Кралски работи и клюки - септември 2024

• 81 038
  • 997
  •   1
Отговори
# 30
Обикновено не гледам кой с какво си облякъл детето, но рокличката на монакското дете ми привлече вниманието. Много хубава дрешка!

# 31
Марта и шаманът дават сватбената си торта на хората живеещи в селцето за благодарност за положения труд от тях и колко добре са ги посрещнали. Там живеят към 230 човека.
Тортата е била традиционна норвежка морковена торта.

Ето и двете сладкарки, които са направили тортата.

Това е самата торта. За младоженците и гостите е имало от същата торта в порции, но самата торта е за хората в селцето.

# 32
  • София
Бебешка новина. Карл-Филип и София чакат четвърто дете.
Браво. Пожелавам им момиченце

Чудесна новина !
София е една от любимите ми кралски особи, много ми е симпатична.
Едно сладко момиченце им желая и аз

# 33
Булката изглежда като попрекалила с шампанското. Grinning

Много хубава новина за Карл Филип и София. Лека бременност и здраво бебче. Heart

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 07:55 от mar4ela

# 34
Пълно е склипчета в инстаграм. В движение ми изглеждат толкова фалшиви и двамата. Да са живи и здрави.

# 35
В духа на темата, малко информация за училището, където учат и трите деца на Уелс - Ламбрук.
Въпреки че е известен като едно от най-добрите подготвителни училища в Обединеното кралство, в Lambrook обучението е различно от традиционната академична учебна програма. Училището предлага впечатляващи драматични и музикални съоръжения, както и нещо, което вероятно е от особен интерес за семейството на принца и принцесата на Уелс- спорт! Съоръженията са ненадминати и включват игрища за крикет, футбол, нетбол и хокей при всякакви метеорологични условия, добре оборудвана спортна зала, 25-метров закрит плувен басейн, кортове за скуош и тенис, танци студио, голф игрище с девет дупки и игрища за крикет с ненадминато качество.
В класната стая уроците са с продължителност 35 минути и учениците са смесени по степени на способности, а не по възраст. Учебната програма включва английски, математика, френски, наука, латински, гръцки, история, география, изкуство, драма, музика и физическо възпитание.Освен основните предмети, има курсове по правене на филми, анимация, готварство и сграда за дизайн и технологии за 7 милиона долара, в която се помещават арт студио, научни лаборатории и компютърни пакети.
Обучението излиза извън класната стая в Lambrook - буквално. Със силен фокус върху ученето на открито, принц Луис може един ден да строи леговище и да се плиска в кални локви, а друг ден да събира кокоши яйца. Училището също има пчелни кошери - нещо, което Кейт, която практикува пчеларство в семейния дом Анмър Хол  в  имението Сандрингам и прави собствен мед, много харесва.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 08:21 от gala66

# 36
Много интересно звучи това училище. Ако имах възможността, с удоволствие  бих пратила децата си там.

# 37
След период в болница в резултат на нараняване, свързано с кон в дома й Gatcombe Park Estate, принцеса Ан се връща към натоварения си график . В петък стана ясно, че принцесата ще представлява брат си крал Чарлз на посещение в Холандия на 21 и 22 септември.Визитата по повод честванията за отбелязване на 80 години от битката при Арнем. По време на посещението майката на Зара Тиндал , 74, ще се присъедини към онези, които си спомнят битката от Втората световна война, която беше част от операцията Market Garden, която се проведе в Рейн.
Не видях да е споделена тази снимка на новите младоженци

В лице са симпатични и двамата, но стила им на обличане е твърде .. ексцентричен.

# 38

Вестник ВГ са направили хронология на събитията с Мариус и възможните варианти от полицията да приключи случая без да му се повдига обвинение и така той да излезе чист като сълза и невинен до варианта случаят да стигне до Върховния съд.
Аз залагам, че вече нещата са уредени.
Съдя по факта колко спокойна и усмихната беше майка му. Ще го плеснат през ръцете за пред хората, а той ще отиде на поредната почивка да си почине и всичко ще е точно.

