Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 31 797
  • 557
  •   2
Отговори
# 510
Мдамм... резултатите на ДЗИ в 12 клас са малко над числото пи.

# 511
Аз пък от тук разбрах, че Аграрният университет е чак толкова западнал, че отдава под наем площи на частна гимназия. По мое време капацитетът на залите беше 100% запълнен. Със студенти.

# 512
  • Пловдив
По едно друго време и раждаемостта беше друга. В по-новото ни време най-големите набори са 2008 и 2009 година. Преди и след това има спад. Не съм ровила скоро статистиката. На фона на бройка деца, не само този университет е западнал. Дори на фона на това, че днес всеки е студент само да пожелае.

# 513
Интересното е че местата за гимназия Едмънд Бърк се запълват доста бързо и няма свободни такива, а тези за 8ми клас преди да излязат резултатите от матурите.  Въпреки че живея в квартала, много малко съм чувала.

# 514
За Едмънд Бърк аз мога да кажа нещо. Директора е страхотен млад човек, беше учител по история на дъщеря ми във Васил Левски (от квартала основното училище). След това го вербуваха за директор . Той имаше приз една година преди това за най_добър млад учител или нещо подобно. Прави докторантура в момента. Повечето учители са също такива от "Васил Левски " _ господина по природни науки в Левски, също е много добър професионалист, преподава и в Бърк, може би химия /биология . Едната госпожа по математика беше учителка на дъщеря ми, също от Левски. Другата в познавам съвсем лично, тя е доцент и преподавател в ПУ. Тази година случайно я срещнах и я питах за това училище. Каза,че програмата им е хубава, учат испански и английски като в ЕГ, но децата, каза, не им се учи. Поне математика явно не им се учи. Та, това е,което знам. Директора не е от отдавна ,да допълня, сега дъщеря ми е 8 клас, беше й учител в 5. Махнал се е преди 2 години и от тогава е в Едмънд Бърк. Така че, как работи, ще се разбере чак на ДЗИ на випуска, на който е бил той директор . Друго, което да добавя, едно от децата от класа на дъщеря ми отиде да учи в това частно училище, защото за малко да го оставят в същия клас в 7 клас. Не е глупаво дете, но големи проблеми с дисциплината и ходенето на училище имаше.

# 515
  • ПЛОВДИВ
Децата на  няколко учители от училището на малкия са там. Разказват ми за отношение на учителите, интерактивни уроци, в които децата взимат активно участие. Допълнителният час по физическо беше някакво бойно изкуство. ПРеподавателите по ЧЕ и английски, и испански са на много високо ниво. При лоша дисциплина много бързо се лишават от ученика. Имат някакви уговорки с ВУЗ. И профилите са им адекватни.

Освен това дъщерята на мой познат също е там, но тя е от тази година и само знам, че й харесва. Още няма как да има обособено мнение.

Вероятно, ако бях научила по-рано за това училище, нямаше да подлагам големия на стресова подготовка за НВО.

И за мен е странно, че нямат реклама никъде. Знаят го много малко хора в Пловдив.

# 516
  • Пловдив
Здравейте, отдавна следя темата и попрочетох мненията назад за това, което ще попитам, но все пак ще помоля за конкретни отзиви.
Как е положението в Руската в испанските паралелки? Синът ми рязко си смени желанието и сега реши това да му е първото желание. Заслужава ли си тази паралелка? Как са учителите? Научава ли се на добро ниво испански?
Предлагам му и Лиляната, където също по спомен имаше паралелка с испански, но незнам и там как е положението.
Искам сам да избере какво да учи, но ще съм благодарна и за насоки има ли друго училище, в което испанският да се изучава като първи език.

# 517
  • Пловдив
Дъщеря ми е доволна. Научи испански, но тя има афинитет към езиците. И с руския се справя добре. Английският е задължителен, учи го от първи клас. До колкото разбирам г-жа Коева ще напуска гимназията, а дъщеря ми беше изключително доволна от нея и много я обича, и е много тъжна заради това. В момента са с Лаура. Има още един образ, Медина, от който всички се стряскат. Ако му се учи на детето, ще научи испански. Почти го избутахме това с училището. Стискам зъби, не остана.

# 518
  • Пловдив
Ами на него общо взето езиците му се отдават и затова и към това се ориентира.
Аз обаче сега разгледах графиците за деня на училището и съм в шок. То и в другите сигурно е така - в три от дните свършват в 16,25 ч., в два от дните в 15,30 ч. Ок, учат цял ден, но според дневното разписание голямото междучасие е от 10,30 ч. и не е предвидено време за обяд.
Нямам спомен едно време да сме учили до 4 следобед и още по-малко да не сме имали време да ядем. Сигурно реагирам остро, но обядът ми е много важен (от 11 часа мисля какво и къде ще обядвам), та затова може би така реагирам. Но все пак - това не е здравословно в никакъв случай...

# 519
  • Пловдив
Така е. По цял ден са в училище. Не знам дали е приключил ремонта на общежитията, миналата година програмата беше кошмарна. Ако си роден в началото на годината, до 20-годишен не можеш да се отървеш от това безумие. Там няма какво да се яде. Има две скъпи лавки. Ако детето е научено да си носи храна и вие сте свикнали да проготвяте целодневно меню, ще се храни. Дъщеря ми не яде, пие много вода. Обядва като се прибере вкъщи, когато се прибере. Както вече писах, нямам търпение това да приключи.

# 520
  • Пловдив
В кое училище свършват в 16.25, не разбрах? Дъщеря ми е е Руската и няма такова нещо. Седмият час свършва в 14.40. В сряда имат допълнителни два часа физическо и тогава свършва максимум в 15.30. Цялото училище в понеделник и петък има 6 часа и свършват към 13.30.

# 521
  • Пловдив
Вашият випуск пропусна започване на училище в 9.00 часа и приключване.... сметни кога. Както и започване в 7.15 заради допълнителното физическо. Миналата година, дъщеря ми, само в петък приключваше в горе-долу нормален час. Затови питах приключил ли е ремонтът. По 8-9 часа имат, сега погледнах 10-ти клас, същата работа като миналата година. Английската изработиха здраво руската като минаха на една смяна. Започват по-рано и приключват по-рано.

# 522
  • Пловдив
Гледах дневния график на Руската и съответно програмата на 8 клас. От там видях, че имат повечето дни допълнителни часове и общо им стават 9 часа. Наистина ми се струва безумно това да не е предвидено време за обяд при такъв график. В малкото междучасие няма време да отидеш, да купиш, да го изядеш, и тоалетна да вместиш…

# 523
  • Пловдив
Значи наистина сме късметлии, с нормален режим. Мислих, че цялото училище вече си учат нормално, не съм се интересувала дали е свършил ремонтът. Дано да е, гадно е да висят до 16.30.

# 524
В АГ свършват в 14.05 при 7. часа и голямото е още по-рано. Там има задължителни ФУЧ, които са вътре в самата програма и така няма ден с 6 часа или по-точно уж от РЗИ искали един такъв ден с 6 часа и затова в друг имат 8 часа. Извън тях са допълнителното физическо и става май само 2 дни, в които имат по 7 часа . Само в МГ може да се обядва нормално, от една страна заради двете смени, от друга защото си имат стол с готвена топла храна благодарение на това, че са в една сграда с Драган Манчов и социалната кухня също е там. Не знам в друго училище, което да предлага готвена на място храна, а не кетъринг, а за гимназиите съвсем, но в  центъра поне има къде да си купят нещо.
Иначе в Лиляната махнаха езиковата паралелка с испански и сега останаха пак профилираните с география и история и испански, така че трябва да го влекат и тези предмети, т.к. са задължителни профили в 11 и 12. клас. А с новите промени, които готви министърчето, може да се окаже, че нямат право на интезивна подготовка по език извън гимназиите, в които се преподават предмети на чуждия език (демек да остане интензивно само в езикови гимназии и то с намален брой часове), а всички останали да са или с разширено преподаване на език  8 часа в 8. клас (при 12 ч в момента) или само с 4 часа/седмично, когато нямат и разширено преподаване.

Общи условия

Активация на акаунт