Кралски работи и клюки - септември 2024

• 81 526
  • 997
  •   1
Отговори
# 855
И аз не знам. Ухилени в тая градина хрупаха ябълки и блокираха журналистите с една изправена количка. Гледаха през журналистите все едно са въздух, а даже Хокон се разсмял като са го питали за откраднатото сребро. Аз го мислех за по-нормалния от двамата, но явно съм се заблуждавала.
Журналистите обаче много нагло са заобиколили барикадата да питат престолонаследниците въпросите, които целия народ си задава. Реакцията на двойката? Тотален игнор, както казват младите днес. И не става дума за папараци, които да игнорираш, ами за съвсем нормалната преса, която самите те са поканили да отрази разходката в градината и хрупането на ябълки.

Много се надявам някой да каже на Мариус да не саботира разследването, а да помогне на полицията случаят да се реши по-бързо. Може и да е късно за по-ниска присъда, но поне ще си пише плюсче от морална гледна точка. В крайна сметка той също има интерес да приключи по-бързо, да си излежи присъдата и да продължи с живота си.
След последния му арест на тази планинска вила, където полицията откри и наркотици и незаконно оръжие, полицията е провела много сериозен разговор с него преди да го пуснат от ареста, където му е обяснено какви точно сериозни последствия го чакат, ако продължи да нарушава забраната за контакт с Ребека. А именно не само арест, ами и затвор.

Поне кралица Соня си почина малко на тия събития в Париж. Кралят не е в добро здравословно състояние и явно няма да пътува много, но тя като по-пъргавата от двамата отиде да се наслади на изкуство.

# 856
  • София
Прекрасна е Мери, елегантна, усмихната.
Много ми харесва прическата ѝ, може по-често да ходи с права коса.

# 857
  • Някъде там
И на мен с права коса ми харесва много. Май е с нов цвят на косата ? 🤔
Вчера през деня е била на ангажимент за един от новите ѝ патронажи с гащеризон, който много харесвам.
Инфото
Скрит текст:
Ролята на научните изследвания в променящия се свят беше темата на конференцията на Независимия изследователски фонд на Дания
Годишната конференция за научни изследвания на Независимия изследователски фонд на Дания, която се проведе днес в Копенхаген.
Като нов патрон на Независимия фонд за научни изследвания
Фонд за научни изследвания, Нейно Величество кралицата участва
Кралицата присъства на днешната конференция, на която
Кралицата връчи наградата за "Оригинална идея на годината". Наградата бе присъдена на
Кристи Анна Хипсли от Катедрата по биология в Университета в Копенхаген, която изследва историята на кучето.
Независимият фонд за научни изследвания на Дания финансира научни изследвания с най-високо международно качество и укрепва новаторските изследвания в
Дания. Кралицата е патрон на Независимия изследователски фонд на Дания от май 2024 г.

Този проект страшно много го харесвам. Много добра идея да направи място за работни ангажименти от неизползваема сграда с помощта на рециклирани материали.
Вече е завършен и разказват за него в списание "Bo Bedre"

Скрит текст:
"Това е сграда, създадена чрез иновации, и се надяваме, че всички участници ще пренесат вдъхновението си в нови строителни проекти - както в Дания, така и в чужбина."
В статия в списание Bo Bedre, публикувана днес, Нейно Величество кралицата разказва за кръглата пристройка на кралската двойка в Къщата на канцлера.
Пристройката е стара сграда на работилница, която е трансформирана на базата на повторна употреба и рециклиране. В статията кралицата, архитектът, изпълнителят и ландшафтният архитект говорят за създаването на свободно пространство за творческа и иновативна повторна употреба и за взаимодействието на пристройката с
дивата градина на кралската двойка. Пристройката се използва, наред с другото, за срещи и представителни цели.
Два ангажимента е имал  Фредерик през деня.

Скрит текст:
Веднъж годишно Конфедерацията на датската индустрия събира 1500 водещи лидери от бизнеса и политиката за срещата на върха DI. Тази година срещата се проведе в Bella Arena, където Негово
Величество кралят участва в откриващата сесия.
Редовна част от срещата на върха е връчването на наградата DI, която се присъжда на компания като признание за стимулиране на глобалния преход в областта на здравеопазването, климата или цифровизацията. Тази година кралят връчи наградата на предприемаческата компания Woba и нейните основатели Малене Мадсен и Микел
Биндесбьол.
Срещата на високо равнище DI е най-голямото бизнес събитие в Дания, на което се срещат представители на бизнеса, политици и лица, вземащи решения, за да обсъдят последните политически и икономически събития в Европа и света. Тази година Срещата на върха се фокусира върху бързите промени, които определят глобалния дневен ред - както по отношение на сигурността, така и по отношение на екологичния преход и новите технологии като изкуствения интелект.
По случай 400-годишнината на фондовата борса днес Фредерик е положил камък с който дават старт на реконструкцията на сградата ѝ, която изгоря през април.

Скрит текст:
През април датчаните се събудиха с тъжна гледка - димът над Копенхаген свидетелстваше за опустошителен пожар в Børsen.
Сградата Бьорсен на Кристиан IV, която тази година отбелязва своята 400-годишнина.
Днес кралят ръководеше полагането на нов основен камък, с което бе поставено началото на реконструкцията на фондовата борса
Полагането на основния камък включваше капсула на времето, в която Негово Величество внесе копие на новата монета за присъединяване. Впоследствие капсулата на времето беше запечатана с восък и
Накрая кралят отпечата във восъка отпечатък на римския бог на търговията Меркурий.

Колко е елегантна Матилде вчера при посрещането на папата в Белгия.

# 858
Вечерният тоалет на Мери е хубав, но гащеризона е ужасен, има много странна дължина и й придава обем в ханша и бедрата.

