, пак може да ти даде добра средна стойност, но това не значи че тези пикове не нанасят поражения.

Значи може би е добре да си взема глюкомер, за да проследя за пикове. Иначе днес при изследването глюкозата е 5.10, а инсулина 5.61
 На режим от 01.1.2022 без брашно, картофи , ориз, захар, алкохол , и единствено   последната година като десерт по някакъв плод  , но в малко количество. След първоначалното сваляне на повече от 20 -25 кг,  след това не мърдам от едни кг вече две години.

# 1 036
А имаш ли да сваляш? Аз не съм свалила и грам, но реално нямах излишно тегло. Естествено, че исках да съм по-малко, като на пример когато бях на 20г, но е нереалистично.

Добре ми изглеждат резултатите ти на КЗ и инсулин. То не само храненето им азначение, стресът като цяло физически, психически, недоспиване също могат значително да допринесат.

# 1 037
Не ,нямам да свалям повече. Малко кг надолу и много се сбръчкавам , все пак съм на години. Искам да съм здрава и да се чувствам добре и да не се  страхувам , че всичко ще се върне..

# 1 038
Понеже Гущера тръгва утре на 12 дневно пътешествие, изтеглих месечния кантар с 3 дни:
97 кг. и 102 см. през екватора. -2 кг. и -2 см. Simple Smile
Кантарът във фитнеса показва 101,1 кг. с дрехи и обувки. При него съм -1,7 кг.
Следващите дни ще бъда изправен пред кулинарни предизвикателства и липса на тренировки, но се надявам да не върна нещата. Гущера е ЖеУезен! Joy

# 1 039
Добър резултат. Успех в намирането на режимна храна!

# 1 040
Чудя се като се изследвам скоро освен Д, дали да не пусна цинк и селен.

# 1 041
  • София
Аз бих ги пуснала Blush, дори и Мед. Последния път ми излезе нисък цинка, а медта беше дори под долна граница , за ЩЖ е важно тези минерали да са в норми.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 13:46 от BFF_

# 1 042
Вярно, че цинка дърпа от медта като се приема.
И него ще пусна.
Въх, ще се охарча Grinning

https://www.bg-mamma.com/?topic=1704489

Нова тема, отплеснах се Joy

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 16:20 от Елора

Общи условия

Активация на акаунт