# 39
Скрит текст:
В духа на темата, малко информация за училището, където учат и трите деца на Уелс - Ламбрук.
Въпреки че е известен като едно от най-добрите подготвителни училища в Обединеното кралство, в Lambrook обучението е различно от традиционната академична учебна програма. Училището предлага впечатляващи драматични и музикални съоръжения, както и нещо, което вероятно е от особен интерес за семейството на принца и принцесата на Уелс- спорт! Съоръженията са ненадминати и включват игрища за крикет, футбол, нетбол и хокей при всякакви метеорологични условия, добре оборудвана спортна зала, 25-метров закрит плувен басейн, кортове за скуош и тенис, танци студио, голф игрище с девет дупки и игрища за крикет с ненадминато качество.
В класната стая уроците са с продължителност 35 минути и учениците са смесени по степени на способности, а не по възраст. Учебната програма включва английски, математика, френски, наука, латински, гръцки, история, география, изкуство, драма, музика и физическо възпитание.Освен основните предмети, има курсове по правене на филми, анимация, готварство и сграда за дизайн и технологии за 7 милиона долара, в която се помещават арт студио, научни лаборатории и компютърни пакети.
Обучението излиза извън класната стая в Lambrook - буквално. Със силен фокус върху ученето на открито, принц Луис може един ден да строи леговище и да се плиска в кални локви, а друг ден да събира кокоши яйца. Училището също има пчелни кошери - нещо, което Кейт, която практикува пчеларство в семейния дом Анмър Хол  в  имението Сандрингам и прави собствен мед, много харесва.
Много интересна информация, благодаря ти!
И аз бих пратила децата си там ако имах тази възможност.
Много ми харесва подходът на Уилям и Катрин към родителството и отглеждането на децата им. Поне това, което виждаме, а не виждаме никак малко.

# 40
Много хубаво звучи всичко и благодаря за информацията.

С удоволствие бих записала децата си там, таргет ще ми е принцеса Шарлот, понеже са ми момчета. Grinning

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 11:44 от ver4eto_sv

# 41
Обиците на София, които е носила на сватбата, струват скромните 22 400 евро.

А един от гостите, американец, се жали, че не можел да пусне наживо по своя ТикТок от сватбата заради забраната за ползване на мобилни телефони. Искал да се похвали, че го сложили на една маса с Ингри Александра и че било съвсем нормално и земно момиче, което говори за съвсем обикновени неща. Каза и че кралят и кралицата са били отделно и много много не са ги закачали другите гости, а са ги оставили на мира.

# 42
Много красиви обеци, а дали са наследствени на кралското семейство или лични на София?
ver4eto_sv имаш още време да реагираш, колеж, университет, започвай да спестяваш, Шарлот си заслужава Smirk
Laughing
И аз съм със синове но във възрастовата категория на Амалия, Леонор и Изабел, но не съм била далновидна Stuck Out Tongue

# 43

ver4eto_sv имаш още време да реагираш, колеж, университет, започвай да спестяваш, Шарлот си заслужава Smirk
Laughing

Ще изчакам още малко да обявят къде ще учи и ги пращам. Имаме едни и същи виждания за образованието и отглеждането на децата с Уелсови, почувствах се роял Grinning

Скрит текст:
Пп.Моите деца учат в такава градина (малкия) и такова частно училище (големия), изключвам сборните "класове", но с изключително много взаимствани практики от японската образователна система.

# 44
  • Някъде там
Скрит текст:

Харесва ми Шарлийн, че е добре и изглежда в добро здраве, но нито прическата, нито облекло ѝ правят услуга, но да кажем, заради ангажимента е. Но тази прическа - като лелка.
А  беше страхотна мацка преди. Дано е период.

ПП Браво на Кристиан - вече съвсем уверено се справя и сам с ангажименти и в чужбина. Подкрепата от испанците и датчаните за всичките им атлети е чудесна.
За Шарлийн, мисля че този и по спокоен и улегнал вид и в прическа и във визия е отражение на всичко през което премина и явно вече се е успокоила и го е приела.

За Кристиян, да личи си и за мен, че придобива увереност и самостоятелно в чужнина и ще придобие, още повече, сега на това пътуване което му предстои. Те започнаха от малък да го водят по събития различни от официалните и явно постепенно  без да избързват са го въвели в това което го чака.Тези дни пак гледах филма от опознавателната обиколка на институциите в Дания и ми направи впечатление, как му личеше, че не е там само по задължение, а защото му е интересно. Тогава все още не беше престолонаследник.

Виктория вчера е присъствала на вечеря за емира на Катар в резиденцията на министър-председателя.

Беатрикс е открила скулптура на майка си, Юлиянa вчера.
Добре изглежда но не ми прилича на нея. Важното е обаче, че Беатрикс е доволна.

Общи условия

Активация на акаунт