Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 31 797
  • 557
  •   2
Отговори
# 540
  • ПЛОВДИВ
Здравейте! Знам, че доста късно се включвам, но се надявам да ми помогнете. Търся учителка за индивидуални уроци по математика за НВО след 7 клас. Не съм доволна от школата, която детето посещава в момента.
Златева - посещава домовете, децата не губят време. Много е добра!
0887959499

# 541
  • Пловдив
Здравейте, имам момиче в 7 клас. Може ли мнения училище ПГАСГ “Арх. Камен Петков” и по специално за специалностите “Строителство и архитектура” и “Парково строителство и озеленяване”. Детето иска само тези специалности. За втората специалност малко ме притеснява, че може да са само момчета или поне така ми казаха, че имало по едно две момичета в класа. Моля, ако някой има информация да сподели.
Повечето родители са за езиковите, но аз не клоня към тях. Детето знае доста добре английски- 4 години ходи в училище Максимум и ще продължи да ходи. Не виждам смисъл, като там го учи и всяка година се явява за сертификат. До 11 клас, ако е сериозна може да вземе С1.
Езикова гимназия “Едмънд Бърк” ще ми е резервен вариант. Каза, че иска в строителния и това е.

# 542
  • Майничка
Познавам момичета от "Парково строителство", две завършиха и продължават с "Ландшафтен дизайн" в София, а две сега учат. Много са мотивирани, всяка година участват на Националното състезание за цветни аранжировки и вземат челни места.
Имат доста специални предмети. Заради тях смените са малко странни, направо са като три.

# 543
  • Пловдив
Познавам момичета от "Парково строителство", две завършиха и продължават с "Ландшафтен дизайн" в София, а две сега учат. Много са мотивирани, всяка година участват на Националното състезание за цветни аранжировки и вземат челни места.
Имат доста специални предмети. Заради тях смените са малко странни, направо са като три.

Благодаря! Аз тази специалност даже я харесвам повече от архитектура и строителство за момиче, но Архитектурата ще е на първо място и после Парковото, защото детето така иска. Аз искам само да попадне в клас с добри деца 🙂
И това със смените не е добре, но…..

# 544
Знаете ли дали ПГХТТ са на една смяна? Изобщо всякаква информация ще ми е от полза. Благодаря!

# 545
  • Пловдив
Знаете ли дали ПГХТТ са на една смяна? Изобщо всякаква информация ще ми е от полза. Благодаря!

на една смяна са
каква информация търсиш?

# 546

на една смяна са
каква информация търсиш?
Знам ли и аз - има ли дисциплина в часовете, научават ли нещо, Шекер махалата отсреща създава ли проблеми...

# 547
  • Пловдив
Трябва Ви училище за недобро представяне на матурите ли? Известно време работих срещу него и ако има възможност за друго, като че ли е по- добре да не се забивате там.

# 548
Трябва Ви училище за недобро представяне на матурите ли? Известно време работих срещу него и ако има възможност за друго, като че ли е по- добре да не се забивате там.
Да, трябва ми резервно, по-ниско балово училище,  по възможност с три пъти БЕЛ от НВО. Това е точно такова, та го проучвам. Другият вариант е Ана Май, ама и там май не е много добре.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 13:15 от stella1977

# 549
Ако е за момиче, вижте и Интериорен дизайн в Дървото (не му знам новото име). Не е 3х1, 2х2 е, но все пак може да ви влезе в списъка с резервите. Може и Полиграфия да обмислите в същото училище, скоро някой ми разправяше, че се търсели доста полиграфисти. Доколко е вярно, не се наемам да твърдя със сигурност.

Иначе в ПГХТТ имам няколко по-далечни познати - ми не ги натискат особено да учат, ама то това си зависи и от самите деца естествено. За дисциплината не знам, предполагам зависи в какъв клас се падне детето и с какви учители. Общо взето е от тези училища, в които не изискват и не очакват много от учениците. Т.е. негативите са ясни и сигурни. Позитивите са въпрос на късмет и на заинтересованост на конкретното дете.
Не съм чувала махалата отсреща да създава проблеми.

# 550
Здравейте! Някой има ли нови пресни отзиви от частните училища в Пловдив в гимназиален етап?  С новия формат на НВО и с всички неясноти вече започвам да се замислям за частно училище ,за да имаме някакъв резервен план ,защото в момента с полагането на усилие да се научи всичко и да се поддържа актуално в съзнанието на детето не знам дали няма да изгуби в някакъв момент. Тя навакса след  няколко години учене в чужбина и е мога трудна задача даже няма да споменавам и особеностите на възрастта.  Виждам ,че на последните матурите в 12 клас Дружба са се представили сравнително много добре на фона на останалите частни. Дали там положението се е подобрили като качества на обучение и заслужава ли си парите ? Какви други варианти бихте предложили ?
Хубав ден !

# 551
  • Пловдив
Изискванията на ПГХТТ са такива, каквито са и учениците, не особено високи/амбициозни. Но пък имат хубави професии. Не ги натискат много много, все пак им дават шанс да завършат. Къткат ги, както се казва, за да не напускат училище. Имат една матура за вземане, по професията като цяло правят дипломен проект. А с оценката от изпита по порфесията имат достъп до някои университети.
Познато момче завърши там, после го приеха в УХТ, където направи и магистратура.
Не съм чувала да има проблем с махалата, та тя е на същото разстояние и от двете ЕГ.

# 552
Как ще е на същото разстояние като ЕГ, като ПГХТТ ги дели една улица, а езиковите са доста по-настрани?

# 553
  • Пловдив
Никакъв проблем не създава "махалата". 5то РПУ е на една крачка от ПГХТТ.
Екипът учители е много сплотен и квалифициран. Децата се обгрижват, даже повече от необходимото. Специалностите са търсени, работодатели предлагат стаж или работа още със завършването. Получават се стипендии за защитени професии и професии с недостиг.

# 554
5 РУП е в Тракия Wink.

Общи условия

Активация на акаунт