Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 34 767
  • 597
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
И в ЕГ Иван Вазов са 13/13, сега при малкия +1 близнак. Големия беше с испански-история, география и философия на езика. Малкият сега завършва 8-ми клас с немски, и освен историята другите все още не знам кои ще са на езика.

# 286
  • Пловдив
В ЕГ Иван Вазов на немски са История, Биология и Химия. Г-жата по История е на много добро ниво на немски, но Биологията и Химията почти не се учат на езика.
26-27 деца са в клас.

# 287
Не знам дали е писано назад в темата, но да попитам за Френската. Не ни е сред първите желания, но все пак си я имаме наум и нея. Интересува ме само средата, в смисъл като навици и практики на учениците... сещате се - дрога, алкохол... Знам, че навсякъде има такива неща, но дали имате впечатления за масовост или по-скоро е като навсякъде другаде? Вярвам, че е второто, но да си питам все пак Simple Smile

# 288
  • Пловдив
Без връзка с Френската, само вмятам, че никаква гаранция не е училището за дрогата и алкохола...
Споменавала съм, че и двете ми деца са в Руската - голямата тази година завърши, малката приключва сега 8 клас.
Голямата не е имала никакъв сблъсък с дрога, компанията й все още е от класа, започнаха на прилична възраст (17) с купоните и не са имали проблеми или изцепки.
Малката преди 3 дни бяха на екскурзия с преспиване и ми сподели възмутена, че масово са пиели водка и са пушели трева и вейпове (15 г.).

# 289
  • Пловдив
Живея близо до Френската и всяка сутрин виждам учениците, отиващи на училище. Изглеждат ми хубави деца - не съм видяла някой да се държи като гамен или да има неприлично поведение.
Разбира се, това не е гаранция, просто ми прави впечатление, че децата изглеждат възпитани.

# 290
  • Пловдив
Аз друго съм чувала от учители във фег. Не знам колко са възпитати, но на голяма част от тях изобщо не им се учи френски.

# 291
Да, за мотивацията за учене и аз чувам  подобни неща. Нас по принцип ни интересува английският. Предполагам, че и там няма да е по-различно положението, но в крайна сметка си зависи от детето в най-голяма степен.

# 292
С английски е една идея по-добре. Събират се що-годе силни класове с добра дисциплина.  Е доста деца пушат цигари, но то къде ли няма вече такива.Има си трески за дялане, но ние сме доволни.

# 293
  • Пловдив
Тази година изравняват паралелките - по 4 паралелки от двата езика. Когато вкараха АЕ, беше за сметка на два класа ФЕ, после станаха 5:3, сега са равни, да видим след още няколко години какво ще е положението.

# 294
  • Пловдив
Здравейте! Искам да попитам за Търговската, Лиляната и Строителния. Дъщеря ми си е харесала по една специалност и в трите училища и се чуди как да ги подреди. Моля за мнения (положителни, отрицателни) за посочените гимназии.

# 295
Ако споделиш специалностите...
Иначе по достъпност на транспорт 😁

# 296
Може ли мнение за СУ "Св. Св. Кирил и Методий" (в Смирненски), СУ "Никола Вапцаров" и СУ "Паисий Хилвндарски"? Интересуват ме паралелките с рекламен и графичен дизайн, средата в училище, тоалетните какви са😅 (замислих се и за това, повлияна от друга тема - аз съм учила в първото споменато училище, но не знам сега как е) и т.н. Признавам, второто и третото училище дори не се сещам къде точно са и как изглеждат.☺️
Също и мнение за "Ана Май"? Гледам, че има някакви паралелки с фотография, дизайн (или графичен дизайн...вече не се сещам), доколко са ок?🤔

# 297
  • ПЛОВДИВ
Здравейте! Искам да попитам за Търговската, Лиляната и Строителния. Дъщеря ми си е харесала по една специалност и в трите училища и се чуди как да ги подреди. Моля за мнения (положителни, отрицателни) за посочените гимназии.

Относно Лиляната - имам инфо, че учителите са добри, няма текучество и не се очаква такова за следващите 5 години.
Относно Търговската - знам, също, че има добри преподаватели освен по специалните предмети, но и по БЕЛ и МАТ

За Строителния нямам информация.

Аз лично се интересувам в коя гимназия в Пловдив има вдъхновяващи учители. Такива, които с отношение и преподаване ще вдъхновят детето да потърси нещо допълнително, да порови, да надскочи себе си.

# 298
  • Пловдив
Във всяка по няколко Stuck Out Tongue Winking Eye

# 299
И дъщеря ми се е насочила към тези училища. И в трите училища са на смени.

Общи условия

Активация на акаунт