Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 34 855
  • 597
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
С интерес следя мненията ви за Руската . Дъщеря ми има още време, но от сега е решила , че иска да учи там заради испанския език.Вече от няколко места чувам колко зле е в Руската и настръхвам.Гледам баловете за прием почти не отстъпват на Английската, но явно учителите не са на нивото на приетите деца. Това въобще не е в плюс, но не знам каква алтернатива да и предложа- тя настоява  да учи езика. Може ли да разясните какво е това профилиране на паралелките?

# 211
  • Пловдив
В крайна сметка дъщеря ми е там заради езиците, различни от немски и английски, защото английската това предлага. За останалото не виждам смисъл да гоня ниво. С тези абсурдно написани учебници няма да я правя специалист по всичко, справя се за обща култура. Днес информацията е на една ръка разстояние, чудо голямо, че не знае всички реки в Мексико. С това разписание на десетокласниците тази учебна година, беше загубена година. Дори не съм настоявала да учи кото се прибере в 16 часа от училище. Набляга на езиците и българския. Това е.

# 212
  • Майничка
Доколкото подочух от учениците, зрелостниците тази година сами решиха да изберат Мавруда, след консултации с миналогодишния випуск, които бяха в Санкт Петербург с още 4-5 училища и добирането до входа пеша от ъгъла на В.Априлов и България, в дъжда, беше леко инфарктно, макар и разнообразено от импровизиран цигански оркестър с кючекчийки.
Директорката държи единствено на датата, както заради традицията, така и от гледна точка на третите матури, на които част от децата се явяват.

# 213
  • Пловдив
За кой Мавруд? Този в Ягодово е малък ресторант. Ходила съм там на сватба. Дори градината е странна градина.

# 214
  • Майничка
Този до SPS.

# 215
Синът ми е в английската, има време до тогава де, но сега ми стана любопитно ( а той тръгна) къде празнуват бала си децата от английската знаете ли?

# 216
В Новотела

# 217
Благодаря ви, моя е 8 клас и през ум не ми беше минало да го питам, пък сега ми стана любопитно.

# 218
  • Пловдив
Бала на Английската е в Новотела и винаги е на 24.05. Випуските са по 260 деца и като сложиш още 50-100 учителя, около 350-400 човека  се събират.
Много се надявам тази година да не вали на 24 Innocent

# 219
Дано да не вали, да са по-спокойни децата и да им е по-приятно. Знам, че сега нашите оснокласници ще подаряват на всеки абитуриент цветя. Разбрах от синът ми, че класната им е казала на кой да дадат цвете. Събираха се и пари за нещо, но не запомних, ама това при мен си е нормално😉🤣 дее
ПП. Много беше впечатлен моя, когато са дошли цял 12ти клас да поканят на бала си класната си от 8ми клас. Тя се разплакала милата..

# 220
  • Пловдив
На първия учебен  ден при посрещането - 12 клас подаряват роза на всеки осмокласник и ги вкарват в училище, а на последния учебен ден на 12 клас (15.05), за изпращане, осмокласниците подаряват роза на всеки от 12 клас. Момченцата на какичка, а момиченцата на батко Blush

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 21:14 от mrancho

# 221
С интерес следя мненията ви за Руската . Дъщеря ми има още време, но от сега е решила , че иска да учи там заради испанския език.Вече от няколко места чувам колко зле е в Руската и настръхвам.Гледам баловете за прием почти не отстъпват на Английската, но явно учителите не са на нивото на приетите деца. Това въобще не е в плюс, но не знам каква алтернатива да и предложа- тя настоява  да учи езика. Може ли да разясните какво е това профилиране на паралелките?

Алтернатива е „Патриарх Евтимий“ (Лиляната). Там има паралелки след 7 клас с изучаване на испански и английски.  За съжаление езиковата паралелка с испански и английски я премахват от тази година. Има паралелки, като например Природни науки, с изучаването на двата езика.

# 222
  • Пловдив
Благодаря! Гледах "Патриарх Евтимий ", но там е испански с история или испански с география. За  това попитах в Руската за какво профилиране става въпрос. Ще продължавам да следя мненията, защото ми е важно. Госпожицата си настоява за Руската, но има доста вода да изтече до същинския избор- може тя нещо да си промени желанието или пък нещо в Руската да се промени.

# 223
  • Пловдив
Здравейте, дъщеря ми се яви на пробните матури в Търговска гимназия, знаете ли след колко време излизат резултати?

# 224
Здравейте, дъщеря ми се яви на пробните матури в Търговска гимназия, знаете ли след колко време излизат резултати?

След около 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт