Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 31 797
  • 557
  •   2
Отговори
# 525
Само в МГ може да се обядва нормално, от една страна заради двете смени, от друга защото си имат стол с готвена топла храна благодарение на това, че са в една сграда с Драган Манчов и социалната кухня също е там. Не знам в друго училище, което да предлага готвена на място храна, а не кетъринг, а за гимназиите съвсем, но в  центъра поне има къде да си купят нещо.
В МГ  ако си първа смяна чак в 13.10 може да идеш до стола, иначе голямото междучасие е 20 минути, абсолютно недостатъчно.

# 526
13.10 за обяд е ок, в  другите гимназии свършват най-рано в 14.05/14.30, когато са само първа смяна и до тогава има едно голямо междучасие около 10. В толкова е и в МГ голямото междучасие при първа смяна. Само на две смени имат късмета да обядват около 13.00-13.30 и то ако има нещо около тях.

# 527
  • Майничка
Ремонтът на общежитието е приключил, от началото на годината повечето осми класове учат там.

# 528
Здравейте, разбрах че в Руската някои паралелки учат с хромбуци? Кои са тези паралелки? И през всичките 5 години ли, или  например само първата година?

# 529
  • Майничка
В момента 10 и 11 клас, повечето класове от 12 клас, започват поетапно да оборудват и осмите класове.

# 530
Знам, че сегашните 10. клас с немски не са с хромбуци, но пък завършиха такива с немски с хромбуци тази година, а паралелките с английски в 10. клас са с хромбуци, но мъкнат и учебниците. За другите езици в 10. клас май е същото, защото всички имали по 2 часа дигитални компетентности и там много им трябвали технологиите, изключение пак са паралелките с немски, при които липсват тези 2 часа.

# 531
  • Майничка
Тези, които завършиха миналата и по-миналата учебни години бяха с лична, закупена от родителите техника.

# 532
  • Пловдив
Сегашните 9-ти с немски също нямат хромбуци. Даже мисля, че целият този набор нито една паралелка няма хромбуци, тъй като родителите не са пожелали, или е по желание единствено в италианския, нещо такова ми се върти...

# 533
  • Пловдив
Дъщеря ми, с испански, са с хромбук. Не е стоял въпросът, в 8 клас, дали искаме или не. Догодина ще ги върнем, защото са предоставени безплатно.

# 534
Чудя се тези хромбуци в Руската, преимущество ли са или недостатък?

# 535
Зависи от гледната точка. За някои си е плюс, не може да избягаш от технологиите и по-добре да умееш да ги ползваш интелигентно, улесняват и доста процеса на учене и проверка на знания с онлайн тестовете. За мен биха били по-скоро недостатък, особено ако ги мъкнеш заедно с учебниците или пък всички домашни и контролни са на хромбук само.

# 536
В училището на децата ми, 5-класниците са с хромбуци и стоят само в училище, съмнявам се където и да е да им разрешават да ги разнасят извън класната стая.

# 537
Иновативните паралелки на Яне Сандански 5-7 клас (води се КМИТ и математика) си разнасят хромбуците барабар с учебниците от и до училище. На хромбуците си получават всички домашни работи и предават домашни работи. По някои предмети всички изпитвания са само на хромбук, по други си имат и на хартия. Всичко си зависи от организацията на училището.

# 538
  • Пловдив
Сегашните 9-ти с немски също нямат хромбуци. Даже мисля, че целият този набор нито една паралелка няма хромбуци, тъй като родителите не са пожелали, или е по желание единствено в италианския, нещо такова ми се върти...

Моята дъщеря в момента също е в 9 клас. До момента никой не ни е питал дали искаме, в 8 клас началото разбрахме, че нямало возможност тогава. Доколкото знам болшинството ученици искат да работят с хромбуци, най-вече заради учебниците да не им тежат.

# 539
Здравейте! Знам, че доста късно се включвам, но се надявам да ми помогнете. Търся учителка за индивидуални уроци по математика за НВО след 7 клас. Не съм доволна от школата, която детето посещава в момента.

Общи условия

Активация на акаунт