Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 34 851
  • 597
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Благодаря! Гледах "Патриарх Евтимий ", но там е испански с история или испански с география. За  това попитах в Руската за какво профилиране става въпрос. Ще продължавам да следя мненията, защото ми е важно. Госпожицата си настоява за Руската, но има доста вода да изтече до същинския избор- може тя нещо да си промени желанието или пък нещо в Руската да се промени.

Във втори гимназиален етап има профилиране.

# 226
  • Пловдив
Благодаря! Гледах "Патриарх Евтимий ", но там е испански с история или испански с география. За  това попитах в Руската за какво профилиране става въпрос. Ще продължавам да следя мненията, защото ми е важно. Госпожицата си настоява за Руската, но има доста вода да изтече до същинския избор- може тя нещо да си промени желанието или пък нещо в Руската да се промени.

Във втори гимназиален етап има профилиране.
Това в Руската ли? И ако да- какви са профилите?

# 227
  • Майничка
Първи - първи ЧЕ, втори - РЕ, трети - по избор - математика, история, география, химия или биология.

# 228
  • Пловдив
meg_b, не само в руската. Във всички профилирани гимназии.

# 229
  • Пловдив
Благодаря  ви за включванията, момичета! Разбирам , че в Руската можеш да избираш някой от петте предмета. В Патриарха в едната паралелка изборът е между география и история, а в другата между география и испански. Благодаря още веднъж! 🌞

# 230
  • Майничка
А първите 2 какви са тогава?

# 231
  • Пловдив
Благодаря  ви за включванията, момичета! Разбирам , че в Руската можеш да избираш някой от петте предмета. В Патриарха в едната паралелка изборът е между география и история, а в другата между география и испански. Благодаря още веднъж! 🌞

В Патриарх Евтимий за едната паралелка задължителни профилирани предмети са География И История, а в другата География И Испански. В 11 клас избират и трети профилиращ предмет.
Виж план-приема.

# 232
  • Пловдив
По БЕЛ изобщо не съм доволна, но като знам че ще я сменят догодина, ще се моля отново да е Вързилова. Тя сега е класна на единея италиански-много са доволни!
Ами това е, има къси клечки определено, дано има късмет и малкия да ги избегне. Повечето обаче си държат ниво и имат амбиция да поддържат имиджа на училището!

Коя учителка по БЕЛ ще сменят, може и на ЛС Simple Smile, че и аз тръпна ...
Да се изкажа и аз за Руската - голямата сега завършва там, а малката е в 8 клас.
Първо - и двете НЕ са с хромбуци, а с учебници.
При голямата основната грешка беше немският, който тя успешно намрази благодарение на учителите, не се яви на ДСД. Като цяло много си харесва училището, класа, даже съм я карала да я преместим, когато се видя, че няма да го бъде немският, но категорично отказа. Класната й е по МАТ, която се оказа прекрасна, запали я по предмета и сега с това кандидатства.
Малката е с английски, тя е много доволна дотук

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 21:21 от змейковица

# 233
  • Пловдив
Все едно чета за моята дъщеря Simple Smile Тя се отказа от немския още първия срок на 8 клас. Учителите не успяха да ги мотивират достатъчно и тя си насочи усилията към математиката. Това й се отдава, харесва й.
Предлагах й няколко пъти да се премести, но тя също категорично отказа - много си харесва класа.

змейковица, какво ще кандидатства дъщеря ти с математика? Моята се насочва към специалност Математика или евентуално Информатика, Програмиране, нещо такова. Но ми се струва, че програмирането не е никак лесно и това, че й върви математиката, не означава, че ще се справи с програмирането.
Имаме още малко време да помислим Simple Smile

# 234
  • Пловдив
Лута се малко в специалностите - Софтуерно инженерство беше първо,  после Компютърни науки, после Индустриален мениджмънт... ще видим какво ще стане
Иначе за бала нямат никаква драма, че ще са в Мавруда, даже им е много удобно,  че е близо до запазената дискотека за след това. Моят бал беше едно време в Ленинград- ние почти само момичета (Хуманитарната) и ни бяха сложили с някакво чисто момчешко училище... едва удържахме до 23 ч. там

# 235
  • Пловдив
По мое време руската имаше бал в Санкт Петербург на 24 май,  дума не е ставало на въпрос да е другаде. Говоря за годините с директор Мариана Димитрова, тъкмо зае пост, в средата на деветдесетте. Английската правеха бал в Тримонциум. Кога и защо са сменили ресторантите тези две гимназии не знам.
Голямата завърши английската преди 2 години, ами и там не всичко е цветя и рози, и там има къси клечки.
Малката е сега първа година в руската, след 5 години ще видим окончателно разликата между гимназиите. Дано сме взели правилното решение, за сега е доволна, няма хромбуци, с английски език е.
Винаги ли след 8 клас сменят преподавателите по Бел и Мат?

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 10:38 от vany6a

# 236
  • Майничка
...
Винаги ли след 8 клас сменят преподавателите по Бел и Мат?
Не.
Тази година никоя паралелка от 8 клас не е с хромбуци.

# 237
Здравейте, може ли да ми препоръчате учител по БЕЛ за един бъдещ дванадесетокласник? Трябва ми да го подготви за матурата по БЕЛ. Много ще съм благодарна. Преди години пак от бг мама ми препоръчаха учители за каката. Може и на лични.

# 238
И на мен ще ми е полезно, нека да не е на лично.

# 239
Малко е сложно с частните учители за 12класници. Поне аз миналата година получих предимно откази. Започнах да звъня на предпочитаните от мен учители още от февруари месец. Първо се свързах с Цветелина Драганова, преподавател от ЕГ Пловдив. Отказа с мотива, че не се занимава с индивидуални уроци. Но все пак ме покани, ако реша да запиша сина ми в школата в която тя преподава. След това говорих с Бистра Иванова от МГ, отказа била вече поела достатъчно ангажименти. Следващата която потърсих е Елена Вързилова от ЕГ Иван Вазов. Последва пореден отказ, пак много ангажирана. Продължих Катя Гечева пак от Руската, тя пък решила да се пренасочи към уроци само за 7-мо класници. Тя в интерес на истината се ангажира и ми съдейсва да се свържа с Мария Кочова от същата гимназия, която прие, но като локация беше твърде неудобно. В крайна сметка го записах в школата, където преподава г-жа Цветелина Драганова и не съжалявам. Казва се Аргос, намира се на центъра, след тунела посока панаира. Тази година бяха само деца от ЕГ, Руската и МГ. Бих казала само хубави неща и за Силвия Димитрова, пое класа на сина ми от 11 клас. Много съвестна и отговорна, но нямам идея дава ли частни уроци.
Успех на бъдещите 12-то класници!

Общи условия

Активация на акаунт