Принцесата на Уелс направи тайно пътуване до балета в първото си публично излизане след края на лечението й с химиотерапия.42-годишната принцеса на Уелс предприе "частно" пътуване, за да гледа двучасово шоу в северен Лондон. Изненадващото посещение в театъра Sadler's Wells в Ейнджъл идва само седмици след като тя говори за своето „облекчение“, че лечението й с химиотерапия е приключило.Тя изгледа двучасовото матине на Жизел от Английския национален балет и написа послание в знак на почит към изпълнителите в социалните медии. Той гласи: „Поздравления и благодаря на @ENBallet и @Sadlers_Wells за чудесно силното, вълнуващо и вдъхновяващо изпълнение на Жизел на Акрам Хан.

Не можах да открия снимки, но се радвам как постепенно се връща към нормалното.

# 859
  • София
И на мен с права коса ми харесва много. Май е с нов цвят на косата ? 🤔
Вчера през деня е била на ангажимент за един от новите ѝ патронажи с гащеризон, който много харесвам.
Инфото
Чудесна! Макар и с гащеризон, изглежда много професионално. Без да ми е от любимите гащеризони - на Мери ѝ стои перфектно.
А тази маса е много красива, винаги ми е приятно като я видя.

# 860
Излезна и официалната информация по кои 5 (!) параграфа от НК Мариус се разследва. Общо 11 са точките във временния обвинителен акт, но параграфите са 5. Това значи, че има повече от 1 нарушение по един и същ параграф - поне в първия, който се отнася за домашно насилие, важи и за Нора, и за Юлиане. Вторият параграф е за насилие, който предполагам е за Ребека. Третият е за потрошения апартамент, четвъртия за отправените заплахи (за опит за убийство мисля, ако не и за други) и последния за това, че е тероризирал Ребека по телефон денонощно.

Допълнително го разследват за кражбата на скутъра, но тази точка не е влязла във временния обвинителен акт. Липсват също и параграфи за каране с висока скорост в нетрезво състояние (кокаин), както и употреба на кокаин, но за последните две липсва информация в медиите какво е положението. Последната информация е и че е съхранявал големи количества наркотици в къщата в Скаугюм, което може би също се намери място в обвинителния акт.
Временният обвинителен акт се променя според напредъка в разследването и новата информация. От обикновено насилие и потрошен апартамент (втория и третия параграф от картинката горе), сега се разшири да включва домашно насилие, заплахи, тероризиране по телефона, а се разследва за повече неща от изброените. Когато крайният обвинителен акт се внесе в съда, ще се разбере какво и защо.
От всички изброени досега в медиите престъпления, за които го разследват, най-сериозното с най-дълго наказание е първото - домашното насилие срещу Нора и Юлиане. Там наказанието е до 6 години затвор. Понеже той не помага особено на полицията да се изясни и приключи случая по-бързо, е малко вероятно да му се размине с по-лека присъда и по-малко години, а по-вероятно съдът да отсъди 4 и нагоре. Освен ако и съдийски чадър няма над него след този от майка му, журналистически и полицейски.

# 861

И на мен ми харесва, напомня ми за тази прическа на Катрин :

# 862
Много е хубава кралица Мери, харесва ми роклята й, не помня да съм я виждала досега.
Давиз, имаш ли снимки от предишните носения?

# 863
  • София
Уникална Мери, както винаги!

# 864
  • Някъде там
Много е хубава кралица Мери, харесва ми роклята й, не помня да съм я виждала досега.
От 2017-та с няколко различни акцента и прически.

2017-та

Определено с прическата с права коса най-ми харесва, явно и тя се харесва, защото с такава беше и на наградите им през ноември 2022.
А този гащеризон 🥰

# 865
Месец Май, 2022😜

# 866

И на мен ми харесва, напомня ми за тази прическа на Катрин :

Прическата си е направо същата, само Катрин имаше тиара.
В нета вече циркулират слухове за евентуалното участие на принцесата на Уелс на Дипломатическия бал. Ще е прекрасно да я видим отново в официална рокля и тиара.

# 867
Мери се носи като дух над водата, лирично изобразено. Ами бива си  я. Различна от Максима - шемета, някак с достойнство, ефирна. Не напразно е любимка.

# 868
Хари е участвал в шоу в Ню Ѝорк:
Принц Хари се появи изненадващо по американската телевизия - и шокира зрителите, като изкрещя и направи въздуха син.
Херцогът на Съсекс извика: „Иисус, мамка му“, докато беше изплашен от зомби, докато се присъединяваше към Джими Фалън в късното му токшоу по време на самостоятелното му посещение в Ню Йорк. Вместо обичайно интервю, 40-годишният Хари участва в скеч, за да изпробва преживяване за Хелоуин, наречено Кошмарите на Джими Фалън в Рокфелер център в Голямата ябълка.
Преживяването включва актьорски състав, който изскача, когато най-малко се очаква, което го прави призрачно преживяване. Изглежда обаче имаше един неудобен момент, когато актриса, играеща зомби, не успя да разбере кой е Хари. След като той я разхожда, тя се показва как пита колега: "Кой беше това?"
Въпреки това, когато нейният колега й казва, че това е " принц Хари ", тя вдига ръка към устата си в шок, изглежда не вярвайки, че току-що е изскочила и е изплашила по-малкия син на крал Чарлз .

# 869
Скрит текст:
От 2017-та с няколко различни акцента и прически.

2017-та

Определено с прическата с права коса най-ми харесва, явно и тя се харесва, защото с такава беше и на наградите им през ноември 2022.
А този гащеризон 🥰

Великолепна е Мери във всичките варианти на роклята Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт