Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 34 767
  • 597
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Не ми се пише в седмокласната тема по въпроса за минималните балове. Разгледах статистиката и според мен няма да има някакви големи разлики с 2024 г. Така че гледайте справките от миналата година и редете паралелките според желанието на детето. Важното е да са достатъчно, за да се класира някъде. Няма такса за брой желания, можете да изброите всички паралелки.

# 301
И аз стигнах до същия извод, разликата е между 1-3 т нагоре в сравнение с миналата година за паралелките с 2хБЕЛ и 2хМатематика.

# 302
  • Пловдив
2-3 точки разлика са в рамките на "статистическата" грешка. Гледах натрупванията в общото класиране. Разликите са от +15 до -15 т.е. нищо съществено.

# 303
  • ПЛОВДИВ
Може ли да ми кажете кои предмети в 9 клас учат на английски децата, които са в ЕГ Пловдив с първи език английски?

# 304
  • Пловдив
Може ли да ми кажете кои предмети в 9 клас учат на английски децата, които са в ЕГ Пловдив с първи език английски?
Дъщеря ми завърши там осми клас днес Simple Smile На последната родителска среща, зададохме вашия въпрос на класния. Отговори ни, че няма правило, зависи кои учители ще се паднат на класа по съответните предмети. За да се преподавало един предмет на английски, съответният учител трябвало да е завършил Езикова гимназия. Ако не я е завършил, се преподава на български. Това беше неговото обяснение. Т.е., различни набори могат да учат различни предмети на английски.

# 305
  • Пловдив
Здравейте!
Може ли мнение за Хуманитарната гимназия? Интересуват ме паралелките биология с английски и история с немски. Девойката се колебае за първо желание. Моля за мнения на деца завършили там-учители, преподаване, ниво на език. Благодаря предварително.

# 306
Здравейте! Имате ли някакво мнение за СУ Климент Охридски?

# 307
  • ПЛОВДИВ
Здравейте!
Може ли мнение за Хуманитарната гимназия? Интересуват ме паралелките биология с английски и история с немски. Девойката се колебае за първо желание. Моля за мнения на деца завършили там-учители, преподаване, ниво на език. Благодаря предварително.

Здравейте, синът ми се беше засилил за тази паралелка и съм я проучвала много сериозно - Химия и биология с АЕ.
Тези деца са с най-висок бал в Хуманитарната и получават най-добрите и най-взискателни учители.
И двете учителки по химия са добри. Една година или един срок, не съм сигурна, учат и латински.
В 11 клас имат право на избор за още 1 профил. Може да се избере език и да се държи ДЗИ по избор на АЕ.

Относно хуманитарната с немски - аз съм я завършила. За съжаление повечето от учителите, при които бях, са пенсионери. Немският в хуманитарната е на отлично ниво от край време.

ilik123, благодаря ти!
Съветът ми е, ако иска да се занимава с медицина, химия, биолгия, лаборанство и т.н да избере паралелката с химия и биология.

Синът ми се отказа трудно от този избор. Причините са, че не съм сигурна, че ще продължи да иска да следва медицина и това, че смените са първа и втора.

Основно са девойки в гимназията. За паралелката химия и биология няма квота. Влиза се от момчета и момичета по БАЛ. В тази паралелка са не повече от 2 момчета. В останалите паралелки приемат 20 момичета + 6/7 момчета.

Желая успех на детето!

# 308
  • Пловдив
Много благодаря!

Здравейте!
[/quote]

Здравейте, синът ми се беше засилил за тази паралелка и съм я проучвала много сериозно - Химия и биология с АЕ.
Тези деца са с най-висок бал в Хуманитарната и получават най-добрите и най-взискателни учители.
И двете учителки по химия са добри. Една година или един срок, не съм сигурна, учат и латински.
В 11 клас имат право на избор за още 1 профил. Може да се избере език и да се държи ДЗИ по избор на АЕ.

Относно хуманитарната с немски - аз съм я завършила. За съжаление повечето от учителите, при които бях, са пенсионери. Немският в хуманитарната е на отлично ниво от край време.

ilik123, благодаря ти!
Съветът ми е, ако иска да се занимава с медицина, химия, биолгия, лаборанство и т.н да избере паралелката с химия и биология.

Синът ми се отказа трудно от този избор. Причините са, че не съм сигурна, че ще продължи да иска да следва медицина и това, че смените са първа и втора.

Основно са девойки в гимназията. За паралелката химия и биология няма квота. Влиза се от момчета и момичета по БАЛ. В тази паралелка са не повече от 2 момчета. В останалите паралелки приемат 20 момичета + 6/7 момчета.

Желая успех на детето!
[/quote]

# 309
Имате ли някакви наблюдение относно ПГЕЕ?

# 310
Имате ли някакви наблюдение относно ПГЕЕ?
Да, голямата ми дъщеря го завърши сравнително скоро. Не е това, което беше по мое време. Тя се разочарова, но като каза, че иска микропроцесорна техника и нищо друго.... На две смени учат, едва ли някога ще се завърши цялата сграда, че да минат на една.

Сега съм в чуденка за художествената гимназия с номер 2. Но пак съм пред свършен факт, там я приеха, това иска дЯтито и край.

# 311
  • Пловдив
Clo-Camille, големият ми син завърши тази година художествената. Много съм доволна. Нещо конкретно ако Ви интересува, питайте.

# 312
  • Пловдив
Clo - Camille, моят син завърши 8 клас тази година в Художествената гимназия. Това му беше най-силното желание миналата година и не съм се колебала въобще, въпреки че на НВО мат изкара 98.75 и беше приет и в МГ-КГ и в Сценични кадри-анимация (резервните му варианти). Съобразих се изцяло с желанието му и не съжалявам, нито пък той. Щастлив е! Мислих си, че там ще залагат на рисуването и няма да обръщат много внимание на учебната дейност, но не е така. Имат взискателни учители и яко натискат, не пишат оценки-подаръци. Това може да се види и в резултатите от матурите на дванадесетокласниците тази година-среден успех БЕЛ на гимназията 4.55, което нарежда училището на 12 място сред 47-те училища в града. Сега в края на учебната година обявиха, че ще имат нов правилник на вътрешния ред, който затяга здраво дисциплината. Външният вид, енергийните напитки, пушене... Ще чистят двора при провинения Simple Smile Беше приет, след анкета сред родителите, които приеха новите правила с голямо одобрение.
Малко паралелки и съответно ученици. В цялото училище учениците са горе-долу колкото набора осмокласници в МГ или в ЕГ. Учителите познават всички и учениците също. Бе, интересно училище Simple Smile
Ще имате съвсем скоро родителска среща и ще видите колко различно е училището от масовите.
След като това иска дЯтито, бъдете убедена, че това е правилното за нея!

# 313
  • Пловдив
Да, много е хубава атмосферата там. Учителите са прекрасни. Няма униформи, което е супер. На центъра е училището и наоколо има всичко.
Там който иска учи, на който не му се учи, минава с тройки по общообразователните. Но на рисуването и специалните предмети много се държи.
Абе децата си ходят с кеф пет години на училище.

# 314
Не намерих мнения за Компютърна графика в МГ. Може ли някой да сподели?

Общи условия

Активация на акаунт